Düşme Sonrası Kafada Şişme

167 görüntüleme
C

Cansu K. D.

14 Ocak 2026 22:07
Merhaba 9 aylık bebek 48 saat önce düştü hiç bir kötü belirti olmadı uyandıramama kusma emmeyi reddetme vs kafasının bir tarafında yumuşaklık vardı acile götürdük hiç bir belirti olmadığı için doktor elle muayene etti ve ciğerlerini dinledi sıkıntı yok diyip bizi eve gönderdi bugün elle kontrol ettiğimizde yumuşaklık yayılmış ve daha bombeli ama hiç bir sertlik yok bu yumuşaklık normal mi ne zaman geçmesi gerekir bugün çok huzursuz ve ağlıyo babası eve gelince ağlaması bitti sadece kafasına dokununca ağlıyor

Güncelleme;

Aradan 5 saat geçti ağlamaları ara ara ağzını tutarak oluyor . Ağlama sebebi ne çözemiyoruz düşme kaynaklı mı diş mi ? kafasındaki o bölüm hala yumuşak dokunduğumuzda ağlama yok. Yumuşaklık düne göre daha yayılmış ve bombe daha da arttı son saat hiç durmadan ağladı dışarı soğuğa çıkınca uyuyakaldı
İlsu O. K.

İlsu O. K.

19 Ocak 2026 20:11
Cansu Hanım Merhaba; çok geçmiş olsun bebeğiniz nasıl şuan merak ettim sizi 🫂🌸.. Biz de dün yaşadık malesef çamaşır makinesi yüksekliğinden kafa arkasını vurdu bebeğimiz banyoda parkeye yüksekliği bizi çok endişelendirdi atar topar acile gittik 4 saate yakın bekledik uzuv kontrolü ve genel bakıldı durumu iyi herhangi bir şey yok diye 48 saat evde gözlem verildi. (Kusma-uyku hali halsizlik-göz kayma ya da dalma olursa gelin denildi) şükür iyiyiz ama hala endişeliyiz malesef görüntüleme yönteminide doktor uygun bulmadı iyi diye. Bugün düşme yerinde bizimde hafif bir şişme oldu ama biraz indi gibi akşama doğru.
C

Cansu K. D.

21 Ocak 2026 23:12

İlsu Olcahan Kantarcılar

Cansu Hanım Merhaba; çok geçmiş olsun bebeğiniz nasıl şuan merak ettim sizi 輸.. Biz de dün yaşadık malesef çamaşır makinesi yüksekliğinden kafa arkasını vurdu bebeğimiz banyoda parkeye yüksekliği bizi çok endişelendirdi atar topar acile gittik 4 saate yakın bekledik uzuv kontrolü ve genel bakıldı durumu iyi herhangi bir şey yok diye 48 saat evde gözlem verildi. (Kusma-uyku hali halsizlik-göz kayma ya da dalma olursa gelin denildi) şükür iyiyiz ama hala endişeliyiz malesef görüntüleme yönteminide doktor uygun bulmadı iyi diye. Bugün düşme yerinde bizimde hafif bir şişme oldu ama biraz indi gibi akşama doğru.

selamlar size de çok geçmiş olsunn umarım bebeğiniz iyidir. ilk 4 saat çok önemli evet sonrasında 72 saat gözlemlemek gerekiyor bizim ilk iki gün her şey normaldi. yemesi iyi keyfi yerindeydi 3. Gün non stop ağlamaya başladı hastaneye götürdük tomografide kafatası kırığı çıktı 3 ay içinde kendiliğinden düzelecekmiş. Hala ara ara ağrısı oluyor sanırım, kafasını tutuyor ağlıyor çünkü ): bir de şişlik ve yumuşaklık hala var deri altında kanama olduğu için ödem varmış. tekrar çok geçmiş olsun umarım sadece şişlik ile atlatırsınız 🌹
İlsu O. K.

İlsu O. K.

22 Ocak 2026 00:01
Cansu Hanım inanın kendi bebeğim kadar üzüldüm size kalpten sarılıyorum yaşamayan anlayamaz bunu cidden. 輸 [3.gündeyiz](3.gündeyiz) fakat dün açıkcası bebeğim iyi olmasına rağmen içim rahat etmedi ve doktorumuzu aradım aksi gibi o da hamilelik izninde ama sağolsun bizi hemen başka bir doktora yönlendirdi bugün muayenesi oldu. Acil doktoru eline bile sürmemişti biz söyleyince bi yalandan kol bacak bakmıştı bunlarıda anlatılcan doktorumuz hem kontrolünü yaptı hem skorlama yapıldı, hemde bir tansiyonla oksijen sat bakıldı. Şişlik için deri altı ödem denildi geçer dedi. Özellikle tekrar sordum görtüleme yöntemi konusunda o da aynı sizin durumunuzu söyledi bebeğiniz iyi kırık olmuş olsa bile müdahale edemeyeceğiz beklemek gerekecek dedi. Şükür ki iyiyiz ama 72 de geçse 100 saatte geçse sanırım bu endişe hiç geçmeyecek içimden malesef toparlayamıyorum kendimi.. Tekrardan bebeğinize geçmiş olsun güzelliklerle sağlıkla büyüsün 
C

Cansu K. D.

22 Ocak 2026 00:15

İlsu Olcahan Kantarcılar

Cansu Hanım inanın kendi bebeğim kadar üzüldüm size kalpten sarılıyorum yaşamayan anlayamaz bunu cidden. 輸 [3.gündeyiz](3.gündeyiz) fakat dün açıkcası bebeğim iyi olmasına rağmen içim rahat etmedi ve doktorumuzu aradım aksi gibi o da hamilelik izninde ama sağolsun bizi hemen başka bir doktora yönlendirdi bugün muayenesi oldu. Acil doktoru eline bile sürmemişti biz söyleyince bi yalandan kol bacak bakmıştı bunlarıda anlatılcan doktorumuz hem kontrolünü yaptı hem skorlama yapıldı, hemde bir tansiyonla oksijen sat bakıldı. Şişlik için deri altı ödem denildi geçer dedi. Özellikle tekrar sordum görtüleme yöntemi konusunda o da aynı sizin durumunuzu söyledi bebeğiniz iyi kırık olmuş olsa bile müdahale edemeyeceğiz beklemek gerekecek dedi. Şükür ki iyiyiz ama 72 de geçse 100 saatte geçse sanırım bu endişe hiç geçmeyecek içimden malesef toparlayamıyorum kendimi.. Tekrardan bebeğinize geçmiş olsun güzelliklerle sağlıkla büyüsün 

Çok teşekkür ederimmm. bütün bunların yanında asıl vicdan azabı insanı kötü hissettiriyor sizin durumunuzu tahmin edebiliyorum yapabildiğiniz kadar sakinliğinizi koruyup bebeğinizin yanında olun ona stresinizi yansıtmamaya çalışın bebeğiniz sizden güç alıyor hem de ona moral olursunuz daha iyi hisseder. 3. Gün ve hala ağlama huzursuzluk vs. Yoksa endişe edecek bir şey yok diye düşünüyorum çünkü bebekler bir şekilde yolunda gitmeyen şeyleri bize anlatıyorlar. Siz de üzerinize düşeni yapmışsınız. Şu an için tek yapmanız gereken gözlemleyerek beklemek ve iyileşme sürecinde kafasının tekrar bi travma almasını engellemek. ebeveynler için çok zor bir süreç gerçtekten lütfen kötü hissetmeyin şükredelim daha kötüsü de olabilirdi. umarım bir an önce toparlanıp eski sağlıklı hallerine döner bebeklerimiz. Ben de size ve bebeğinize kocaman sarılıyorum
Ş

Şenyurt K.

22 Ocak 2026 02:48
Merhaba bizde ayni durumu yasadik pazartesi gunu dustu kafasi sisti yumusak sekilde bizimde genel durumumuz gayet iyi oldugu icin mudahale edilmedi evde takip onerildi ama bende ayni sizin gibi icim icimi yiyor
İlsu O. K.

İlsu O. K.

22 Ocak 2026 23:57
Çok geçmiş olsun 🌸🫂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir