Doktor Mamaya Başlatalim Dedi

126 görüntüleme
D

Dilanur K.

20 Haziran 2025 14:08
Merhaba, bebegimin 3 ay kontrolune gittigimde doktor sadece 400 gr almış bu çok az. Birdahaki ay da bu sekilde olursa kilo alimi ya mamaya yada ek gıdaya başlayalım dedi. Bebeğim sadece anne sutuyle besleniyor. Bu durum normal mi?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

20 Haziran 2025 14:17
Sürecinizin tamamını bilmediğim için net konuşamam fakat bebeğinizin iki ve üç ay arasında alması gereken kiloya göre sadece 100 gramlık bir eksikliğiniz var. Eğer anne sütünüz varsa sütünüzü artırmaya çalışın ve mama vermemeye çalışın ama başaramazsanız ve özel bir durum olursa ya da sütünüz yeterli olmazsa bu durumda mama verilebilir
H

Habibe A.

20 Haziran 2025 14:20
Bizimde 3. ay kontrolünde 350gr almıştı 2 kez de kakada kan vardı, direk elimize mama sıkıştırdı. Sütüm vardı ama yaramıyor düşüncesiyle vicdan yaptığım için 1 ölçek verdim. Daha fazla kanlı bi bez oldu direk yazınca o mamayı bırakın deyip inek sütü olmayan bi mama önerdi bu seferde, almadım. Bizim muhtemelen besin alerjisinden kaynaklı oldu. Diyet yapmıyorum ama emzirdikten yarım saat falan sonra sağdığım sütü veriyorum öyle günlük 30 gr alıyor. Alerji belirtileri var mı ya da emme süresi de azalmıştı, dikkati açıldıkça belki o da etki edebilir. Sizde deneyebilirsiniz faydası olmazsa kullanabilirsiniz bence
B

Başak A.

20 Haziran 2025 15:58
Kanlı bez alerji demek bence diyet yapmalısınız. Aptamil prosyneo süt alerji maması mama kullanırsanız.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir