Doğum Sonrası Şiddetli Akne
42 görüntüleme
G
Gökçe i.
16 Aralık 2025 12:32
Merhaba doğum sonrası 4 hafta civarı akne başladı şuan kızım 2,5 aylık emziriyorum ve akne şiddetini iyice arttırdı( sakal tipi) çenem bir uçtan diğer uç ‘a ağrılıyer yer kistik akneler ile dolu.
Emzirdiğim için maalesef düzgün tedavide verilemiyor. Şuan bir antibiyotik yazıldı ama oda kızımda ishal yaptı nereye kadar bu şekilde devam edebilirm bilmiyorum . Yaşayan var mı ? Emzirmeyi bırakma düşüncesi beni üzüyor ama bir yandanda kendi ruh ve beden sağlığım için bunu ne kadar sürdürebilirm bilmiyorum.. böyle bir sorun taşıyan var mı ?
Emzirdiğim için maalesef düzgün tedavide verilemiyor. Şuan bir antibiyotik yazıldı ama oda kızımda ishal yaptı nereye kadar bu şekilde devam edebilirm bilmiyorum . Yaşayan var mı ? Emzirmeyi bırakma düşüncesi beni üzüyor ama bir yandanda kendi ruh ve beden sağlığım için bunu ne kadar sürdürebilirm bilmiyorum.. böyle bir sorun taşıyan var mı ?
C
Canan A.
16 Aralık 2025 13:18
Lütfen doktorunuza sorun, emzirirken sakıncası yoksa çay ağacı yağı kullanabilir miyim diye. Mutlaka faydasını görürsünüz, ve lütfen yüzünüzü havlu ile değil yüz peçetesi ile hafif hafif bastırıp pompa hareketleriyle kurulayın.
G
Gökçe i.
16 Aralık 2025 13:22
@Canan A. Zaten havlu çok kötü kaşındırıyor ve her havlu sürüşümde cildime bir iltihaplı sivilce en az kanamış oluyor. ( çay ağacı yağı var ama bu kadar iltihaplı bölgelerde bilmiyorum yakmasından korkuyorum ) dermatologuma soracağım