Dogum Sonrası Geçmeyen Gaz
164 görüntüleme
S
Sümeyye
Premium Üye
29 Temmuz 2026 10:04
Merhaba normal doğum yaptım doğumum bir tık zorlu oldu kesim ve yırtık dikişlerim oldu. 3 ay geçti ve bende geçmeyen bir gaz sorunu var yediklerime dikkat ediyorım ama günde kaç defa şiddetli gaz çıkarmak durumunda kalıyorım karnımda vs şişkinlik hissetmiyorum ama bu gaz nasıl oluyor anlamıyorım doğum öncesi öyle bir durum yoktu ve hala geçmemesi beni endişelendiriyor benzer durumlar yaşamış olan var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Temmuz 2026 10:05
Dogum Sonrası Geçmeyen Gaz Sorunu
Normal doğum sonrasında gaz sorunu yaşamak oldukça yaygın bir durumdur. Doğumun zorlu geçtiği ve kesim, yırtık dikişler olduğu durumlarda, bu sorun daha da yaygın hale gelebilir.
* Doğum sonrasında gaz sorununun ortaya çıkmasının birkaç nedeni olabilir:
1. Doğumun zorlu geçtiği: Zorlu doğumlar, bağırsaklarda hava oluşumuna neden olabilir.
2. Dikişler ve kesi: Dikişler ve kesi yerlerinde hava girişi olabilir, bu da gaz sorununun ortaya çıkmasına neden olabilir.
3. Hormonal değişiklikler: Doğum sonrasında hormonal değişiklikler meydana gelir, bu da sindirim sistemini etkileyebilir.
4. Beslenme alışkanlıkları: Doğum sonrasında beslenme alışkanlıklarında değişiklikler meydana gelebilir, bu da gaz sorununun ortaya çıkmasına neden olabilir.
Gaz sorununun geçmemesi durumunda, aşağıdaki adımları alabilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşun: Doğum sonrasında gaz sorununuzun devam etmesi durumunda, doktorunuzla konuşarak sorunun nedenini birlikte değerlendirebilirsiniz.
2. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin: Gaz sorununun azaltılması için, gaz yapan yiyeceklerden kaçınabilir, lifli yiyecekler tüketebilirsiniz.
3. Fiziksel aktiviteyi artırın: Fiziksel aktivite, sindirim sistemini düzenleyerek gaz sorununun azaltılmasına yardımcı olabilir.
4. Stres yönetimi: Stres, sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Stres yönetimi teknikleri, gaz sorununun azaltılmasına yardımcı olabilir.
Gaz sorununun devam etmesi durumunda, doktorunuzun tavsiyelerine uymak önemlidir.
Normal doğum sonrasında gaz sorunu yaşamak oldukça yaygın bir durumdur. Doğumun zorlu geçtiği ve kesim, yırtık dikişler olduğu durumlarda, bu sorun daha da yaygın hale gelebilir.
* Doğum sonrasında gaz sorununun ortaya çıkmasının birkaç nedeni olabilir:
1. Doğumun zorlu geçtiği: Zorlu doğumlar, bağırsaklarda hava oluşumuna neden olabilir.
2. Dikişler ve kesi: Dikişler ve kesi yerlerinde hava girişi olabilir, bu da gaz sorununun ortaya çıkmasına neden olabilir.
3. Hormonal değişiklikler: Doğum sonrasında hormonal değişiklikler meydana gelir, bu da sindirim sistemini etkileyebilir.
4. Beslenme alışkanlıkları: Doğum sonrasında beslenme alışkanlıklarında değişiklikler meydana gelebilir, bu da gaz sorununun ortaya çıkmasına neden olabilir.
Gaz sorununun geçmemesi durumunda, aşağıdaki adımları alabilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşun: Doğum sonrasında gaz sorununuzun devam etmesi durumunda, doktorunuzla konuşarak sorunun nedenini birlikte değerlendirebilirsiniz.
2. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin: Gaz sorununun azaltılması için, gaz yapan yiyeceklerden kaçınabilir, lifli yiyecekler tüketebilirsiniz.
3. Fiziksel aktiviteyi artırın: Fiziksel aktivite, sindirim sistemini düzenleyerek gaz sorununun azaltılmasına yardımcı olabilir.
4. Stres yönetimi: Stres, sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Stres yönetimi teknikleri, gaz sorununun azaltılmasına yardımcı olabilir.
Gaz sorununun devam etmesi durumunda, doktorunuzun tavsiyelerine uymak önemlidir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Duygu A.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 10:27
Ben sezaryen oldum ayni sey degildir belki ama bende de kabızlık olmustu ve spor yapmaya başlayınca bu sorun ortadan kalktı.
Size de tavsiye ederim. Özellikle bebeğinizle yapacağınız hafif tempolu yürüyüşler ikinize birden faydali olacaktir ya da varsa baska sporlar da mutlaka ise yarar.
Size de tavsiye ederim. Özellikle bebeğinizle yapacağınız hafif tempolu yürüyüşler ikinize birden faydali olacaktir ya da varsa baska sporlar da mutlaka ise yarar.

Duygu B. B.
29 Temmuz 2026 11:10
Ben de sezaryen ile doğum yaptım. 4. ay sonunda belirgin derecede azaldı. Gaz sorunu ilk aylarda çok normal ve olağan bir durum. Ancak bu 6 ay 1 yıl devam ediyorsa o zaman bir gastroenterolojiye görünmek lazım. Nedeni de rahim küçülmeye başladığı için akciğerlerin altına kadar itilen organlar karında eski yerlerini alıyor. Bu da bağırsakların da ekstra hareketi demek, gaz sorununun artmasına bu neden oluyor. Daha doğrusu artmıyor ama daha çok gaz çıkarmana neden oluyor.
Yükleniyor...