Dügün

238 görüntüleme
B

Busec.

Premium Üye
19 Haziran 2026 20:55
En yakın arkadasımın aksam 7 de dugunu var, kizim ise yeni 5 aylik olmak uzere .. Henuz kimseye birakmadim. Dugun yeri 1 saatlik mesafede. Git gel 3-4 saat tamda uyku gecisi saatlerinde yaninda olmamak beni cok huzursuz ediyor. Aileme birakicam ama daha once hic uyutmadilar ve kizim uyuyamadiginda cok agliyor . Ayrica biberon da kullanmak zorunda kalacaklar. Biberonu kabul etmezse ne olacak?Cok mu abartiyorum? Dugune yanima gotursem daha mi mantikli olur ?
M

Melike M.

19 Haziran 2026 21:02
Benim oğlum 18 aylık.Katıldıgım bütün düğünler 20-30 dk mesafemdeydi ama hiö bi zaman aileme bırakıp gidemedim.Ben sizib yerinizde olsam yanımda götürür orda uyutmaya çalışırdım.8 de degilde 9 da uyur mesela yani çok çok.Ama yanınızda olsun bence.Ananem hep der ki bana “körün değneği gözünün önünde olsun kızım bir yere bırakma yanından ayırma çocuğunu“ der😁o yüzden ben özellikle geceleri hiç yanımdan ayırmam.
Afranur K.

Afranur K.

19 Haziran 2026 21:20
Düğün hangi gün, eğer zamanınız varsa 2-3 gün aileniz ile birlikte bebeğinizin uyku düzenini birlikte yapın, zaten çok kısa sürede duruma adapte olacaktır.

Hem biberonu kabul edip etmeyeceğini de deneyimlemiş olursunuz bu sayede.

Baktınız aileniz ile rahat edemiyor yanınızda götürürsünüz ama ailenizin yanında rahat uyuyacaksa, Bırakın kızınız rahat rahat uyusun siz de düğünde rahat edin.

Ben çok benzer bir durumu bir sınav için yaşadım, çok tedirgin olmuştum ama kızım benim tedirginşiğimin aksine çok rahat bir 3.5 saat geçirmişti hatta biberonu ve sağılmış sütü sevmemesine rağmen ek gıda döneminde olduğu için ( 6 aylıktı) biraz meyve ve kefir ile idare etmişti.
N

Nehar K.

19 Haziran 2026 21:35
Yanınıza götürün eşiniz de sizleyse destek olur. En azindan endikten sonra kucakta vs uyuyabilme ihtimali var. Dışarıda daha lolay uyuyorlar. Evde 1 saat ugras uyumaz ama dışarda kaosta uyurlar. 6 ay olduk henüz düğüne katılmadık ama size alıştıysa bir başkası uyutamaz
M

Merve

19 Haziran 2026 21:38
Bence de bir iki deneme ile başlayıp bırakmalısınız sonuçta güvenilir yerde herhangi bir bakıcı vs değil aileniz bakıyor biberon almazsa kaşık biberon ile verirler bir şekilde besleneceğini düşünüyorum bırakın ve sizde kendinize az da olsa bir vakit ayırın anneler bu kadarını da hak ediyor kesinlikle üstelik bebeğin düzeni de bozulmamış oluyor

Bu arada bebekler düğün vs sesten aşırı etkileniyor bebişte yorulmamış olur
S

Safiye Ş. ..

19 Haziran 2026 22:05
Bence de annenize birakin ben götürmüştüm hic durmadi sesten asiri rahatsiz oldu korktu hatta erken kalkmak durumunda kalmistim

Yani sizin bebeginiz belki ayni tepkiyi vermez ama cok yuksek ses varsa götürmeyin derim

Aileniz de guvenli yer benimde bebegim pek durmuyor annemlerde ama yine idare ederler cok cok durmassa arar sizde dönersiniz

Hem tek takilmak sizede iyi gelicektir
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Haziran 2026 23:08
Yanınızda götürün ağladı deyip aradıklarını düşünün eşinizle dönüşümlü bakarsınız
G

Gül

19 Haziran 2026 23:16
Size destek olacak birini alin yanınıza beraber düğüne gidin bu kadar strese gerek yok. En azindan aklınız kalmaz arabasını da alin o büyük ihtimal arabasında uyur merak etmeyin :)
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Haziran 2026 10:47
Düğüne Katılma ve Bebek Bakımı

Bu durumda birkaç seçenek değerlendirilebilir. Öncelikle, bebeği aile üyelerine bırakma konusunda endişeleriniz var. Aile üyeleri daha önce bebekle deneyim sahibi olmadıkları için bu seçenek size huzursuzluk veriyor.

1. Bebeği aile üyelerine bırakma:
Aile üyeleri bebeği daha önce hiç uyutmamışlarsa, bu deneyimi ilk kez yaşayacaklar.
Biberon kullanma konusunda da endişeleriniz var, çünkü bebek biberonu kabul etmezse sorun yaşayabilirsiniz.
2. Düğüne bebeği yanınıza götürme:
Bu seçenek, bebeğinizi yanınızdan ayırmamak için iyi bir fikir olabilir.
Ancak, düğün 1 saatlik mesafede ve git-gel 3-4 saat sürüyor. Bu süre içinde bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak zor olabilir.
3. Başka bir çözüm bulma:
Düğünden önce bebeği bir yakınınızın evinde birkaç saatliğine bırakmayı deneyebilirsiniz.
Ya da, düğüne yakın bir otelde veya evde kalıp bebeğinizle birlikte kısa bir mola verip tekrar dönmeyi planlayabilirsiniz.
4. Profesyonel bebek bakıcısı:
* Eğer mümkünse, profesyonel bir bebek bakıcısı kiralamayı düşünebilirsiniz.

Her seçeneği dikkatlice değerlendirin ve size en uygun olanını seçin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Safiye Ş. ..

26 Haziran 2026 16:51
Naptiniz merak ettim
B

Busec.

Premium Üye
26 Haziran 2026 20:30
Safiye Şimşek
Naptiniz merak ettim
Yanımda götürdüm :) belli bir süre keyifliydi ama cok uykusu gelince huzursuz oldu ve uykuya gecemedi haliyle bir saat ugramis kalkmıs olduk , ama guzel bir anı kaldı pisman olmadim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir