Doğum Sonrası Kilo Verememek

119 görüntüleme
Z

Zeynep E. B.

10 Ağustos 2025 21:47
25 yaşındayım 2 bucuk aylık bebegım var 76 kg ile hamile kaldım 100 kg ile doguma gıttım şuanda 87 kg yim psikolojik olarak cok kötü hissediyorum zaten hamilelikten önce hali hazırda kilom vardı veremıyordum insülin direncim cıkmıştı pcosum yumurtalık kistim vardı bunlara ragmen cok şükür hamile kaldım fakat kg veremıyordum şuanda dahada aldım emziriyorum diyet yapmaktan korkuyorum bırde az yesem elim ayağım titriyor kötğ oluyorum kan şekerşm düşüyor yapmasam cok kötü hissedşyorum göbeğim sarktı göbegımde kocaman bir sürü çatlak dolu yüzüm sivilce doldu kendimi beğenmiyorum ve dışarıdanda eleştiriler alıyorum 1 hafta önce 1 haftalık bır diyet olmasada ekmegı ve sekerı kestım yürüyüşe cıktım ama sankı bunları yaptıgımda dahada kilo aldım gibi şiş hissettim asla kilo veremeyecekmişim gibi geliypr okadar zorki ve ben cok zayıftım hep 45 kgydim şuanda böyle olmak çok zoruma gidiyor siz kg nasıl verdımız böyle durumlarınız varmıydı lütfen yardımcı olurmusunuz psıkolojık olarak hiç iyi hissetmiyorum
E

Esma U.

10 Ağustos 2025 22:17
Hiç kimseye kulak asma millet eleştiri yapmayı çok seviyor. Zor bir süreçten geçiyorux zaten iyice moral bozma kimseye kulak asma. Bedenin çok büyük bir şeyi atlatıyor.iyileşme süreci hemen olan bir durum değil. Bak birde çok şükür emzirebiliyorsun. sütün kesilip azalmasın stres yapmamaya çalış, sağlıklı beslen. Ben lohusalıkta çok stres yaptım sütüm kesildi 2,5 ay anca emdi bebeğim. Emzirdiğim sürece kilomu çabuk verdim ama şu an tekrar kilo aldım. Keşke bebeğim emse sütüm olsa da kilo alsam. İnsülin vs şikayetlerinizden dolayı belki de kilo probleminiz olmuştur ama bence biraz kendime zaman tanı çok daha küçük bebeğin. Çok da kötü hisssediyorsan destek al belki emzirmene uygun bir program yaparlar. Ama unutma ki sen her halinle çok güzelsin ve en önemlisi de bir annesin. Bebeğinin sana ihtiyacı var kimseye kulak asma ❤
S

Sümeyye K. ..

10 Ağustos 2025 22:21
Bende sana çok zayıf bir kişi olarak yazayım kilo alsak ayrı dert zayıf olsak ayrı dert herkes illa konuscak bişey bulur bana da zayıfım diye eleştiriler geliyor bende hiç yiyemiyorum diyeyim sana ama ne yapalım bünye öyle. Öncelikle sen kafanda bitir işi böyle çok düşünürsen kilo da veremezsin bebeğine de odaklanamazsın kendini de sevemezsin illa ki bi yolu vardır benim bu konuyla ilgili fikrim yok sadece kendini öyle kabul edip kafanda işi bitirip kendini iyi hissetmeye bakarsan sende bebeğin de bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz kendine odaklan eminim tekrardan istediğin kiloya dönersin kendimizi böyle sevelim evet kendi içimizde de rahatsız oluyoruz ama psikolojimizi bozacak kadar olursak da istediğimiz kiloyu elde edemeye biliriz ayrıyetten işkenceye döner herkesin böyle bir noktası olmuştur ama kimse böyle kalmamıştır eminim böyle de çok güzelsindir :)
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Ağustos 2025 22:24
Öncelikle anneliğin tadını çıkartın. Kendinize aynada bakarken kilolarınızı sevin çünkü anne oldunuz 🙏🏼 bir insana verilebilecek en güzel şey anne olma yetisi, dolayısı ile hamilelikle aldığınız kilolar sizi üzmesin bebeğiniz çok küçük ona ve kendinize yetebilmeniz için alıştığınızın dışında şeyler tüketmeyin. Lifli gıdalar ve su harici bir şeyler deneme yoluna gitmeyin. Bedeninizi sevin kendinize saygı duyun ki mutlu bir çocuk yetiştirin kim ne dedi asla takmayın. Her zayıflık sağlık değildir. Şişman olmak iyi mi hayır. Ama psikolojinizi bozmayın ilk doğum yaptığımda kilo verememiştim bunu söyleyenlere param var yiyorum ya da seni de yememi istemiyorsan sus gibi şeyler söylüyor ve umursamıyordum. Şimdi hamile kaldığım zamandan zayıfım bebeğim 4.5 aylık ama ekstra hiç bir şey yapmadım. Kendinize zaman verin 🙏🏼
A

Ayşenur G. ..

10 Ağustos 2025 23:42
Etrafı umursama önemli olan senin nasıl hissettigin. Senin stresinin bebeğini de olumsuz etkileyecegini unutmaman gerekiyor. Kendin bu durumdan rahatsizsan bir diyetisyene gitmen çok daha yerinde olacaktır. Bebeğin çok küçük, diyetisyenin senin ve bebeğinin ihtiyacına göre bir liste hazırlar. Bebeğin 1 yaşına geldiğinde sütüne daha az ihtiyaç duyacak, o zaman da diyetisyenle görüşüp ona göre bir liste hazırlar siniz
B

Busem K. ..

11 Ağustos 2025 07:52
4 aylık bebegim var, ben de cok kilo aldım ve hiç veremedim. Cok zayıftım önceden simdi 20 kilo fazlam var. Hiç bir şey olmuyor ne giysem cirkin duruyor aynada hep mutsuzum. Ama sonra geçecek diyorum, bu da uykusuz geceler gibi bitecek. Odağımı değiştiriyorum ve bebeğime sarılıyorum 🤍
Ş

Şeyda B.

11 Ağustos 2025 08:52
4,5aylık bebeğim var benimde neredeyse 20kg fazlam var bende sizin gibi hep ideal kilomdaydım daha öncesinde hiç bu kadar kilo almamıştım şu an aynaya bakmak gelmiyor içimden giyinip süslenmek istemiyorum ama bebeğime bakıyorum sonuçta herkes bu süreçten geçiyor muhakkak veririm diyorum sonuçta bi anda almadık bu kiloyu ama önce ufak ufak beslenmemde değişiklik yaparak sonra belki diyetisyen yardımıyla illa ki vereceğiz sağlıklı ideal kilomuza döneceğiz etrafı bu konuda hiç önemsemiyorum sizde öyle yapın kulak asmayın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir