Düşmeyen Ateş ve Kusma
94 görüntüleme
A
Aybike D. ..
9 Ocak 2026 10:16
Dün öğlen başladı ateş Calpol verdim etki etmedi 2 saat sonrasında dolven verdimyemek yedirdim 1 saat sonra istifra etti. Yarım saat sonra pilav verdim yedikten sonra istifra etti sonra acile götürdüm 39.5 tu ateşi. Soğuk press yaptık , ibufen verdi kan testi yapıldı röntgen çekildi serum takıldı . Ateşi düşünce mide bulantı şurubu ve Calpoll verildi Eve geldik. Gece boyu ateşi vardı dönüşümlü olarak bir Calpol sonra dolven verdim. Bugün burun akıntısı , geniz akıntısı ve öksürükvar , ateş devam etmekte. Sağlık ocağına götürdüm , salgın var dendi. Öksürük şurubu , soğuk algınlık şurubu ve burun spreyi verildi. Ateşi hâlâ devam etmekte , takibini yapıyorum. 28 aylık oğlum ilk defa böyle oldu. Kreşe gitmiyor , dışarı da birdefa çıktık ve temiz açık ortamdaydık kalabalık bile yoktu nasıl kaptı bunu anlayamadım..

Betül ..
9 Ocak 2026 10:26
İlla dışarı çıkmasına gerek yok.Eşler çalışıyor illa ki dışardan gelen birisi getiriyor eve.Biz mide bulantısı için onzyd kullanıyoruz çok az suda çözündürüp şırıngaya çekiyorum 1ml veriyorum o gün işe yarıyor ama doktorunuza danışıp uygulayın sizde.Çok geçmiş olsun 💐
S
Sema
9 Ocak 2026 10:43
Öksürük çok normal öksürerek vücuttan atıcak mikrobu. Osman hoca öksüre şurubu vs kullanımını önermiyor. Serum fizyolojik ile temizliğini sağlayabilirsiniz burunların. Sırtına pat pat yapın ki balgam gitsin. Tıkandıkça yapın sürekli. Spreyler işe yaramıyor. Evde öksürük için güzel kürler var pekmez tereyağı gibi araştırın. Geçmiş olsun şu an çok salgın var ve sürekli tekrarlıyor hastaneler doldu taştı siz bağışıklığını yüksek tutun
E
Elif Y. ..
9 Ocak 2026 11:28
Influenza asırı yaygın tek kalıyorum suan esım yok ılcede oturuyorum merkeze inemiyorum altı gundur özellikle geceleri ates yukselıyo grıp ates bir turlu bitmedi antıbıyotık olmadan gecmeyecegını soyluyorlar ama faydası olurmu bilmiyorum
S
Sema
9 Ocak 2026 13:07
Infulanze için ne kullanılıyor bilmiyorum ama Osman hoca antibiyotik çözümüeğil demişti. Kaç oluyor ateşi
E
Elif Y. ..
9 Ocak 2026 13:12
38-39 civarı seyrediyo dun aksam serum takıldı yarım saat sonra eve donduk yeniden ates cıktı ınsallah en kısa zamanda cocuklarımız sıfa bulur
S
Sema
10 Ocak 2026 21:13
Vücut savaşıyor bize ateş düşürücü sadeceasşonda marka vermek istemiyorum bunyeylede alakalı dolven iyi geliyor diğer ateş düşürücü etki etmiyor. Birde duş çok iyi gelir üstünü örtmeyin ince giydirin uyusun öyle korkmayın. Ateş eğer ki halsizliği vs yoksa gün içindeoturup köşede hiç bir şey yapmıyorsa korkun onun dışında sürekli su içsin birmşey olmaz az yese de kafi yemeklerden çünkü sıvı alımı önemli
S
Sema
10 Ocak 2026 21:14
Hal ve davranışlarıgünlük rutinlere göre iyiyse ateş bir şeyyapmaz
S
Sema
10 Ocak 2026 21:15
Birde hangi ateş ölçeri kullandığınız da önemli kulaktan kullanılan vekoltuk altı olan en iyi sonucu verir 😘
A
Aybike D. ..
10 Ocak 2026 21:15
Ateş azaldı gün için akşam üstüne kadar çıkmadı akşam tekrar başladı şurubunu verdim daha iyi oldu şuan ateşi atlattık sayılır 3. Gecemiz olacak. Şimdi de burun akıntısıyla savaşıyoruz burnu tıkanıyor uyuyamıyor yanımda buhar makinem olsaydıyapacaktım ama maalesef burun spreyi ile yetindik.
S
Sema
10 Ocak 2026 21:31
Anladımimkanınız olunca serum fizyolojik yemin edin. Burun tıkanıklığı o kadar zor ki ama soğan kesin ikiye karanfil koyun baş ucunda dursun burnuna iyi geliyor bir nebze
S
Sema
10 Ocak 2026 21:31
Şu an benim kızımda aynı soğan koydum
S
Sema
10 Ocak 2026 21:34
Dut var mı evinizde kuru olandan kaynatın önüylebir sefer kaynatmakşartıyla bir su bardağına bir yemek kaşığı kadar10 dk boyunca içirebilirseniz ılıyınca içsin varsa enfeksiyon vs gider ateş 3 gün sonunda geçer zaten bu hastalık öyle kötü ki başımızdan geçti Allah yardımcımız olsun