Doktora Gitmelimiyim
329 görüntüleme
S
Sinem S.
15 Eylül 2025 22:08
“Bebeğim hâlâ sırtüstünden karınüstüne dönemiyor, bu gelişim basamağında bir gecikme var mı?”
Bebeğim 8 aylık, ayaklarının üstüne basıyor ama çok kısa süre sonra ayaklarını yukarı çekiyor ya da oturmak istiyor. Bu gelişim için normal mi?Bacak kas gücü ve gövde kas gelişimi açısından bir fizyoterapi desteğine ihtiyaç olabilir mi?”
Bebeğim 8 aylık, ayaklarının üstüne basıyor ama çok kısa süre sonra ayaklarını yukarı çekiyor ya da oturmak istiyor. Bu gelişim için normal mi?Bacak kas gücü ve gövde kas gelişimi açısından bir fizyoterapi desteğine ihtiyaç olabilir mi?”
S
Selbi Ç.
4 Şubat 2026 20:32
Merhaba,ne yaptınız bu durum ile benim kızımda 1 yasinda ama kol kasları zayıf bence çünkü sertlik yok kolunda oyuncak bebek gibi cok yumuşak giydirirken korkuyorum tutunup çekmesi oyuncaklarla oynaması iyi ama yüz üstü kendini kaldiramiyo yada cok kısa2-3 saniye anca duruyo
S
Sinem S.
7 Şubat 2026 01:05
1 yaşına girdi düzeldi çok şükür her bebeğin gelişimi farklı oluyor diyerek bakmamıştı bile doktorumuz dediği gibide oldu inşallah en kısa zamanda sizinkide güçlenir kendi doktoruyla konuştunuz mu💕
E
Esra A.
7 Şubat 2026 21:07
@Selbi Çarkıt selbi hanım, eğer bahsettiğiniz gibi kol kaslarında zayıflık olduğunu düşünüyorsanız sırt üstü bebepiniz uzanırken kollarından yavas yavas bi kaç kez kaldırın kendini kasmasına tekrar uzanırken güç kullanmasına fırsat verin benim oğlumda 4 5 aylıkken çok yaptırıyordum kolları banada güçsüz geliyo gibi hissettiriyodu , yanlıs olmaması adına youtube da fizyoterapistlerin videoları var ordan yardım alabilirsiniz, oğlum şimdi 16 aylık bacak kasları mesela daha güçlü kollrına göre tırmanırlen falan ayaklarından cok güç alıyo arada yastık savaşı gibi aktivite yapıyorum direnç sağlaması için yada bişeyler taşıtıyorum inanın cpk fazla etkisni gördüm
Yükleniyor...