Dönme

129 görüntüleme
Ezgi B.

Ezgi B.

Premium Üye
19 Mayıs 2026 07:21
Bebeğim 6 ay 20 günlük. Yüz üstü dönüyor ama sırt üstü dönmüyor. Yüz üstü yaparken de önüne ilgisini çekecek şeyler de bıraksam bir süre sonra yüzünü bırakıyor. Ne yapmalıyım?
T

Tuğba B. ..

19 Mayıs 2026 08:14
Devamı gelecektir
S

Seval Y.

19 Mayıs 2026 10:05
Kizim 7 bucuk aylik tam tur döndü, endişe etmeyin. Döndü ise devamı gelir. Tummy time ve yerde vakit geçirme suresini arttirabilirsiniz
E

Ebru Ö.

Premium Üye
19 Mayıs 2026 15:25
Benim bebeğim 8 aylık hala yüz üstüne döndülten sonra kendisini sırt üstüne döndürmüyor sinirleniyor ben de zorlamıyorum geri kalan her şeyi gelişimiyle uyumlu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Mayıs 2026 21:38
Bebeğinizin dönme konusunda yaşadığı zorluklar ve gösterdiği ilgi kaybı normaldir. Her bebek farklı bir hızda gelişir ve bazıları belirli hareketleri öğrenmekte zorlanabilir.

Bebeğinizi desteklemek için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Tummy Time (Yüz Üstü Zamanı) Egzersizleri: Bebeğinizi düzenli olarak yüz üstü yatırın. Başlangıçta kısa süreler (1-2 dakika) başlayabilir ve zamanla süreyi artırabilirsiniz.
2. İlgisini Çekecek Oyuncaklar: Yüz üstü yatarken önüne renkli, sesli oyuncaklar koyarak ilgisini çekmeye çalışın.
3. Dönmeye Yardımcı Olun: Bebeğinizi yan yatırarak veya sırt üstü yatarken yavaşça yüz üstüne doğru iterek dönmeye yardımcı olabilirsiniz.
4. Sabır ve Güven: Bebeğinizin gelişim sürecine sabır ve güvenle yaklaşın. Her bebek farklı bir hızda gelişir.

Dönme becerisi genellikle 4-7 aylıkken gelişir. Eğer 7 ayın sonunda hala dönme becerisi göstermiyorsa, bir pediatri uzmanı ile görüşmek faydalı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dönme
2. Dönmüyor
3. 6 Aylık Bebek Dönmek İstemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir