Doktor Travması
38 görüntüleme
A
Ahsen A. ..
12 Ocak 2026 12:44
Kızım 9 aylık oldu düşük kiloda doğdu ve ilk 3 ay hariç hep düşük kiloda aldı kilosunu da çünkü hareketlendi persentil tablosunda 10 altı olduğu için her ay hem doktoruna kontrol muayeneleri de dahil aşı zamanları da ASM ne gittik kızımda 2 aydır doktor odasına girer girmez bi kriz oluyor benim kucağımda olmasına rağmen doktorun yüzünü görür görmez ağlıyor kapı önünde beklerken başka bbebekler varsa onlara seviniyor heyecanlanıyor gülüyor kapıyı açar açmaz daha dpktur hoşgeldinşz demesiyle başlıyor ağlamaya göz yaşı bile geliyor yani tartmak isterken aslında aşılarını da asm de yaptırıyoruz doktor canını yakacak hiç bişey yapmadı ordan beyaz önlük çağrışım falan mu yapıyor ? Bu durum sıkıntılı bir durum mu acaba yüksek hassasiyet yüksek duyarlılık gibi bişeyin sebebi mi yoksa hatırlaması iyi bişey mi ? Benim kucağımda olmasına rağmen ağlıyor bu güvenli bağlanmanın oluşmadığı anlamına mı geliyor?
B
Büşra K. ..
12 Ocak 2026 13:00
Merhaba bizde de var aynı sorun kızım 23 aylık 18.ayına girdiğinden beri doktorlardan korkuyor ama ben çok hastaneye götürdüm çocuğumu genetik rahatsızlığı var bulunamadı habire damar yolu açıldı yanlış tedavi uygulandı O yüzden çocuk korktu
B
Büşra K. ..
12 Ocak 2026 13:01
Ya çocuğunuz korkmuştur ya da yabancı görünce korkuyordur
A
Ahsen A. ..
12 Ocak 2026 13:42
Çok çok geçmiş olsun aslında bizimde bi sitnigrafi çekimimiz olmuştu 2 aylık ken ama hatırlıyor olamaz diye düşünüyorum çünkü 8 aya kadar bi ağlama yoktu yenni çıktı evet yabancı kaygısı da olabilir diyorum ama dışarda gördüğü yada eve gelen misafirlere yapmıyor ilk kez gördüğü insanlardan utanıyor gibi oluyor ama doktorundan baya korkuyo 7 aylıkken kan alınmıştı doktor almadı tabi ama onu mu hatırlıyor diye düşünüyorum ı sizin aylarınızda hatırlaması normal sanırım ama çok küçük olunca o yüzden korkuyorum
B
Büşra K. ..
12 Ocak 2026 13:54
7 aylıkken kan alımı olmuş ya sanırım o yüzden korktu Ahsen Hanım