Düşmeyen Ateş

123 görüntüleme
E

Esra A.

Premium Üye
8 Ağustos 2026 21:54
Kızlar 10.5 aylık bebeğim var. Şehir dışındayız aniden bebeğimin ateşi çıktı, gece uyanıp ölçtüğünde 40ı gördüm hemen duş şurup derken düşürüp hastaneye götürdük orda gözetim altına aldılar düştü eve geldik derken tekrar çıktı, başka bir çocuk doktoruna muayene olduk maalesef ki iesef iğne verdi kanda enfeksiyon gördü. Kendi doktorumuz görmeden yönlendirme yapamam dedi o kadar üzüldüm ki aylardır emek emek gittim şuan hala çıkıyor ateşi ne yapmam lazım nasıl ilerlemem lazım deneyimli hemşire doktor anne lütfen yardım edin
K

Kübra N. A.

Premium Üye
8 Ağustos 2026 21:58
Bizde de aynı durum var kanına idrarına enfeksiyon geçmiş antibiyotiksiz olmuyor😥
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Ağustos 2026 22:17
Bebeğinin ateşi konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. Öncelikle, 10.5 aylık bir bebekte ateşin 40 dereceye çıkması ciddi bir durumdur ve doğru yaklaşım ile ele alınması gerekir.

Ateşi Düşürmek İçin Yapabileceklerin:

1. Sıcaklık Kontrolü: Bebeğin giysilerini hafiflet ve odanın sıcaklığını kontrol et. Odanın sıcaklığı 20-22 derece arasında olmalı.

2. Sıvı Alımı: Bebeğine sık sık su veya anne sütü ver. Bu, vücuttaki sıvı dengesini korumak için önemlidir.

3. Duş: Ilık bir duş aldırarak bebeğinin vücut ısısını düşürebilirsin. Ancak duş sonrası bebeği hemen giydirip, sıcak bir ortamda bekletme.

4. İlaç: Doktorun reçete ettiği ilaçları düzenli olarak ver. Genellikle ateş düşürücü şurup veya fitil kullanılır.

Doktor ile İletişim:

- Bebeğini düzenli olarak kontrol eden kendi doktorun ile görüş. İğne sonrası ve şu anki durumu hakkında bilgi ver.
- Hastanede veya klinikde enfeksiyon konusunda spesifik bir tedavi planı olup olmadığını sor.

İlave Öneriler:

- Bebeğin ateşini düzenli olarak kontrol et ve bir günlük ateş günlüğü tut.
- Bebeğin genel durumunu izle; eğer uyuşukluk, huzursuzluk, solunum güçlüğü gibi belirtiler görürsen hemen doktora başvur.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Geçmiş olsun.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra A.

Premium Üye
8 Ağustos 2026 22:23
Kübra Nur Altınay
Bizde de aynı durum var kanına idrarına enfeksiyon geçmiş antibiyotiksiz olmuyor😥
Bebekler hasta olmasın. Bize iğne yazdı doktor içiremiyoruz şurup
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir