Dönen Nesnelere İlgisi
264 görüntüleme
N
Nazire Ç.
8 Ağustos 2026 10:23
oğlum 14 aylık dönen nesnelere karşı ilgisi çok yuvarlak bir şey görsün döndürmek istiyor arabaları normal de sürüyor ama sonra altını çevirip tekerlek döndürüyor ya da direksiyon çevirmek gibi sürekli döndürmek istiyor çamaşır makinasıne bakıyor ama 1 dakika max sonra uzaklaşıyor bu döndürme davranışları da aynı şekilde çok uzun uzun yapmıyor ama özellikle direksiyon araba direksiyonu çevirmek istiyor sürekli tekerlek aynı şekilde endişeliyim onun dışında göz temasımız var sosyal gülümsememiz var bay bay alkış yapıyor kelime sayımız biraz az sadece ama 6,7 kelime var korkmalı mıyım bu şekilde yaşayan birileri var mı lütfen yazın

Duygu B. B.
8 Ağustos 2026 10:26
Benim çocukken en sevdiğim şey dönen çamaşır makinesini izlemekti. Saatlerce izlerdim ve otizm ya da başka bir hastalığım yok. Sadece aşırı stresli bir işim var (yoğun bakım hemşiresiyim) o yüzden ara ara egzama ve ürtiker ataklarım oluyor. DEMEM O Kİ, her zaman sorun teşkil etmiyor. Diğer belirtilerle olan ilişki de önemli. Başka şeyler var mı, onlara bakın.
N
Nazire Ç.
8 Ağustos 2026 10:27
Eşim de aynı şeyi söylüyor ben de çok severdim küçükken diye ama insan endişeleniyor anne olarak niye bu kadar çok diye

Duygu B. B.
8 Ağustos 2026 10:30
Eşim de aynı şeyi söylüyor ben de çok severdim küçükken diye ama insan endişeleniyor anne olarak niye bu kadar çok diye
K
Kübra B.
8 Ağustos 2026 11:28
Benim bebeğim de aynı 17 aylık pervane tekerlekler bayılıyor ama hiç aklımdan geçmedi siz de endişelenmeyin. Gerçekten bir sorun olsa hissedersiniz.
Yükleniyor...