Düğüne Götürsem Bir Şey Olur mu
196 görüntüleme
C
Cansu İ. B.
20 Temmuz 2025 18:57
Bebeğim tam 40 günlük olduğunda bir yakınımın düğünü var. Götürsem problem olur mu?

Fadile B.
20 Temmuz 2025 19:09
Bence enfeksiyon riskinden dolayı götürmemelisin
Ş
Şeyda B.
20 Temmuz 2025 19:12
Bebeğiniz henüz çok çok küçük düğün ortamının kalabalığı enfeksiyon riskini arttırır bide yüksek ses maruziyeti de cabası sizin de içinize sinmemiş belli ki 3ayın altında ki bir bebeğe ekstra özen gösterilmesi lazım çünkü çoğu enfeksiyon evde değil hastanede yatışla düzeliyor bu ay grubunda
C
Cansu İ. B.
20 Temmuz 2025 19:28
Gitmesem olmaz gitsem emen bebeğimi nasıl bırakacağım. 1 saat kadar dursam ve pusetten hiç çıkarmasam acaba nasıl olur Of çok kararsızım
Z
Zeynep ..
20 Temmuz 2025 21:21
1 saat gidecekseniz o sürede birine bırakabilirsiniz 2 saat emmeden durabilir

Seray
20 Temmuz 2025 21:40
Bağışıklık sistemi henüz tam gelişmemiştir.40 günlük bebekler enfeksiyonlara çok açık olur. Düğün gibi kalabalık ortamlarda birçok kişiyle temas riski vardır. Ayrıca olası sigara dumanı parfüm kokusu rahatsız edebilir ve ayrıca yeni doğan bebekler için iyi değil .yüksek ses Ani ışıklar (flaşlar, sahne ışıkları) bebeğin gözlerini rahatsız edebilir.

Ayça K. A.
Hemşire
20 Temmuz 2025 23:18
Gidebilir misiniz ? Gidersiniz fakat bence tercih etmemelisiniz. Öncelikle kalabalık ve oldukça gürültülü bir ortam olacak bu işitme sağlığı için olumsuz etki , düğünde muhakkak eş dost akraba olacak asla ellemeyin deseniz de sevecekler ve henüz bağışıklık sistemi tam oturmamış bebeğinize belki de bir hastalık bulaştıracaklar. Bebeğinizi birine bırakma konusunu da siz en iyi bilirsiniz şahsen ben kimseye bırakmam. Bir sıkkntı olur ömür boyu yer bitiririm kendimi. Bu konuda oğlum öncelikli olduğu için beni vallahi samimi olmak gerekirse kendi düğünüm olsa 40 günlük bebeğimle gitmezdim :) ama anne sizsiniz en iyi siz bilirsiniz ne yaparsanız doğru olanı sizin için iyi olanı yaparsınız 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 çünkü her anne mükemmeldir ♥️
G
Gizem ..
23 Temmuz 2025 14:14
Ben 60 günlükken mecburiyetten gitmiştim korka korka. Çok şükür bir şey olmadı. Pusetinden çıkarmadm insanlarla görüştürmedim. Ve ses için kulaklık takmıştım
Y
Yasemin A.
27 Temmuz 2025 20:27
20 günlükken abimin düğünü oldu. Pusetten çıkarmama rağmen sonrasında enfeksiyon kaptı dokuntuler oldu 7-10 gün hastanede yatış ile antibiyotik tedavisi gördük. Menenjitten süphelenme olmuştu. Birkac enfeksiyon birleşmiş. Çok çok üzücü günlerdi. Ben mecburi yaptim siz yapmayın. Özellikle ilk üç ay çok önemli :(((