Doğum Sonrası Kilo
162 görüntüleme
G
Gül K. ..
17 Mart 2026 21:46
Doğum yapalı 5 ay oldu doğumdan sonra ilk 15 gün stresten ve endişeden birde lohusaligin verdiği bunalimla hamilelikte aldığım tüm kiloları verdim. Ama sonrazi öyle olmadı yaklaşık 1 ayda 2 kilo aldım sürekli canım bişey istiyor sürekli biseylsr yeme isteği var tatlıya acayip düştüm günde 2 çikolata garanti yiyorum. Kendimi emzirdigim için diye telkin ediyorum ama kilo almaktanda hoslanmiyorum kendimi durduramiyorum aynadaki beni görmek istemiyorum. Bu dönemde zayiflayabilen varmı neler yapıyor banada destek olabilirmi
M
Meliha T.
17 Mart 2026 21:55
Gül hanım merhaba bu dönemde bunların olması gayet normal keza aynı şekilde bende sürekli çikolata yiyorum kendinize bu şekilde baskı yapmayın canınızın çektiğini yiyin hayatınıza biraz hareket katın havalar güzelleşiyor her gün bebişinizle yürüyüş yapın [9.cu](9.cu) aydan bildiriyorum spora bile başlayabilirsiniz 3 ay sonra birde eğer bebişe bakmada destek almıyorsanız ki ben yalnız bakıyorum öyle olunca da maalesef insan kendini ihmal ediyor ve ev işinden kilo istese de alamıyor🥲
G
Gül K. ..
17 Mart 2026 21:58
Gül hanım merhaba bu dönemde bunların olması gayet normal keza aynı şekilde bende sürekli çikolata yiyorum kendinize bu şekilde baskı yapmayın canınızın çektiğini yiyin hayatınıza biraz hareket katın havalar güzelleşiyor her gün bebişinizle yürüyüş yapın [9.cu](9.cu) aydan bildiriyorum spora bile başlayabilirsiniz 3 ay sonra birde eğer bebişe bakmada destek almıyorsanız ki ben yalnız bakıyorum öyle olunca da maalesef insan kendini ihmal ediyor ve ev işinden kilo istese de alamıyor🥲

Afranur K.
17 Mart 2026 22:08
Destek almıyorum ama henüz pekte ev işi yapmaya fırsat vermiyor bebegm belki biraz buyuynce dediğiniz gibi olur
3 hafta önce diyetisyen ile çalışmaya başladım, aslında sorun düzenli beslenmemekle alakalı, 3 haftada 2.5 kiloyu sadece beslenmemi düzenleyerek verdim. Size önerim çok tedirgin oluyorsanız profesyonel destek almanız olur. Daha sonra bu motivasyon ile spor yapmaya da başlıyorsunuz zaten bebeğinizle mesela ben ya yürüyüşe çıkıyorum ya da artık bebeğim uyuduktan sonra bir şeyler yemek yerine evde spor yapıyorum.
Ş
Şule G.
17 Mart 2026 22:13
Bende doğumdan sonra veremediğim 7 8 kilo için diyetşsyen dwsteği aldım. Gerçekten en büyük sorun düzenli beslenmemek. Düzenli az ama sık beslenmeyle ve tabiki protein lif karbpnhidrat dengesiyle dikkat edilince veriliyor. Ama ipin ucu bir yerde kaçınca abur cubur türüne fazla düşülüyor

Özlem S.
17 Mart 2026 22:32
Ben halâ doğum yaptığım kilodayım ve canım ne çekerse yiyorum. Tabi sınırı çok aşmamak şartıyla bence kilo verilir şuan diyete girip kendinizi heba etmeyin
G
Gökçin N.
17 Mart 2026 22:51
Ben diyet yapmıyorum ama spora başladım. Akşam bebeğimi uyutup (babasına bırakıp) spora gidiyorum. Çok yoruluyorum ama psikolojik olarak çok iyiyim.
R
Rabia
17 Mart 2026 22:58
Maşallah yeme isteğiniz güzel bence dert etmeyin vücudunuz bebeğiniz için yeterli miktarda süt üretmeye çalışıyor.
S
Sena
19 Mart 2026 08:40
Tatlı isteğinizi paketli gıdalar yerine daha sağlıklı atıştırmalıklar ile gidermeye çalışabilirsiniz. Çikolata vb. Paketli ürünler hızlı kilo almaya neden oluyor
Yükleniyor...