Dönme Durumu

90 görüntüleme
Ç

Çağla G.

18 Nisan 2026 19:25
Oğlum biraz kilolu sadece anne sütü alıyor her gün tummy time yaptırırmaya çalışıyorum çeşitli oyuncaklar da koyuyorum ama yine de uzun süre yüzüstü tutamıyorum. Alt değiştirme sırasında sağa sola dönmeye çalışıyor ama koltuk eğimli olduğu için de olabilir yerde oyun havasına bıraktığımda dönmeye çalışmıyor kendimi destek verip döndürdüğümde yüzüstü durmak istemiyor acaba kilodan kaynaklı mı yoksa herhangi bir problem mi var. 3 aylık muayenesinde 9 kiloydu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 19:26
Bebeğinizin Dönme Durumu Hakkında Endişeleriniz İçin

Merhaba, bebeğinizin dönme durumu hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Bebeğiniz 6 aylıkken hala dönmeyi başarmıyorsa, bu durum çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Olası Nedenler:

Kilo: Bebeğinizin kilolu olması, hareketlerini zorlaştırabilir ve dönmeyi geç yapmasına neden olabilir.
Tummy Time: Bebeğinizin yüz üstü duruşta kalmayı sevmediği veya bu pozisyonda yeterince zaman geçirmemesi, dönme becerisinin gelişmesini etkileyebilir.
Gelişme Geriliği: Her bebek farklı hızlarda gelişir. Bazı bebekler, belirli motor becerileri, örneğin dönme veya oturmayı, diğerlerinden daha geç kazanabilir.

Doktor Muayenesi:

Bebeğinizin kilosunun ve genel sağlık durumunun değerlendirilmesi önemlidir.
Doktorunuz, bebeğinizin fiziksel gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.

Egzersizler ve Oyunlar:

Tummy Time: Bebeğinizin yüz üstü duruşta kalmayı sevmesi ve bu pozisyonda daha fazla zaman geçirmesi için çeşitli oyuncaklar ve renkli nesneler kullanabilirsiniz.
Dönme Egzersizleri: Bebeğinizin kollarını ve bacaklarını tutarak sağa ve sola dönme hareketlerini teşvik edebilirsiniz.

İlgili Forum Mesajları:

Bazı anneler, bebeklerinin kilolu olması nedeniyle dönmeyi geç yapmaya başladığını belirtmiştir.
Tummy time egzersizlerinin ve oyunların, bebeğin dönme becerisini geliştirmekte önemli rol oynadığı vurgulanmıştır.
Her bebek farklı hızlarda gelişir ve bazıları belirli motor becerileri daha geç kazanabilir.

Sonuç:

Bebeğinizin dönme durumunu yakından takip edin ve gerekirse bir doktora danışın. Sabırlı olun ve bebeğinizi destekleyin. Her bebek farklıdır ve zamanla gerekli becerileri geliştirecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık Hala Dönmeme
2. Dönemme
3. Dönmüyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir