Düşük ateş problemi
236 görüntüleme
E
Erkan K. ..
3 Haziran 2025 11:06
Bebeğim 7 aylık doğduğundan beri hep düşük ateş problemi yaşıyoruz. 35,3-35,5 dereceleri çok fazla görüyoruz özellikle geceleri. Kulak içi braun un ateş ölçerini kullanıyoruz koltuk altı da denedik koltuk altı daha da düşük çıkarıyor. Bebeğin kilosu 8200 beslenmesi iyi hareketliliği iyi algısı iyi. 2 küçük ırk köpeğimiz ve 1 kedimiz var iletişimleri çok iyi motor becerileri iyi. Ama ateşinin bu kadar düşüyor olması bizi endişelendiriyor. Bir çok doktora göründük belki de bebeğin normali budur dediler ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz boşa mı endişeleniyoruz.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
3 Haziran 2025 12:23
Hipotermi dediğimiz özel bir durum var. Eğer bu durum geçerli ise bu önemli bir konudur ve çocuk doktorunuzla aktif muayene sürecine girmeniz gerekir. Genellikle özel bir sebebi olmasa da geçirilen viral enfeksiyonlar ve kullanılan ilaçlar özellikle de ağrı kesiciler bunun sebebi olabiliyor. Bazı durumlarda derecelerde yanlış sonuç verebileceği için her durumda netleştirmek adına çocuk doktorunuzla görüşmenizi ve oradaki ateş Ölçerle de bunu teyit ettirmenizi tavsiye ederim.
S
Sibel Y.
21 Haziran 2025 06:25
Aynı durum bizde de oluyor tam olarak anlattığınız gibi ne yapacağım bilmiyorum
E
Erkan K. ..
21 Haziran 2025 07:44
Merhaba süreçle ilgili yaşadıklarımızı özet geçmek istedim en azından aynı durumu yaşayan insanlara belki bir faydası olur. Hastanede hem nöroloji hem enfeksiyon bölümünde yatış yaptık. Kan, kan kültürü, idrar, gaita, EEG bütün testler yapıldı hepsi normal çıktı. Sadece kanda enfeksiyon çıktı. Ve bu durumu enfeksiyona bağladılar. Normalde ateşi hep 36,3-36,5 civarlarında geziyor geceleri 35 lere düşüyor. Enfeksiyon'u olduğu zamanlar genelde bu durumu yaşıyoruz. Tansiyon gibi düşünün dedi doktorlar her insandaki değerler nasıl farklılık gösteriyorsa ateşte çocuklar için farklılık gösterir dediler. Bu çocuğun ateşinin normali de budur dediler.
S
Sibel Y.
21 Haziran 2025 11:13
Bende sürecimizi anlatmak istiyorum.. 5 aylıkken bronşiolit geçirdik 3 gün hastanede yattık eve geldik bundan birkaç hafta sonra bir gün bebeğimi duşa sokacakken yüzünün beyaz olduğunu fark ettim ve içgüdüsel olarak ateşini ölçmek istedim ölçtüğümde ateşi 35.2 çıktı hemen doktoru aradık ateş ölçer yanlış ölçüyordur öyle bi değer olamaz dedi kol altından ölçtüm 35.5 sardım sarmaladım koynumda uyuttum kan ter içinde kaldı çocuğum ama ateşi hala 35 lerdeydi anlamadığım şu üşüse terler mi terlemek sıcaktan olmuyor mu sokakta kar kış ortasında çıplak değil ki bu çocuk hipotermi olsun. Ölçmeye devam ettim o gece normale döndü ancak birkaç gündür burun akıntısı var ateşimiz 37.5 lere kadar çıkıyor bu sebeple gece ölçmeye tekrar başladım yine 35 lere düşüyor üstünü örtüyorum terliyor vallahi ne yapacağımı bilmiyorum artık bir sorun var mı yok mu bu değeri internete yazdığımda hipotermi diyor korkuyorum ama bebeğimin genel durumu iyi insan şaşıp kalıyor dert sahibi oluyor gerçekten
E
Erkan K. ..
21 Haziran 2025 16:25
Bizim için de tüm doktorlar aynı şeyi söyledi ateş ölçeriniz bozuktur dediler ama kendileri ölçtüğünde de aynı çıkıyordu. Kimseyi ilk etapta bu ateşlerde olduğuna inandıramıyorduk. Düşük ateş ile ilgili az bilgi var ve kimse elle tutulur bir bilgi de vermiyor. Belki osman hoca detaylı bir açıklama yapar diye buraya yazdım. Bununla ilgili bir video çekse aslında çok iyi olur
S
Sibel Y.
21 Haziran 2025 20:12
Mesela ben dün gece arkadaşımdan rica ettim bebeği 1 yaşında uyurken ölçer misin diye ölçtü onunda 35.8 çıktı ve dediğiniz gibi çok az bilgi var insan tedirgin oluyor herkeste mi aynı bizde mi sorun var anlamadım başka fark eden varsa bilgi verebilir mi
D
Duygu
22 Haziran 2025 03:37
6 yasinda 35.5 çıkıyor uyurken
Ş
Şebnem Y. P.
24 Haziran 2025 19:04
Kızım bir dönem beta enfeksiyonu geçirdiği için hastanede yattık. Dirençli ateş hali vardı bu nedenle sürekli ateş düşürücü kullanmak durumunda kaldık. Hastalığı atlattıktan sonra yaklaşık bir hafta kadar kızımın ateşi 35,2 ile 35,8 arası değişti sürekli. Sonra kendiliğinden düzeldi. Gece uyurken ise her zaman 35,8-36,0 aralığında çıkar ateşi.