Doğumdan Önce Yani 38.haftada Çatı Muayenesi

866 görüntüleme
S

Sabiha

30 Nisan 2026 18:22
Çatı muayenesi yaptırılmalı mı doğumdan önce? Kesin bir doğum şekli bilgisi verebilir mi? Yoksa doğum sancısıyla beraber mi karar verilmeli böyle bir şey yaşayan var mı
B

Begüm A.

30 Nisan 2026 18:37
Ben yaptırmıştım 37.haftamda aşağıya doğru biraz darlaştığını ama normal doğurabileceğimi söylemişti doktorun sonucunda ,istersen yaptırmayadabilirsin akışına göre hareket edebilirsin demişti .Malesef 38 de suyum geldi sancım açıklığım olmadı sezeryan oldu bir işe yaramadı yani istemiyorsanız yaptırmayın bence strese giriyor insan gereksiz yere
E

Ezgi A.

30 Nisan 2026 18:51
Ben 37. Haftamda olmuştum bebeğimin baş çevresi büyük denildi. Normal doğum için zor olabileceğinden kontrol edildi. Bir sonraki hafta tekrar olmuştum bebeğin başı alması gereken pozisyonu alıyor dedi doktorum zaten muayene ederkende şans verelim bebeğe o pozisyona girmesi için hemen sezeryan demeyelim dedi. Dediği gibi de oldu bebeğin başı alması gereken pozisyonu aldı. bence doktorunuza güveniniz de önemli. Benim doktorum bebeğimin başı için muayene ettiği için sorun görmedim bu durumda.
Ebru K.

Ebru K.

30 Nisan 2026 19:07
Yaptırmayın bence bende herşey normal gidiyorken 37+5 de sancım tuttu 30saat doğum sancısı dan sonra kordon önden geldiği için bebek de kaka yaptığı için apar topar sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım demek istediğim yaptırsaniz da yaptirmasinizda doğum başlayana kadar doğum şeklini anlamak mümkün değil ona da bebek karar veriyor
G

Gülüş ..

30 Nisan 2026 19:32
Ebru Kaya
Yaptırmayın bence bende herşey normal gidiyorken 37+5 de sancım tuttu 30saat doğum sancısı dan sonra kordon önden geldiği için bebek de kaka yaptığı için apar topar sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım demek istediğim yaptırsaniz da yaptirmasinizda doğum başlayana kadar doğum şeklini anlamak mümkün değil ona da bebek karar veriyor
Yaptırmayın demek doğru değil çatı muyanesl doğumu tetiklemez aksine uygun mudur değil midir doğum şekline karar verilir
Ebru K.

Ebru K.

30 Nisan 2026 19:51
Gülüş
Yaptırmayın demek doğru değil çatı muyanesl doğumu tetiklemez aksine uygun mudur değil midir doğum şekline karar verilir
Ben doğumu tetikliyor demedim ki doğumun şekline ne olursa olsun bebek karar veriyor diyorum
S

Sabiha

30 Nisan 2026 20:00
Benim de 36+5’de sancı görünce doktor telaşlandı apar topar bakmak istedi ben de yok diyemedim. Sonrasında bana da doktorun söylediği şey pubic kemikte biraz basıklık var ama kesin sezaryen demiyorum vajinal doğum şansımız da olabilir dedi. Zor olabilir dedi, eğer istersen 38’de tekrar bakıp karar verebiliriz dedi. Kafam karıştı açıkçası, doğum anına da bırakabilirim bu kararı dedim ama eğer kesin vajinal doğuma dair fikir veriyorsa da boşuna o kadar saat sancı çekmesem mi diye düşündüm sonrasında hayal kırıklığı olacaksa.
İ

İnanç B.

2 Mayıs 2026 14:28
Doktora göre değişiyor bence bu benim doktorum normal doğum taraftarıydı doğuma 2 3 ay kala hep sordu ne istiyorsun diye normal dedim bende doğuma yakın yapabilir miyim normal onun için baktı ve zaten açıklığım da başlamıştı 2 hafta sonra gittim tekrar kontrol etti doğum 1 2 saate başlar dedi açılmam 4 cm olmuştu çünkü normal doğum sırasında gelip gidip bakıyorlar zaten açıklık kaç cm oldu diye biraz ağrıyor ama dayanılmayacak bir durum değiş
S

Sabiha

4 Mayıs 2026 09:10
İnanç Bilgi
Doktora göre değişiyor bence bu benim doktorum normal doğum taraftarıydı doğuma 2 3 ay kala hep sordu ne istiyorsun diye normal dedim bende doğuma yakın yapabilir miyim normal onun için baktı ve zaten açıklığım da başlamıştı 2 hafta sonra gittim tekrar kontrol etti doğum 1 2 saate başlar dedi açılmam 4 cm olmuştu çünkü normal doğum sırasında gelip gidip bakıyorlar zaten açıklık kaç cm oldu diye biraz ağrıyor ama dayanılmayacak bir durum değiş
Doğuma yakın çatınıza mı baktı? Açıklığa zaten bakılıyor ama biraz daha derine bakılıyor kemik yapınızı anlamak için. Bu doğumu ne kadar etkiliyor onu merak ediyorum açıkçası. Pubic kemiği dedikleri
A

Arzu.G

4 Mayıs 2026 09:20
[38.haftada](38.haftada) çatı muayenesi yapıldı bana doğumum 40+4 de oldu ki sonrasinda da çatı muayenesi yapildi . Muayenenin tetiklediğini düşünmuyorum o yüzden . Devlet Hastanesi'nde yaptım doğumu normal doğum taraftarı oldukları için uygun mu diye kontrol ediyorlar .Herşey yolunda giderse zaten sorun yok ama doğum anında ne olacağını bilemiyoruz 15saatin sonunda sezeryana alındım apar topar .Doktorunuz gerekli görüyorsa yaptırım elbette belki biraz daha bekleyebilirsiniz son haftalari
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Mayıs 2026 21:11
İlk doğumum normaldi ama hiç çatı muayenesi olmadım normal doğum istiyordum zaten güzelde bı doğum sürecim oldu doktorum da hiç çatı muayenesi istemedi ikincisi ise sezaryan oldu plesantadan dolayı umarım güzel bir doğum süreciniz olur kişiden kişiye değişir birdaha asla sezeryan olmak istemem çektiğim acıyı unutamıyorum malesef normal doğum da hemen ayağa kalkmıştım ama sezaryen da malesef 10 günü buldu kişiden kişiye değişen bir süreç çoğu insan sezeryandan sonra hemen ayaklanıyor ağrı eşiği düşük bı insanda değilim
S

Sabiha

7 Mayıs 2026 21:19
Arzu.G
[38.haftada](38.haftada) çatı muayenesi yapıldı bana doğumum 40+4 de oldu ki sonrasinda da çatı muayenesi yapildi . Muayenenin tetiklediğini düşünmuyorum o yüzden . Devlet Hastanesi'nde yaptım doğumu normal doğum taraftarı oldukları için uygun mu diye kontrol ediyorlar .Herşey yolunda giderse zaten sorun yok ama doğum anında ne olacağını bilemiyoruz 15saatin sonunda sezeryana alındım apar topar .Doktorunuz gerekli görüyorsa yaptırım elbette belki biraz daha bekleyebilirsiniz son haftalari
Bazı doktorlar istiyor bazıları istemiyor anlayamıyorum acaba kalça yapısına göre mi bakılıyor yoksa risk mi alınıyor çünkü bana öyle söyledi kemik yapısına göre normal doğum çok zor da olabilir omuz takılması da olabilir çocuk kilolu olursa dedi. Gözüm korktu açıkçası, ben normal istiyorum diye doğuma yakın bakalım tekrar dedi şu an 39.haftadayım.
D

Duygu D.

Premium Üye
7 Mayıs 2026 21:42
Çatı muayenesi ile pelvik tabanınızın uygunluğuna bakılıyor diye hatırlıyorum. Ben 2 ayrı doktora yaptırdım. İlk doktoruma güvenmediğim için başka bir fikir aldım. 41. Hafta oldu yapay sancı ile oğluma doğuma girdim. Korkmanıza gerek yok. Eğer pelvik tabanınız normal doğuma uygun değilse bunu doktorunuz ile görüşün. Bana normal doğuramazsın dedi ilk doktorum ama ikinci doktorum 40 ı görelim bakalım demişti
A

Arzu.G

7 Mayıs 2026 23:05
Sabiha
Bazı doktorlar istiyor bazıları istemiyor anlayamıyorum acaba kalça yapısına göre mi bakılıyor yoksa risk mi alınıyor çünkü bana öyle söyledi kemik yapısına göre normal doğum çok zor da olabilir omuz takılması da olabilir çocuk kilolu olursa dedi. Gözüm korktu açıkçası, ben normal istiyorum diye doğuma yakın bakalım tekrar dedi şu an 39.haftadayım.
Bebeğin [39.haftada](39.haftada) kilosu yapısı baya nettir aslında doğum kilosu için . Kalça yapısına musaitligine detaylı bakıp bebeğin durumunu da hesaba katıyorlar .Gerçi devlet hastanesi son ana kadar risk görmedikçe normal doğuma zorladığı için tüm olasılıkları düşünüyorlar .özel hastaneler daha sezeryan yanlısı oluyor özelde de takipliydim [37.haftada](37.haftada) bebek daha fazla büyümez 38de alalım sezeryanla dedi doktor o yüzden yönümü devlete cevirmistim. Iyi ki de öyle yapmışım 40ta doğdu
N

Nihan E.

8 Mayıs 2026 16:37
Çatı muayenesi yaptırdıktan sonraki gün doğuma girdim... Bence doğumu tetikliyor. Ayrıca mecburi sezaryen oldum 路♀️
S

Selin

Premium Üye
23 Mayıs 2026 09:37
Almanya’da yapmıyorlar. Birkaç doktora sordum hepsi işe yarayan bir şey değil 20 yıl önce falan yapıyorduk dedi. Ben de yaptırmak istemiştim ama böyle bir cevapla karşılaştım.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir