Dörtbuçuk Aylık Bebek Gece Çok Sık Uyanma ve Uyumama

97 görüntüleme
H

Hilal G.

5 Ocak 2026 23:54
4.ay aşı ve demir ilacı başladıktan sonra gece uyuyan çocuk uyumamaya başladı.önceden 7.30-8.30 arası uykuya dalıp 2 deuyanır emip geri uyurdu. Şimdi 2-3 saatte bir uyanıp emmek istiyor ve geri uyumuyo. Kendi kendine sesler çıkartıyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Özlem

Özlem

6 Ocak 2026 00:05
8:30 da yatıp 2 de mi uyanıyor çok fazla değil mi 4 aylık bebek için ? Artı öyleyse o bebek geri kalır . Biz 6 aylık olduk gece en uzun uykumuz 4 saat şimdide kalkınca ağlamıyor sesleniyor resmen bu kadar uzun yatmasına izin vermeyin bence. Tabi her anne kendi iç güdüleri ile hareket eder siz bilirsiniz.
B

Burcu ..

6 Ocak 2026 00:15
Bence suanda normal olan2 3 saat bi uyanması büyüyor gelişme ye başladı biz 6 aylığız sat de bir kalkıyor emiyor yatıyor sabaha kadar aynı şekilde 1 saat ara ile en fazla 2 saat ama bunlar çok normal öncesinde çok fazla uyumuş
Afranur K.

Afranur K.

6 Ocak 2026 00:17
Uyku saatleri bebeğe göre değişir, kilo alımı iyiyse bebeği uyandırmaya gerek olmuyor 3. Aydan sonra. Doktorlarda söylüyor zaten hatta 5-6 saate kadar uyuyorsa ne güzel. Benim kızım 4.30-5 saat sonra kendi uyanıyor genelde amauyumaya devam ederse uyandırmıyorum. Bir tane uzun uyku yapmalarının gerekli olduğunu bile söylüyorlar.

4. Ayda artık çevre dikkati arttığı için gündüz uykularının düzensiz olduğu söylenir. Bu da gece uykusunu etkileyebilir.
Gündüz uykuların takip edin bence. Bi de diş çıkartmak gibi bir durum var mı bakmanızı öneririm
Merve Ü. .

Merve Ü. ..

6 Ocak 2026 00:20
bebekler 4. ayında kendilerini, seslerini yani çevresindeki herşeyin farkına varıyorlar ve sürekli yeni şeyler keşfediyorlar. bu yüzden uyku düzeni biraz değişebiliyor ama 10 15 güne kadar tekrar düzene giriyor. ağlaması veya bi sıkıntısı yoksa herşey yolundadır. ayrıca bebeğinizin uyku saatleri gayet normal, beslenme kadar uykuda önemli. benim bebeğim de sizinki gibiydi. büyüdükçe uyku saatleri değişiyor kısalıyor ama gece uyumaması sesini keşfediyor olmasından dolayı büyük ihtimalle. zamana bırakın sabırlı olun bebeğiniz yeni düzenini oluşturacaktır zaten.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir