Dönmüyor
66 görüntüleme
G
Gamze .. A. ..
16 Kasım 2025 12:02
Bebeğim5 ay 14 günlük hala tam dönemiyor sadece birşeyi isterse yan kıvrılıyor ama yüzüstü veya sırtüstü dönemiyor sıkıntımi acaba ne zamana kadar böyle olursa sıkıntı olur

İlsu O. K.
16 Kasım 2025 12:50
Merhaba; bebekler genelde en erken 4.ayda ortalama 5-6.aylarda dönme çalışmalarına başlıyor erken dönen bebeklerde elbette var fakat 4-5.aylarda yüzüstü dönmeye çalışmalar olur yana kıvrılmalar,kendini yerde yay gibi yapıp çevirmeye çalışma gibi. Desteklenmeleri gerekiyor. Karın üstü ve yer de zaman geçirmeleri bu yüzden önemli. Kıvrılmaya çalıştığında bacağından ya da hafif kalçadan destek vererek kendisini döndürmeye çalışmasına yardım etmelisiniz. 7-9 ay arası hala dönmüyorsa sırt üstü ya da tam tersi o zaman değerlendirilmesi gerekebilir. Fakat her bebek kendine özeldir. Bebeğinizin tıbbi durumu, gelişimini en iyi onu takip eden çocuk doktorubilir. Her bebek aynı zaman çizelgesinde gelişim göstermiyor malesef 🙂 kimi erken, kimi geç. Ama sonucunda desteklemeden olmuyor.
G
Gamze .. A. ..
16 Kasım 2025 12:58
Anladım çok teşekkür ederim destekliyoruz donerken

Yeter O. ..
16 Kasım 2025 13:05
Benim kızımda 5 ay 4 günlük sırt üstünden yüz üstüne dönüyor artık yavaş yavaş döner merak etmeyin
L
Lale
16 Kasım 2025 13:47
Benim de bebeğim beş ay 20 günlük yüz üstünden sırt üstüne dönüyor ama sırt üstünden yüz üstüne sadece iki defa döndü ben de çok endişeliyim Fizyoterapist gövde kasları biraz zayıf dedi