Dönmeme

73 görüntüleme
P

Pınar ..

25 Kasım 2025 11:53
Kızım 6 aylık ama tam dönme yapmiyor sağa ve sola dönüyor ama tam dönmüyor tummy time hiç sevmiyor böyle dönmemesi anormal bir durum mu
K

Kardelen K. ..

25 Kasım 2025 13:17
Merhaba bizim doktorumuz dönmek bir gelişim basamağı değil önemli olan kafasını tutması kaslarının güçlü olması demişti
D

Damla B.

25 Kasım 2025 13:25
Benim kızım da 6 aylık sağa sola dönüyor o kadar.Son birkaç gündür dönmeye çalışıyor gibi ama poposunu atamıyor ben ittirip çeviriyorum ama yüzüstü durmak da istemiyor. Tamamen normal endişe etmeyin. Benim kızım neredeyse desteksiz oturduğu için sanırım istemiyor ve çaba da sarf etmiyor bunun için
İlsu O. K.

İlsu O. K.

25 Kasım 2025 13:44
Pınar Hanım Merhaba; size bebeği 6 ay olup sadece sağ sola dönüp yüz üstü dönüp geri dönmeyen bir anne olara yazıyorum. Dönme en erken 4 ayda başlıyor beklenen ay ise 5-6 aylar. Bebeğinize zaman verin, tummy time sevmeye bilir her bebek sevmez benim bebeğimde ilk 3 ay ağlardı sonra sonra oyunlarla bizde yanına yatarak az az zorlamadan alıştırdık. Alışmayabilir o zaman sizde dizinizin üzerine yatırın yavaş yavaş kademe kademe geçirin yere ya da bir pilates topu olur.. Her bebeğin gelişimi ve tıbbi durumu farklı kendine özel bu yüzden bu konuda size en doğru cevabı doktorunuz verir. Bazen burada annelerin sorun yok döner cevapları belki bir bebeğe erkenden müdahale edilmesi gereken bir duruma engel olabilir ya da tam tersi sizin endişenizi arttırabilir. Tüm bu dönem,oturma,yürüme becerileri için bebeklerin kas kuvvetlenmesine güce ihtiyacı var bunlarda desteklenmeden asla olmuyor. Endişe size zaman kaybettirir en doğrusu bir uzman söyler 🌸☺🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir