Doğum Sonrası Tavsiye ve İç Dökme

215 görüntüleme
İ

İrem

12 Ağustos 2026 22:07
Sevgili anne olacak arkadaşlarım, yaşadığım bir olayı anlatmak ve naçizane tavsiye vermek istiyorum. Doğumdan sonraki birkaç gün nolur kendi ailenizin yanında olun. Varsa anneniz, kız kardeşiniz ya da gerçekten güvendiğiniz kim varsa onunla. Ben doğum yaptığım gün hastanede kaldım, sonraki gün kendi evime geçtim ve hayatımda pişman olduğum tek şey; o gece kayınvalidem ve kayınpederim bizle kaldı. Bebeğim ağladı, salonda onlar yanlarına aldılar. Ben biraz uyumuşum uyandığımda göğüslerimden süt akıyordu (doğduğu gibi emzirdim, şükür sütüm de vardı). Salona oğlumu almaya gittiğimde o gece karanlığında hayal meyal kayınvalidem ve kayınpederimin bana elleriyle gelme yaptığını hatırlıyorum. Bebek yeni uyudu gelme dediler. Ve ben ağlayarak odaya geçtim. 4-5 saat belki bebeğim aç kaldı. Şu an 14 aylık bebeğim çok şükür hala anne sütü alıyor, hiçbir problemi yok ama ben bu olayı

aşamıyorum. Kendim de asla böyle biri değilim o gün dışında oldukça sınırları net biriyimdir. Yorgunluktan böyle bir olay yaşandı sanırım. Ne kendimi ne onları affedebiliyorum. Sonraki gün kendi ailemin evine gittim ve normale döndük. Demem o ki lütfen güvendiğiniz insanlarla olun. Çünkü size bu zamanda yapılan davranışlar o kişilerle tüm ilişkinizi etkileyecek 🙏🏻
B

Bägül E.

12 Ağustos 2026 22:42
Canım anne, kendinizi suçlamayın. Siz bebeğiniz için dünyadaki en yakın insansınız. Siz onun herşeyisiniz. Yaşadığınız bu anı içinde çok üzgünüm ve size kocaman sarılıyorum ♥️
S

Semaa

12 Ağustos 2026 22:50
Bebek aç mı uyumuş mama mı vermişler tam anlayamadım
Tay

Tay

12 Ağustos 2026 22:51
Bende sezaryan oldum sonra evime geldiğimde görümcem bizde kaldı ona hizmet yaptım evimi temizledim he o niye yaptırdı derseneniz bende anladım o kahvesini içti bardağını bile kaldırmamıştı birgun çok sinirlendim ve ertesi günü sütüm gitti çok pişmanım bebeğimi alıp odama çekilip yatmadıgma
İ

İrem

12 Ağustos 2026 22:54
Semaa
Bebek aç mı uyumuş mama mı vermişler tam anlayamadım
Aç uyumuş demek ki :( daha bir günlük bebek istediği her an emmeliyken böyle birkaç saat aç kaldı resmen. Nasıl bir cahillik anlayamıyorum. Anne yorgun düşüp uyusa bile annenin memesine getiriyor başka insanlar 😞
İ

İrem

12 Ağustos 2026 22:55
Tay
Bende sezaryan oldum sonra evime geldiğimde görümcem bizde kaldı ona hizmet yaptım evimi temizledim he o niye yaptırdı derseneniz bende anladım o kahvesini içti bardağını bile kaldırmamıştı birgun çok sinirlendim ve ertesi günü sütüm gitti çok pişmanım bebeğimi alıp odama çekilip yatmadıgma
Gerçekten inanamıyorum insanlara :(
S

Semaa

12 Ağustos 2026 22:55
İrem
Aç uyumuş demek ki :( daha bir günlük bebek istediği her an emmeliyken böyle birkaç saat aç kaldı resmen. Nasıl bir cahillik anlayamıyorum. Anne yorgun düşüp uyusa bile annenin memesine getiriyor başka insanlar 😞
Anne uyurken memesine getirip emzirip uyutan kayınvalideler tanıyorum ne yazık ki bizlere zerresi düşmüyor
İ

İrem

12 Ağustos 2026 22:57
Bägül Erejepowa
Canım anne, kendinizi suçlamayın. Siz bebeğiniz için dünyadaki en yakın insansınız. Siz onun herşeyisiniz. Yaşadığınız bu anı içinde çok üzgünüm ve size kocaman sarılıyorum ♥️
Çok teşekkürler şimdi çok iyiyiz şükür 😌 ama gerçekten mesela onlara bırakamıyorum hala, içimde bir duvar oluştu onlara karşı. Bunu aşamayacağım bir süre daha anladım
m

mrss

12 Ağustos 2026 23:49
Güzel anne seni çok iyi anlayabiliyorum Bende doğum yapacağım zaman telaşlandırmamak için daha doğrusu hastahanede kalabalık etmemeleri için kimseye haber vermedim ilk başta sonra anneme haber veridm koşarak geldi hem beni hem bebeğimle ilgilendi eve geldiğimde süt sağdım bebeğime vermek için bir damlası bile o kadar kıymetliydi ki o dönem 20 cc çıktı diye kayınvalidem o kadar mı diye laf etmişti zar zor evimi temizledim buzdolabımı açıp çok düzensiz demişti oysa ki ondan bin kat tertipliyimdir :) hiç unutmam o dönemleri o yüzden siz kırılacağınıza onlar kırılsın kime karşı yakın hissediyorsanız kendinizi o dönem o kişiler olsun yanınızda
İ

İrem

13 Ağustos 2026 07:18
mrss
Güzel anne seni çok iyi anlayabiliyorum Bende doğum yapacağım zaman telaşlandırmamak için daha doğrusu hastahanede kalabalık etmemeleri için kimseye haber vermedim ilk başta sonra anneme haber veridm koşarak geldi hem beni hem bebeğimle ilgilendi eve geldiğimde süt sağdım bebeğime vermek için bir damlası bile o kadar kıymetliydi ki o dönem 20 cc çıktı diye kayınvalidem o kadar mı diye laf etmişti zar zor evimi temizledim buzdolabımı açıp çok düzensiz demişti oysa ki ondan bin kat tertipliyimdir :) hiç unutmam o dönemleri o yüzden siz kırılacağınıza onlar kırılsın kime karşı yakın hissediyorsanız kendinizi o dönem o kişiler olsun yanınızda
Bu dönemde düzen isteyen lütfen kendi evinde oturup temizlik yapsın 😅 yeni doğum yapan kadınları bebekleriyle bırakıp işlerini kolaylaştırsınlar. Ben de erkek annesiyim inşallah o günleri görürsem kendisi talep etmedikçe asla gitmem kapıya yemek tatlı bırakır dönerim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir