Doğum Sonrası Süreç

159 görüntüleme
S

Sevda Ö.

12 Aralık 2025 14:39
Merhaba.
Bebeğim henüz 5.5 aylık. Hamilelik ve doğum sürecim çok şükür ki hiç zorlanmadan geçti aktif çalıştım hatta.Ama doğum sonrasında psikolojimin hiç bu kadar zorlanacağını düşünmemiştim.Bebeğim hem bizim hem de ailelerimizin ilk göz bebeği.Sanırım benle birlikte ilk başta herkes bir bocaladı. İlk üç ay inanılmaz zor geçti asla bebeğimle olan bağım değil daha lohusalığı atlatamamışken çevremdekileri toparlamak.Eşimle bile aramız daha yeni yeni normale dönüyor. Sizler neler yaşadınız? İnsan yanlız olmadığını bilmek istiyor sanırım :))
G

Gdkmc

12 Aralık 2025 15:03
Hamilelik ve doğum sonrası hep eşimin sülalesiyle uğraştım kayınvalidemin yapmadığı kalmadı bunalım döneminde olmam ve üstüne bunların eklenmesi inanılmaz psikolojimi bozdu…
G

Gdkmc

12 Aralık 2025 15:04
Zaten çocuk büyütmek zor bir şey bir de üstüne bunlar eklendi bazıları halineşükretsn valla 😅
S

Sevda Ö.

12 Aralık 2025 15:05
Şuan nasılsınız peki bebiş ne kadarlık oldu @Gdkmc
G

Gdkmc

12 Aralık 2025 15:06
Bebeğim 8 aylık daha dün evimin huzuru bozuldu diyeyim 😅 trajikomik..ve çokhareketli bir bebeğim var neye yetişeceğim bilmiyoruö
G

Gdkmc

12 Aralık 2025 15:06
Bebeğim 8 aylık daha dün evimin huzuru bozuldu diyeyim 😅 trajikomik..ve çokhareketli bir bebeğim var neye yetişeceğim bilmiyorum
S

Sevda Ö.

12 Aralık 2025 15:11
Aman bebiş sağlıklı olsun da :) Kolaylıklar diliyorum en çok da huzur o zaman :))
E

Eliff

12 Aralık 2025 15:52
Ben eşimin benden daha çok lohusa gibi davrandığını söyleyebilirim😂
G

Gdkmc

12 Aralık 2025 16:34
@Sevda Özen hepimizin bebekleri sağlıkla, huzurla büyüsn inşallah 🙏
G

Gökçe ..

12 Aralık 2025 18:05
Gebeliğimde ayak bileğim kırıldı ve ameliyat oldum. Doğuma koltuk değneğiyle gittim.ayağım 1 ay alçıda kaldı.doğumdan hemen sonra yürümem henüz düzelmemişti. Sekerek yürüyordum . Çok zor süreçlerdi yalnız değilsiniz :)
S

Sevda Ö.

12 Aralık 2025 19:51
Oofff çok geçmiş olsun
B

Büşra K. A.

13 Aralık 2025 18:28
Merhabalar… Bebeğim şu an dört aylık. Ve ona “bebeğim” diyerek sahiplenmem 3 ayımı aldı… Bebek diye bahsediyordum inanır mısınız… Benim değil de başkasının bebeğiymiş de bana kısa süreliğine emanet edilmiş gibi geliyordu. Eski hayatımın tamamen bittiğini, eve ve bebeğin başına hapsolduğumu, bir daha hiç uyuyamayacağımı, özgürlüklerimi kaybettiğimi düşünüyordum. Etrafımdaki herkes bebeğimi benden daha çok seviyor gibi geliyordu. Gerçekten o ilk zamanları hatırladıkça içim sızlıyor… Bebeğim bilinçli tepkiler vermeye başladıkça, onun dilinden anlayıp kendimize has bir düzen kurmaya başladıkça benim için bir şeyler rayına oturdu. Şimdi “kurban olurum iyi ki doğurmuşum” modundayım 😂 Annelik öyle doğumhaneden çıkınca bedenimize anında yüklenen bir şey değilmiş. İlk görüşte aşk diye bir şey yokmuş. Kızımla ilişkimize emek verdikçe daha da çok bağlanıyorum. Belki yeni annelerin bunları okumaya ihtiyacı vardır ❤️
S

Sevda Ö.

13 Aralık 2025 18:44
Anne olmadan önce yeni doğanlara aşık bir insandım. Sonrasında anladım ki ilk ki üç ay tamamen bebeği hayatta tutma çabası 😅Dediğiniz gibi anladıkça ve anlaşıldıkça o bağ kuvvetleniyor sanırım. Bir daha eski hayatlarımıza dönemeyeceğiz, uyuyamayacağız, özgürlüklerimizin çoğunu kaybettik ama kendimizden çok düşündüğümüz bebişlerimizle deneyimleyeceğimiz birsürü şey olacak. Umarım verilen emeklere uyunamayan uykulara içilemeyen sıcak kahvelere beş dakikaya sığdırılan duşlara değer hepsi 🙃 @Büşra Kiraz Ayverdi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir