Dönmüyor Emeklemiyor ve 6-18 Ay Emziği Kabul Etmiyorr

87 görüntüleme
E

Ezgi A. K.

14 Nisan 2026 23:12
7 ay 20 günlük oğlum var ama ne sağına ne soluna dönmüyor emekleme emaresi yok arada yüz üstü geri geri gidiyor. Yüz üstü çeviridiğimde kendini sırt üstüne zorlayarak her çevirmemde değil işine gelirse geri döndürüyor. Elleri dikkatimi çekiyor çok fazla haraket ettiriyor oyuncakla felan oynamıyorsa . 10 küsür kilo bir bebek . Algıları açık 5 aylıkken konuşmaya başladı ismini biliyor sevdiği şarkıları tanıyor inek hangisi dediğimde ineğe bakıyor ama haralet konusunda çok geriden geliyoruz. Ve 6-18 ay emziği kabul emiyor avent kullanıyoruz 0-6 aylığı kullanıyor haşa diğeirni öğürüyor sıkıntı olur mu
S

Sümeyra

14 Nisan 2026 23:40
5 aylıkken konuşmaya başlamasından kasıt nedir ? Konuşmaya başlamak uzun cümleler kurabilmektir anne baba gibi kısa kelimeler konuşma değildir. Söz konusu duruma gelecek olursak kızım 11 aylıkken döndü emekleme vb hiç bir şey yoktu . Şu an 13 aylık yürüyor bazı şeyler birden oluyor kızımda kiloluydu belki de bu yüzden. Kontroller normalse sıkıntı yoktur telaşlanmayın
E

Ebru T.

14 Nisan 2026 23:41
Benim bebeğimde 7 ay 4 günlük yeni dönmeye başladı. Aylardır deniyorum her gün egzersiz yaptırdım anca dönmeye başladı. Doktorumuz kilodan dönemez demişti. Takipli doktorunuza yine bir sorun isterseniz.
E

Ezgi A. K.

14 Nisan 2026 23:44

Sümeyra

5 aylıkken konuşmaya başlamasından kasıt nedir ? Konuşmaya başlamak uzun cümleler kurabilmektir anne baba gibi kısa kelimeler konuşma değildir. Söz konusu duruma gelecek olursak kızım 11 aylıkken döndü emekleme vb hiç bir şey yoktu . Şu an 13 aylık yürüyor bazı şeyler birden oluyor kızımda kiloluydu belki de bu yüzden. Kontroller normalse sıkıntı yoktur telaşlanmayın

İlk başta baba baba diyip durdu 1 hafta sonra Hadi gel gel demeye başladı . Dedeyi babayı gel gel diye çağırıyor. 2 haftadırda bana ismimle seslenip ezgi gel gel demeye başladı. Yani aslında konuşma demem bunlar bunu söyleme kastım bir şeylerin bilincinde yemek yiyceğini anladığı zaman mama nam nam diyor. Ama bazen sevinç anından heyecandan mı bilmiyorum ellerini oval haraketlerle çeviriyor titretiyor bir yakınım söyledikten sonra dikkat ettim ve içime kurt düştü.
E

Ezgi A. K.

14 Nisan 2026 23:45

Ebru Turan

Benim bebeğimde 7 ay 4 günlük yeni dönmeye başladı. Aylardır deniyorum her gün egzersiz yaptırdım anca dönmeye başladı. Doktorumuz kilodan dönemez demişti. Takipli doktorunuza yine bir sorun isterseniz.

6. Ay kontrolünde sorduğumuzda biraz kilolu bir bebek . Dönmeyi ve emeklemeyi gelişim basamağı olarak görmüyoruz 9. Aya kadar normal diye görüyoruz demişti
S

Sümeyra

15 Nisan 2026 07:30

Ezgi Aleyna Karadağ

6. Ay kontrolünde sorduğumuzda biraz kilolu bir bebek . Dönmeyi ve emeklemeyi gelişim basamağı olarak görmüyoruz 9. Aya kadar normal diye görüyoruz demişti

11 ayda döndü kızım bir sorun teşkil etmiyor 😁
S

Sümeyra

15 Nisan 2026 07:32

Ezgi Aleyna Karadağ

İlk başta baba baba diyip durdu 1 hafta sonra Hadi gel gel demeye başladı . Dedeyi babayı gel gel diye çağırıyor. 2 haftadırda bana ismimle seslenip ezgi gel gel demeye başladı. Yani aslında konuşma demem bunlar bunu söyleme kastım bir şeylerin bilincinde yemek yiyceğini anladığı zaman mama nam nam diyor. Ama bazen sevinç anından heyecandan mı bilmiyorum ellerini oval haraketlerle çeviriyor titretiyor bir yakınım söyledikten sonra dikkat ettim ve içime kurt düştü.

Benim kız da heyecandan kendini sıkıp bırakıyordu ellerini havada çırpıyordu insanın aklına otizm geliyor hemen ama bunlar tek başına yeterli değil otizm vb için. Konuşuyormuş zaten adına da tepki veriyordur muhtemelen bunlar sağlıklı gelişim gösterdiğinin belirtisi . Bana çok düşünme çocuğu sal demişlerdi ve kafam rahatladı öyle yapınca çocuğu düşünme istediği zaman yapsın
E

Ebru D. A.

15 Nisan 2026 10:27
Bebeğim 10 kilo 850 gr 7 aylık yeni dönmeye başladı acele etmeyin mutlaka dönecektir zaten bizimki de bi anda yapmaya başladı tam tur dönemiyor sağa sola dönüyor takip edin doktorunuzla iletişim halinde olun yeterli stress yapmayın kesinlikle çocuk hissediyor bu durumu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir