Dolama

112 görüntüleme
A

Ayşe M.

21 Şubat 2026 09:05
7 aylık oğlum. Ayak baş parmağında tekrarlayan Dolama oluyor. İltihaplı ve minik minik akıyor. Antibiyotikli krem kullanıyoruz ama başka bir şey kullanmalı mıyız?
Ilgım G.

Ilgım G.

21 Şubat 2026 11:21
Ayak başparmağı mı? Bizde de oldu krem geçirdi, eğer ayaksa benim bebeğiminki gibi batık tırnak mı doğdu?
A

Ayşe M.

21 Şubat 2026 11:22

Ilgım Göbekli

Ayak başparmağı mı? Bizde de oldu krem geçirdi, eğer ayaksa benim bebeğiminki gibi batık tırnak mı doğdu?

Evet ayak başparmağı. Doktor öyle bir şeyden bahsetmedi ama sürekli tekrarlıyor.
Ilgım G.

Ilgım G.

21 Şubat 2026 11:53
Bizim doktorumuz bunu 2-3 yaşlarına kadar en az 4-5 kere yaşarsınız dedi, çok dikkatli kesseniz de olabiliyor maalesef, genetik. Babasının ve amcasının da doğduğunda öyleymiş, elinizden geldiğince kenarlara girmeyin, antibiyotikli kremi sürekli kullanmak da minik bedeni için doğru değil bence travazol diye bir krem kullanıyoruz, antibiyotikli değil. Bir de ben bebeğime elimden geldiğince her gün masaj yapıyorum o masaj sırasında baş parmanı kenarlarından sıkarak tırnağı yukarı itme masajı yapıyorum. Çocuk ayağa bastıkça tırnak yukarı çıkacak ve umarım o zaman kurtulacağız bu dertten :)

geçmiş olsun, sevgiler
R

Rabia Ş. ..

21 Şubat 2026 22:32
Travazol kortizonlu bir kremdir. Uzun vadede kullanımı deride incelme yapar. Dolama tırnağın ete batıp iltihap oluşturmasından kaynaklanır. Şişlik ısı artışı ve ağrı yapar. İltahap akıyorsa akıtıp temizlemek gerekir. Antibiyotikli kremler kullanılabilir. En önemlisi tırnağı doğru kesmektir. Gerekirse çok kısa kesilmemeli.
A

Ayşe M.

22 Şubat 2026 08:59

Rabia

Travazol kortizonlu bir kremdir. Uzun vadede kullanımı deride incelme yapar. Dolama tırnağın ete batıp iltihap oluşturmasından kaynaklanır. Şişlik ısı artışı ve ağrı yapar. İltahap akıyorsa akıtıp temizlemek gerekir. Antibiyotikli kremler kullanılabilir. En önemlisi tırnağı doğru kesmektir. Gerekirse çok kısa kesilmemeli.

Teşekkür ederim 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir