Düşmeyen Ateş

78 görüntüleme
N

Nadide Ç.

5 Nisan 2026 03:00
Yaklaşık beş gündür ateş ve boğaz ağrısı var Calpol ve dolven 4 saatte bir dönüşümlü kullanıyorum bugün [5.gün](5.gün) hastaneye götürdüm ciğerleri temiz boğazında hafif kızarıklık var dedi ve antibiyotik verdiler içirmek istemiyorum ama hastlaıkla savaşıyor ve çok ağrısı oluyor ateşide düşmüyor ne yapmalıyım
K

Kübra B.

5 Nisan 2026 03:44
Bizde de aynı problem vardı ateş 3 gündur olunca 2 farklı acile 1 tane de çocuk doktoruna götürdüm. Acilde bir boğazı kızarık dedi antibiyotik verdi. Diğer acil doktoru da kulağında enfeksiyon var dedi antibiyotik verdi. Çocuk doktoruna gösterdim enfeksiyon yok antibiyotik vermene gerek yok dedi. Ateş düşürücüler işe yarıyorsa 3 gün daha gözlemle dedi geçmezse hala kanına bakarız dedi. 4. Gün artık ateşi çıkmamıştı
K

Kübra B.

5 Nisan 2026 03:47
Ateş düşürücüyü ben hep gözlemleyerek verdim. Verdikten 4 saat sonra baktım ateşi yoksa vermedim. Ateş arttığı zaman verdim aralık açılmaya başlayınca rahatlamıştım iyileşiyor demek ki diye.
B

Beyza B. ..

5 Nisan 2026 04:41
Bende az önce hastNeden geldim aynı sepepten 39 a çıktı doktor boğazı biraz kızarmış ağladığı için olabilir dedi önce kulağında bişey yok dedi sonra ben gidicem diyince antibyitik yazıyorum dedi bende ben kullanmak istemiyorum falan dedim bu seferde kulağı kızarmış boğazı kızarmış emfeksiyon var demeye başladı inanamadım neyae tamam ben denicem bi gün daba yarın geçmezse ben getiririm dedim çıktım eve geldim amaç ne anlamıyorum kendi çocuklaro olsa kırk kes düşünürler başkasının çcığuba antibiyotiği yazıp yazıp salıyolar amaan yani kısaca bende dolven işe yarıyor ama 3. Gün bugün geçerse diş olduğunu düşünücem 🤷♀️
G

Gülşah S.

Premium Üye
5 Nisan 2026 06:34
4 saatte bir dönüşümlü kullanıyorumdan kastınız calpol ile başlayıp geçmeyince dolven verip, dolvenden devam mi ediyorsunuz acaba? Yoksa bir calpol bir dolven mi veriyorsunuz?

Eğer o şekilde veriyorsanız toksik etki oluyor bilginiz olsun.
N

Nadide Ç.

5 Nisan 2026 11:25
Gülşah S
4 saatte bir dönüşümlü kullanıyorumdan kastınız calpol ile başlayıp geçmeyince dolven verip, dolvenden devam mi ediyorsunuz acaba? Yoksa bir calpol bir dolven mi veriyorsunuz?

Eğer o şekilde veriyorsanız toksik etki oluyor bilginiz olsun.
Evet dönüşümlü veriyorum şöyle dört saate bir Calpol sonraki dört saatte dolven veriyorum daha önce hastaneye gittiğimde bir doktor bu şekilde söylemişti o yüzden toksik etki dediğiniz nedir
G

Gülşah S.

Premium Üye
5 Nisan 2026 11:40
Muhtemelen doktor böyle anlatmamış olabilir. Şöyle öncelikle parasetemol etkenli calpol verilir dolvene göre daha az zararı vardır. Eğer calpol düşürmezse bir sonraki ilaç zamanında dolven verilir ve düşerse dolvenden devam edilir. Tekrar calpole dönülmez. İsterseniz bir araştırın göreceksiniz. Ben bu konuya çok dikkat ettiğim için hem internette hem de gittiğim her çocuk doktoruna sormuştum
N

Nadide Ç.

5 Nisan 2026 13:03
Kübra B
Ateş düşürücüyü ben hep gözlemleyerek verdim. Verdikten 4 saat sonra baktım ateşi yoksa vermedim. Ateş arttığı zaman verdim aralık açılmaya başlayınca rahatlamıştım iyileşiyor demek ki diye.
Aynen bende ateşi gözlemliyorum tam artıyor veriyorum ama geç mi kalıyorum bilmiyorum ateşi daha da artıyor
N

Nadide Ç.

5 Nisan 2026 13:14
Beyza Balcan
Bende az önce hastNeden geldim aynı sepepten 39 a çıktı doktor boğazı biraz kızarmış ağladığı için olabilir dedi önce kulağında bişey yok dedi sonra ben gidicem diyince antibyitik yazıyorum dedi bende ben kullanmak istemiyorum falan dedim bu seferde kulağı kızarmış boğazı kızarmış emfeksiyon var demeye başladı inanamadım neyae tamam ben denicem bi gün daba yarın geçmezse ben getiririm dedim çıktım eve geldim amaç ne anlamıyorum kendi çocuklaro olsa kırk kes düşünürler başkasının çcığuba antibiyotiği yazıp yazıp salıyolar amaan yani kısaca bende dolven işe yarıyor ama 3. Gün bugün geçerse diş olduğunu düşünücem 🤷♀️
Evet yani Antibiyotiksizde acısını nasıl dindiririm bilmiyorum öyle uzadı ki hastalığı
N

Nadide Ç.

5 Nisan 2026 13:16
Gülşah S
Muhtemelen doktor böyle anlatmamış olabilir. Şöyle öncelikle parasetemol etkenli calpol verilir dolvene göre daha az zararı vardır. Eğer calpol düşürmezse bir sonraki ilaç zamanında dolven verilir ve düşerse dolvenden devam edilir. Tekrar calpole dönülmez. İsterseniz bir araştırın göreceksiniz. Ben bu konuya çok dikkat ettiğim için hem internette hem de gittiğim her çocuk doktoruna sormuştum
Sizin dediğiniz gibi bugün dün doktor iburamin yazmıştı ondan devam edeceğim sadece
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir