Dönme Sorunsalı

167 görüntüleme
M

Merve U.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 01:43
Merhabalar bebeğim 1 hafta sonra 5 aylık olacak sağa sola dönebiliyor ancak oyuncağa değil bana dönüyor. Şöyle izah edeyim sağ tarafına oyuncağını koyuyorum kafasını çevirip bakıyor once elini uzatiyor alamayınca cabalamıyor. Sonra ben uzanıyorum yanına o zaman dönüp bana bakıyor yüzümle oynuyor. Oyuncaklar sesli ışıklı hareketli değil acaba o yüzden mi ilgi göstermiyor bilemedim. Bir de şöyle bir durum var hanfendi tummy time pek yapmadığı için yüz üstünden sırt üstüne dönmüyor bu zamana kadar sadece 2 kere döndüğünü gördüm zaten tummy time da gövdesini de pek kaldıramıyor ne yapacağımı şaşırdım kilo problemimiz var üstüne artık birine bir şey demeye çekiniyorum sen pimpiriklisin diyorlar ama ben de ilk defa anne oldum ve bebeğimin sağlığını çok önemsiyorum. Siz bu duruma ne diyorsunuz aynısını yaşayan bilen gören duyan ve bu durumun sağlıklı olduğunu söyleyecek olan var mı özellikle annelerin desteğine çok ihtiyacım var 﫠
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Temmuz 2026 01:47
Bebeğin 5 aylıkken sağa sola dönmesi ve oyuncak yerine anneye yönelmesi normal bir durumdur. Bu yaş grubunda bebekler çevrelerini keşfetmeye înceşmeye başlarlar ve sosyal etkileşimleri artar.

Bebeğinizin tummy time (karın üstünde yatma) egzersizlerini yeterince yapmaması yüz üstünden sırt üstüne dönmesini etkileyebilir. Ancak bu durumuyla ilgili endişe etmenizi gerektirecek bir şey yok.

Bebeğinizin kilo problemi yaşıyor olması durumunda, doktorunuzla görüşerek適切 bir beslenme planı oluşturabilirsiniz.

Bebeğinizin oyuncaklara ilgi göstermemesinin birkaç nedeni olabilir:
1. Oyuncakların özelliklerinin yetersiz olması:
Oyuncaklar; renkli, sesli, hareketli vb özellikli olmalıdır.
2. Bebeğinizi teşvik etmek:
Bebeğinizi oyuncaklara doğru yönlendirin ve ona oyuncağı nasıl kullanacağını gösterin.
3. Tummy time egzersizlerine devam etmek:
Bu egzersizler, bebeğinizin kas gücünü ve koordinasyonunu geliştirmesine yardımcı olur.
4. Endişelerinizi doktorunuzla paylaşın:
Doktorunuz, bebeğinizin gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.

Annelerin desteği çok önemlidir, bu yüzden endişelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Dinara R.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 07:47
Merhabalar. Benim bebeğim de 5 aylıkken dönmeye başladı. Şu an 6 buçuk aylık ve hala yüzüstünden sırtüstüne dönmüyor. Ben şahsen kendi bebeğimin bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Her bebeğin kendi ritminde ilerlediğini düşünüyorum. Siz de bebeğinizde başka sıkıntılar gözlemlemiyorsanız (örn kafası tutamama gibi) kendinizi sıkıntıya sokmayın ve anneliğin tadını çıkarın. ( Benim kızımın da kilosu bir tık fazla 🥰). Sevgiler.
N

Nur ..

10 Temmuz 2026 08:56
Bebeğim 6.5 aylıkken aktif dönmeye başladı tek taraflı ama bir süre sonra diğer tarafa da döndü şu an 10.5 aylık fıldır fıldır emekliyo evin içinde. Merak etmeyin her şey gayet yolunda 🫶🏻🌸
Selin E.

Selin E.

Premium Üye
10 Temmuz 2026 10:33
Kızım 7 aylıkken döndü. 9 aylık şu an ve tam anlamıyla önden arkaya dönüyor. Bende çok korkmuştum 5-6 aylıkken sorun mu var diye ama her bebeğin hızı farklı. Bence endişe etmeden bekleyin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir