Doğuştan Kalp Rahatsızlığı

117 görüntüleme
S

Seda K.

25 Haziran 2025 08:05
Kızım 17 aylık karnımdayken fallot tetrolojisi tanısı konuldu 3 ay önce ameliyat oldu kalpteki delik kapatıldı kalp kapakçığı protezi takıldı ilk aylarda çok güzel kilo aldı ama sonra durdu. Çok iştahsız 😔 8300 gram da kaldı değerleri hep güzel ama çok zayıf ne yapmalıyız hocam nasıl desteklemeliyiz balık yağı önerdi doktorumuz onu da içmek istemiyor 😔
B

Beyza N. Ü.

4 Temmuz 2025 20:03
Geçmiş olsun. Benim bebeğim de şuan 10 aylık karnımdayken Fallot tetrolojisi teşhisi konuldu. Neler yaşadığınızı ve hissettiğinizi biliyorum. Benim bebeğim İlk aylarda çok yavaş kilo aldı, ek gıdadan sonra daha iyi kilo almaya başladı. Yakın zamanda ameliyat olacak. Ameliyat süreciniz nasıl geçti? Tecrübelerinizi dinlemek isterim.
S

Seda K.

5 Temmuz 2025 20:13
Sizede geçmiş olsun. Kızım hiç morarma atağı geçirmediği için ameliyatımız doğar doğmaz olmadı 14 ayına kadar bekledi. Siyami ersek takipliydi orada ameliyat oldu ameliyattan 1 ay önce anjio oldu Bi gün öncesi yatış verildi iki gece kaldı. Ameliyatta delik yama yapılıp dar olan damarlar düzeltme yapılacaktı ama kalp kapakçığı zayıf olduğu için protez takıldı 7 saat sürdü. İlk gün göğüs kafesi kapatılmadı🥹hiç göremedik. Ertesi gün akşam gördük uyuttular tabi. 3. Günü uyandı çok şükür sorun olmadı. Bir hafta yoğun bakımda kaldı. Direnleri ve kateteri oluyor tabi o durumda ağrısı da her bebeğe bir hemşire veriyorlar ama ben yinede kızıma kendim bakmak istedim sadece uyudukça çıktım. Hem gece hem gündüz yanında oldum. Uyanınca zaten ağlamaya başlıyor hemen arıyorlardı. Süreç zor ama bizler anneyiz. Herkesin durumu süreci farklı tabi inşallah sizin bebeğinizde tez zamanda şifa bulur. Daha doğmadan çok araştırdık doktor hastane Zeynep kamilde doğum yaptım oradaki perinatoloğumuz bize burayı önerdi çok şükür kızım atlattı rabbim tekrarını yaşatmasın 🤲
E

Esin Ü. ..

9 Temmuz 2025 12:04
Merhaba kalp deliginiz kaç milimdi ve delik kapama işlemi açık ameliyat mı yoksa anjiyo ilemi yapıldı?
B

Beyza N. Ü.

11 Temmuz 2025 18:14
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Biz Ankaradayız Başkent Üniversitesi nde takip oluyor ve orada ameliyat olacak inşallah. Bize de bir gün önce yatış olur, ameliyat sonrası da 1 gün yoğun bakımda kalır dediler. Yaşayıp göreceğiz. Allah bütün yavrulara şifa versin. Atlatmasına çok sevindim, hep beraber uzun sağlıklı ömürleriniz olsun inşallah. 🙏
B

Beyza N. Ü.

11 Temmuz 2025 18:16
Bu çocuklara delik kapama ameliyat esnasında yapılıyor Esin Hanım, anjiyo ameliyattan önce inceleme amaçlı yapılıyor.
S

Seda K.

11 Temmuz 2025 18:22
Toff lu çocuklarda tek bir problem olmuyor zaten 4 ve bazen daha fazla sorun oluyor bizimde anjio tanı amaçlı yapıldı. Sizin eğer sadece delikse süreciniz farklı olabilir tabiki. Çok geçmiş olsun. Allahın izniyle inşallah ameliyat süreçlerinizde güzel geçer. Rabbim hepimize güç kuvvet sabır versin bu süreçlerde. 🤲
S

Seda K.

11 Temmuz 2025 18:31
Yoğun bakım süreçleri çok farklı oluyor. Asla genelleme yapılmaması gerekiyor. Bizede 3 gün kalınır denildi kızımı doktoru direnlerle beraber servise çıkarmak istemedi küçük olduğu için. Yoğun bakım inanın servislerden çok daha iyi ve güvenli. Biz serviste yatş süremiz kısaldı Bi nevi. En önemlisi de çocuğun ameliyat öncesi enfeksiyon ve kan değerli oluyor. Bizim çok şükür hep iyi oldu. Dikkat edin mutlaka anneyiz tabiki özenliyiz bebeklere karşı. Ameliyat öncesi çok enfeksiyon geçiren çocuklar çok zor geçiriyor her süreci. Bayram arifesi olmasına rağmen ameliyatı hiç kimseyle temasımız olmadı ve kimseyi evimize geçmiş olsuna kabul etmedik. Bizimle beraber ameliyat olup o kadar çok hasta olmuş çocuk vardı ki kontrollerde karşılaştık dikişi enfeksiyon alanlar bile oluyor. Bu konuya çok çok dikkat edin hanımlar.
B

Beyza N. Ü.

11 Temmuz 2025 18:43
Benim şimdi bile ödüm kopuyor zaten bir yerden enfeksiyon kapacak diye. Akciğere giden damar dar olduğu için hasta olmaması ciğerlerine mikrop inmemesi lazım dedi doktorlar. Umarım ameliyata kadar koruyabiliriz. Doğar doğmaz bana göstermeden küveze almışlardı 1hafta kaldı yoğun bakımda, daha iyi bakıldığını biliyorum ama anne yüreği 1 saniye daha ayrı kalmak istemiyorum 🥺
S

Seda K.

11 Temmuz 2025 18:50
Anne olmak zor birde böyle özel çocuklara sahipseniz daha da zor. Ameliyattan sonra hayatta hiç bir şeye üzülmediğimi farketmiştim o gün yoğun bakımda görünce kızımı hayatımda ilk kez üzülmüş gibi hissettim. Herşey geçiyor güçlü olun siz zaten onu her ne olursa olsun bu süreçleri bile bile dünyaya getirmişsiniz asıl bizler özel anneleriz😊 o kadar çabuk toparlıyolarki hayret ediyosunuz. Çok güçlü onlar sandığınızdan bile güçlü. Hiç üzülmeyin ağlamayın demiycem zaten imkanı yok annesiniz. Sadece süreçte en çok size ihtiyaçları olacak yavruların güçlü olun bol bol dua edin 🙏
B

Beyza N. Ü.

12 Temmuz 2025 04:47
Allah hepimize güç ve sabır versin 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir