Doğumda Yaşadığım Normal Miydi?
134 görüntüleme
A
Aleyna Y.
22 Eylül 2025 13:20
39+2 de yavastan karnima agri saplandi sonra suyum geldi, o dakikadan sonra araliklarla duzensiz sancilarim basladi arabada giderken bir yandan su gelmeye devam ediyordu bir yandan da sancilar oturtmayacak kadar cogalmisti neyseki araliklar vardi bu sayede guc topluyodum
Fakat her sey hastaneye gidene kadar normaldi sonra o kadar cok gereksiz alttan muayene yapıldı ki kanamam cok artti surekli alttan açıklık baktılar fakat biri afedersiniz elini degil de kolunu sokmuş gibi birde. Saga sola çok sert ve hizli karıştırıyor gibi. Muayene etti onlar oyle yaptikca cok kanamam artti belki de dogumun seyrini degistirdiler diye dusundum hep cunku sancim cok fazlaydi ve asla arada dinlemem icin 1-2 dk surem olamadi acilmam cok hizli ilerliyordu 3cm aciklikla gelip 1-2 saat içinde 6-7cm e ulasti ve cok strese girdm ve sonu bebsin kalp atislari yavaslamis ve sezaryan oldum ki cok sukur saglikla dogurdum.
Simdi size sorum benim okudugum sanci +biraz ara seklindeki dogum bende olmadi araliksiz dayanilmaz sancilar vardi.
İkincisi o eliyle bana karistiriyonus gibi alttan muayene eden hanimefendi ne yapmaya calisiyordu😅 travmam oldu da kendisi
Fakat her sey hastaneye gidene kadar normaldi sonra o kadar cok gereksiz alttan muayene yapıldı ki kanamam cok artti surekli alttan açıklık baktılar fakat biri afedersiniz elini degil de kolunu sokmuş gibi birde. Saga sola çok sert ve hizli karıştırıyor gibi. Muayene etti onlar oyle yaptikca cok kanamam artti belki de dogumun seyrini degistirdiler diye dusundum hep cunku sancim cok fazlaydi ve asla arada dinlemem icin 1-2 dk surem olamadi acilmam cok hizli ilerliyordu 3cm aciklikla gelip 1-2 saat içinde 6-7cm e ulasti ve cok strese girdm ve sonu bebsin kalp atislari yavaslamis ve sezaryan oldum ki cok sukur saglikla dogurdum.
Simdi size sorum benim okudugum sanci +biraz ara seklindeki dogum bende olmadi araliksiz dayanilmaz sancilar vardi.
İkincisi o eliyle bana karistiriyonus gibi alttan muayene eden hanimefendi ne yapmaya calisiyordu😅 travmam oldu da kendisi

İlsu O. K.
22 Eylül 2025 14:47
Merhaba bebeğinizi sağlıkla karşılamışsınız ve sağlıkla büyütün. Her kadının doğum süreci ve doğum dalgalanmaları(sancıları) farklıdır. Her bebektede farklılık gösterebilir bu süreç. İlla bahsettiğiniz şekilde yaşayacaksınız bunu yaşanazsanız anormal bir durum gibi birşey söz konusu değil. Yani bu süreç biraz size ve bebeğinize özel bir süreç. 31 haftada makat gelişli bebeğimin suyum gelmesi ile acil sezeryene alındım. Dalgalanma(sancı) olduğu halde cihazda çıkmıyordu ama ben doğurduğuma emindim bu ve benzeri çeşitli doğum hikayeleri var.. 🤗 ikinci olarak bahsettiğimiz muayene çatı kontrolüdür. Burada doktorunuz,ebeniz rahim ağzının genişlik kontrolü yapar, bebeğin geçeceği doğum yolunuzu değerlendirir. Rutin bir uygulamadır.
A
Aleyna Y.
22 Eylül 2025 14:50
İlsu hanim cok tesekkur ederim gebelik surecinde o kadar cok dogum hikayesi okudum ki insan cok sey ogrendigini zannediyor fakat dogum ani gelince aslinda hicbir sey bilmedigimi anladim ve bildiklerimi de unuttum o an o sancilar o kadar farkli ki ney dogru ne yanlis onlari da anlayamamistim😊
P
Pınar D.
22 Eylül 2025 15:43
Çatı muayenelerinin açılmayı hızlandırdığını duydum, bende de sanırım bu şekilde oldu,3 saat 15 dakika sancı çektim, son 1 saat sanırım dakikada 1 sancı girdi asla dinlenemiyorsun sadece bir an önce bebeğim gelsin diye ve ağrıya dayanamadığımdan, sezeryana alsınlar, epidural yapsınlar diye yalvardığımı hatırlıyorum.