Dönme
173 görüntüleme
E
Elif ..
20 Ocak 2026 15:53
Kızım 32 haftalık doğdu şu an düzeltilmiş 6 aylık 5 aylık olunca dönmeye başladı yavaş yavaş şu an her iki tarafa dönebiliyor hem yüz üstünden hem de sırt üstünden ancak 2-3 haftadır dönebiliyor olmasına rağmen hala yuvarlanmıyor. Yapabiliyor ama denemek mi istemiyor yoksa ben yaptığını zannediyorum ama yapamıyor mu bilgisi olan var mı sizin bebekleriniz ne zaman yuvarlanmaya başladı

Ayşe V. ..
12 Şubat 2026 22:27
Yuvarlanma gibi bir durum olmuyor pek zaten koyuyorsunuz o nere isterse oraya dönüyor ikisini de yapıyormuş bir sorun yok bence ama dikkat edin bu dönemden sonra ilk fırsatta yuvarlanıp düşebilir

İlsu O. K.
14 Şubat 2026 02:01
Elif Hanım Merhaba; 30 haftalık doğdu oğlumda şuan 11 aylık düzeltilmiş 9 aylık. Öncelikle hiç endişe etmeyin çünkü bebekler emeklemek ya da yuvarlanmak zorunda değil. Elbette erken doğdukları için her ikisinide yapsalar faydalı ama bu bir gelişim basamağı olarak görülmüyor. Oğlum erken doğumdan ve yoğunbakım süreci geçirdiği için 2 sefer fizik tedavi kontrolüne göründü 1 yaşa tekrar görünecek herhangi bir sorun olduğundan değil bir problem varsa erken fark edilsin diye. Biraz geriden geliyorlar malum ve vücut kasları biraz daha fazla desteklemek gerekebiliyor bu yüzden. Ben bu süreçte 3 uzmanın videolarından çok faydalandım bakmak isterseniz.
docdrfatihtekin (pediatrik fizyoterapist)
[fzt.yeldagarda](fzt.yeldagarda)
[yonca.gorgul](yonca.gorgul)
docdrfatihtekin (pediatrik fizyoterapist)
[fzt.yeldagarda](fzt.yeldagarda)
[yonca.gorgul](yonca.gorgul)
Yükleniyor...