Doktora Tekrar Götürmeli Miyim?

159 görüntüleme
G

Gamze A.

25 Mart 2026 11:57
Merhaba, kızım 9 aylık. Pazartesi günü öksürük, hapşırık, burun akıntısı şikayetleriyle aile hekimine götürdüm. Sırtını dinledi ve alerji şurubu yazdı iki gündür takip ediyorum ateşi yok 36.5 flan ama burun akıntısı ve özellikle öksürük ve geniz akıntısı çok fazla ara ara da hapşırıyor. Tekrar doktora götürmeli miyim yoksa alerji şurubu kullanıp bolbol emzirmeye devam mı etmeliyim. Sağlık ocağı ve hastanelerde de daha çok virüs var kararsız kaldım. Görüş belirten olursa sevinirim
G

Gülşah K.

25 Mart 2026 12:09
Bizde ayni şikayetlerle ve ek olarak balgamı olması nedeniyle hastaneye gittik, ateş yoktu ancak Rsv testi yapıldı ve pozitif çıktı. Aile hekimleri maalesef bu konuda yetersiz kalabiliyor bizede besleniyorsa ve ateşi yoksa sorun yok demişlerdi.
G

Gamze A.

25 Mart 2026 12:11
Çok üzüldüm çok korktuğum birşey bu rsv 😔 kaç aylık sizin bebeğiniz yada kaç yaşında şuan iyi mi? Ne gibi tedavi oluyor öyleyse de 🥹 hırıltı, balgam, Ateş yok ama kızımda siz öyle diyince de şüphelendim
K

Kübra Y.

25 Mart 2026 12:44
Eğer bir şeylere karşı alerjisi yoksa vermeyin çocuğunuza ilacı. Mutlaka çocuk doktoru görsün. Şu sıralar sanki ellerinde kalmış gibi doktorların neredeyse hepsi alerji ilacı ve antibiyotik veriyor. Benim bebeğimde yaklaşık 10 gündür hasta viral enfeksiyon geçiyor. Antibiyotik kesinlikle yazdırmadım. Kendi doktorumuza attım ilaçları ve onun onayı olanlarla devam ettim.
Ö

Öznur Ç.

25 Mart 2026 12:45
Buna benzer bizde yaşadık Rsv çıktı normal bir çocuk hekimine de gösterin bence hem içiniz rahat eder Rsv de de hırıltı varsa hava olarak ilaç veriliyor ateş vs yoksa bişey verilmiyor
B

Beyza E.

25 Mart 2026 12:48
rsvde ciğerde hırıltı hemen baş gösterip hızlı ilerleyen bir hastalık bir sürü hastalık çeşidi var, çocuğunuzun alerjik öyküsü olduğu için o ilacı yazmış olabilir doktorunuz ama ilaç etkisini göstermeyip belirti devam etmiş çocuk doktoruna götürüp baktırın isterseniz, nezle olmuşşsa 1 hafta 10 gün sürebiliyor ve öyle hapşırık akıntı devam ediyor bir kere öyle hasta olduğunda doktorum geniz akıntısı olduğu için burun spreyi ve balgam söktürücü vermişti, balgam söktürücü işe yaradı mı bilmem ama burun spreyi iyi gelmişti, hastaneden çekiniyorsanız eczaneden bebekler için olan burun spreyi alarak evde çocuğa nane limon kuru dut çayı vs gibi devam edebilirsiniz
G

Gamze A.

25 Mart 2026 13:03
Çok teşekkür ederim hepinize çocuk doktoruna götürmek de fayda var
D

Dinara R.

Premium Üye
26 Mart 2026 10:59
Gülşah Kablan
Bizde ayni şikayetlerle ve ek olarak balgamı olması nedeniyle hastaneye gittik, ateş yoktu ancak Rsv testi yapıldı ve pozitif çıktı. Aile hekimleri maalesef bu konuda yetersiz kalabiliyor bizede besleniyorsa ve ateşi yoksa sorun yok demişlerdi.
Gülşah hanım çocuğunuz kaç aylık ve rsv pozitif durumunda ne gibi tedavi uygulanır. Benim 3 aylık bebeğimde de öksürük geniz akıntısı var çocuk hekimi sırtını dinledi ciğerlerinde bir şey yok dedi gönderdi sadece burun yıkaması yapıyorum ama 1 haftadır hala geçmedi kaygılıyım
G

Gamze A.

26 Mart 2026 11:02
Ben dün yine götürdüm aile hekimine ciğeri dinledi rahat bişey yok dedi ama uyurken çok öksürüyor genzi alıyor diyince enfluvir 12 mg antibiyotik verdi dün ve bugün içirdim ama sonuçta antibiyotik olunca içim de rahat değil ama iyi de geldi sanki
G

Gülşah K.

26 Mart 2026 11:36
Gamze Arslan
Çok üzüldüm çok korktuğum birşey bu rsv 😔 kaç aylık sizin bebeğiniz yada kaç yaşında şuan iyi mi? Ne gibi tedavi oluyor öyleyse de 🥹 hırıltı, balgam, Ateş yok ama kızımda siz öyle diyince de şüphelendim
9 aylik sizin bebeğinizle aynı daha iyi sıkıntılı kısmi atlattık. İlk 5 gün burun yıkama ve fizyolojik serumla geçirdik ancak daha sonra ilaç tedavisine baslanildi. Umarım kızınız bu şekilde değildir çok geçmiş olsun 
G

Gamze A.

26 Mart 2026 12:13
Gülşah Kablan
9 aylik sizin bebeğinizle aynı daha iyi sıkıntılı kısmi atlattık. İlk 5 gün burun yıkama ve fizyolojik serumla geçirdik ancak daha sonra ilaç tedavisine baslanildi. Umarım kızınız bu şekilde değildir çok geçmiş olsun 
Çok teşekkür ederim yani daha iyi sanırım benim kızım şuan size de çok geçmiş olsun bir daha yaşatmasın Allah
G

Gülşah K.

26 Mart 2026 12:29
Dinara Rahmedova
Gülşah hanım çocuğunuz kaç aylık ve rsv pozitif durumunda ne gibi tedavi uygulanır. Benim 3 aylık bebeğimde de öksürük geniz akıntısı var çocuk hekimi sırtını dinledi ciğerlerinde bir şey yok dedi gönderdi sadece burun yıkaması yapıyorum ama 1 haftadır hala geçmedi kaygılıyım
Bebeğim 9 aylik burun akıntısı ve öksürüğü başladığı gün götürdüm Rsv pozitf çıktı 2 saatte bir burun yıkama ve serumla hava önerildi 5. Gün hırıltı başlayınca tekrar gittik ciğerlerden hafif ses geldiği bronşit başlangıcı denilerek antibiyotik ve ventolin verildi. Ventolin kullanma aşamasında 2 gün sonra kontrole çağrıldı gittiğimizde düzeldigi söylendi ve ventolin kademeli olarak azaltıldı şu an azaltma aşamasındayız. Dr. Osman Hocam'ın da dediği gibi 2 farklı hekim görüşü aldık ilaç kullanımı benide maalesef tedirgin ediyordu ama mecbur kaldık çünkü hava alınca çocuğum rahatladı
D

Dinara R.

Premium Üye
26 Mart 2026 12:44
Gülşah Kablan
Bebeğim 9 aylik burun akıntısı ve öksürüğü başladığı gün götürdüm Rsv pozitf çıktı 2 saatte bir burun yıkama ve serumla hava önerildi 5. Gün hırıltı başlayınca tekrar gittik ciğerlerden hafif ses geldiği bronşit başlangıcı denilerek antibiyotik ve ventolin verildi. Ventolin kullanma aşamasında 2 gün sonra kontrole çağrıldı gittiğimizde düzeldigi söylendi ve ventolin kademeli olarak azaltıldı şu an azaltma aşamasındayız. Dr. Osman Hocam'ın da dediği gibi 2 farklı hekim görüşü aldık ilaç kullanımı benide maalesef tedirgin ediyordu ama mecbur kaldık çünkü hava alınca çocuğum rahatladı
Çok geçmiş olsun hepimizin bebekleri sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallah 🤲
G

Gülşah K.

26 Mart 2026 12:59
Amin inşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir