Doğumdan Sonra Adet Görmedim

482 görüntüleme
G

Gülsüm K.

Premium Üye
3 Ağustos 2026 11:36
Bebeğim ocakta doğdu yedi aydır adet görmüyorum. Bu normal bir durum mu ? Ara ara karnim ağrır gibi oluyor ama bir şey yok
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Ağustos 2026 11:37
Doğum Sonrası Adet Görmeme Durumu

Doğumdan sonra adet görmemek, emzirme dönemi boyunca yaygındır. Emzirme, vücudun prolaktin hormonunu üretmesini tetikler. Prolaktin hormonu, süt üretimini desteklerken aynı zamanda adet döngüsünü de etkileyebilir.

Emzirme dönemi boyunca adet görmemenin nedenleri:

1. Hormonal Değişiklikler: Emzirme sırasında prolaktin hormonu seviyeleri yükselir. Bu hormon, hipofiz bezinden salgılanır ve süt üretimini teşvik eder. Aynı zamanda, gonadotropin salgılanmasını inhibe ederek adet döngüsünü etkiler.
2. Adet Döngüsünün Yeniden Başlaması: Emzirme döneminde vücut, enerji kaynaklarını süt üretimine yönlendirir. Bu durum, adet döngüsünün yeniden başlamasını geciktirebilir.

Karnın ağrıması:

- Karnın ağrıması, çeşitli nedenlerle olabilir. Bu durum, genellikle doğum sonrası vücudun toparlanma sürecine bağlıdır. Ancak, şiddetli veya sürekli ağrı durumunda tıbbi destek alınması önerilir.

Ne Yapmalı?

1. Doktor ile Görüşmek: Adet görmemenin nedenini belirlemek için bir doktora başvurmak en iyisidir. Doktor, fiziksel muayene ve gerekli testlerle durumu değerlendirebilir.
2. Emzirme Dönemi: Emzirme döneminde adet görmemek normaldir. Ancak, emzirme döneminde doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi almak önemlidir.

Doğum sonrası adet görmemek genellikle endişe verici bir durum değildir. Ancak, herhangi bir belirti veya şikayetiniz varsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en iyisidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Damla B.

Damla B.

3 Ağustos 2026 11:45
Gayet normal. Emzirme sonlanana kadar adet olmamak veya düzensiz adet olmak normal. Eğer gebelik ihtimaliniz yoksa endişe etmeyin bekleyin.

Doğumdan sonra 1 yıl adet değişken olabiliyor hatta emziren annelerde 2 yıla çıkıyor bu süre.

Ben doğumdan 10 ay sonra adet olmuştum
N

Nilüfer B.

3 Ağustos 2026 11:55
Ben de ocakta doğum yaptım ve emziriyorum. Doktorum 1 yıl kadar goremeyebilecegimi soyledi. Ama benim de sacilarim oluyor. Kontrole gittim ama bir sorun olmadığını söyledi.
G

Gülsüm K.

Premium Üye
3 Ağustos 2026 12:10
Nilüfer Batur
Ben de ocakta doğum yaptım ve emziriyorum. Doktorum 1 yıl kadar goremeyebilecegimi soyledi. Ama benim de sacilarim oluyor. Kontrole gittim ama bir sorun olmadığını söyledi.
Teşekkür ederim endişelenmeye başlamıştım
G

Gülsüm K.

Premium Üye
3 Ağustos 2026 12:11
Damla Beşir
Gayet normal. Emzirme sonlanana kadar adet olmamak veya düzensiz adet olmak normal. Eğer gebelik ihtimaliniz yoksa endişe etmeyin bekleyin.

Doğumdan sonra 1 yıl adet değişken olabiliyor hatta emziren annelerde 2 yıla çıkıyor bu süre.

Ben doğumdan 10 ay sonra adet olmuştum
Teşekkür ederim bilgi için
T

Tuğba B. ..

3 Ağustos 2026 12:38
Bebeğim 15aylık halen [olmadım.emziren](olmadım.emziren) annede normal
B

Birgül Y.

3 Ağustos 2026 14:03
Benim oglum 14 aylik .bende 2 aydir adet goruyorum yani 12 ay adet gormedim. Gayet normal bence
İ

İlknur Ü.

3 Ağustos 2026 14:19
Çok normal bende 10. Ayda olmuştum endişelenmeyin 
Cansu K.

Cansu K.

5 Ağustos 2026 17:06
Ben de ocakta doğum yaptım yeni adet oldum olmamıştım hiç
G

Gülsüm K.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 11:12
Cansu Kahraman
Ben de ocakta doğum yaptım yeni adet oldum olmamıştım hiç
Cevap için teşekkürler
B

Bircan S.

Premium Üye
15 Ağustos 2026 20:36
Ben de dün oldum 10,5 ay somra ne güzel 20 aydır regl olmuyodum 🫩 😂
Damla B.

Damla B.

20 Ağustos 2026 19:12
Esra Aslan
Peki birşey sorucam adetin düzene girmiş gibi olup sonra düzensiz olma ihtimali var mıdır ?..Mesela bende 6 aya kadar olmamıştım sonra oldum ard arda iki üç ay gayet düzenli oldum ama şimdi yine gecikme oldu ..Bu düzensizlik normal midir sizce ? Bu şekilde olanlarla karşılaştınız mı ?
Evet emzirme devam ediyorsa düzensizlik olabiliyor bu şekilde. Benim de mesela 2 3 ay düzenli oldu son 2 aydır düzensizleşti. Erken olmaya başladım. Bu ay da 1 haftadır sökülemedim sadece kahverengi akıntı geliyor azıcık. Eğer gebelik şüpheniz yoksa endişe etmeyin ama içim rahat etsin derseniz kontrole gidebilirsiniz. Doğumdan sonra adetin eski haline dönmesi zaman alıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir