Doğum Sonrası Oluşan Kabızlık

175 görüntüleme
R

Rüm

7 Temmuz 2026 17:15
2 ay önce doğum yaptım. Neredeyse 1.5 ay büyük tuvaletimi yapamadım. Doktor ilaç verdi ilacı içtikten sonra bir kere sökülebildim. İlaç bitti fakat gene aynıyım. Çok zorlanıyorum sanki kesiliyor yırtılıyor gibi bir zorlanma yapamıyorum. Karnım çok şişti ve zaten kilo da veremiyorum. Her şeyi denedim kayısı vs. Günde zaten 4 litre su içiyorum ama hiçbir şekilde fayda göremedim. Neler yapabilirim böyle bir şey yaşayan var mı?
L

Lütfiye Z. ..

7 Temmuz 2026 19:05
İncir tüketin sabahları aç karnına zeytin yağı için. Ben günkurusu incir ve kuru siyah erik kaynatıp postası ile tüketmiştim çok iyi gelmişti
T

Tuğba G.

7 Temmuz 2026 21:08
Eğer ilaç Duphalac ise onu içtikten sonra su içebilirsiniz su ile çabuk etkileşime giriyormuş bende de olmuştu fayda etmemişti su ile içince etkisi oldu, bir de kuru incir kuru dut kuru kayısı kuru üzüm topluca kaynatıp hoşaf olarak içiyordum ve de zeytinyağı içebilirsiniz bunlar baya kolaylaştırmıştı [25.günde](25.günde) falan bitmişti tamamen. Zeytinyağını eskiden kabız olan bebeklere uygularlarmış siz de zeytinyağını sürmeyi deneyebilirsiniz isterseniz umarım hemen geçer o zorluğu bilirim
Fatma A. U.

Fatma A. U.

7 Temmuz 2026 21:16
Allah yardımcınız olsun basur oldum doğumdan sonra çok zordu incir kuru kayısı dut kurusu bol bol suyunu için kendisini yeyin her sabah aç karnına bir yemek kaşığı zeytin yağı için
Fatma A. .

Fatma A. ..

7 Temmuz 2026 22:11
Bekunis miydi ilaç, o işe yarıyor aslında. Acı tüketmeyi deneseniz belki o ise yarar
Hatice C. .

Hatice C. ..

7 Temmuz 2026 22:27
Doğum sonrası ilk büyük tuvalete cıkabilmişmiydiniz doğal yolla olmayınca lağma veriliyo ya bide onumu deneseniz uyarım verir yeniden düzene girer belki çok geçmiş olsun
Merve M.

Merve M.

7 Temmuz 2026 22:43
Bende 1 ay falan yapamadim ayni sekilde yirtilma gibi oluyordu his olarak. Muhtemelen makata yakin oldu dikisiniz benim oyleydi.. zor bir durum . Ama geciyor inanin hafif sizinti seklinde kan bile gordum ama rahatlamak da gerekiyor , stres yapmayin. Tavsiyem yavas yavas yapmaya calisin ben bir de zeytinyagi hindistan cevizi yagi karisimim vardi onu kullanmistim tivalete cikmadan. Gecmis olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir