Doğum Sonrası Fazla Kilo Alımı

509 görüntüleme
Ç

Çiğdem A.

19 Mayıs 2026 11:55
Hamilelikte çok az kilo alıp doğum sonrası aşırı kilo alan var mı benim gibi? Ben hayatımda böyle bir açlık yaşamadım. Özellikle ilk aylarda Bir de ayak bileğim ameliyatlı olunca eve kapalı kaldım aylarca. Ve hayatımda hiç görmediğim sayıyı görür oldum. Son 1 aydır daha hareketli olmama rağmen gitmiyor kilolar. Kalori açığı oluşturamıyorum gerçi. Normalde tatlı beni bayardı ama çok yiyorum. Yeni kıyafetler almak zorunda kaldım. İşe dönünce ne yapacağım bilmiyorum.
O

Ozlem

19 Mayıs 2026 12:13
Kendime göre bende çok aldım abur cubur tatlı ekmek o kadar güzelki 😂 instagram da kilo vermekle alakalı videolar çıkmaya başlayınca biraz hırslandım o yüzden tamamen kesemesemde baya azalttım diyebilirim etkisinide gördüm. Canım tatlı istedikçe su içiyorum. Tarçınlı suda tatlı isteğini kesiyormuş denemedim ama bakmak isterseniz. Grow with jo videolarını yapıyorum işe yaradığını düşünüyorum. Ama emzirme dönemindeyseniz bebişiniz küçükse ilerleyen dönemlerde verirsiniz canınızı sıkmayın 🫶🏻
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Mayıs 2026 12:24
Hamileliğim boyunca sadece 6 kilo aldım ne olduysa doğum yaptıktan sonra oldu asla doyulmuyor ama sonra dizginledim kendimi aşırı kilo alacam belli çünkü gelen gitmiyor
İ

İnanç B.

19 Mayıs 2026 13:08
Bende aşırı yiyorum ama bende kilo verdim çok emzirdiğim için herhalde 3 ay çok aktif emdi çünkü gece uykusuna geçene kadar sürekli emiyor 1 saat emiyor sadece 10 dk en fazla ayrı kalıyoruz galiba bu yüzden de kilo verdim 52 kilo ile hamile kaldım 69 kiloyla doğuma girdim doğumda zaten 6 kilosu gitti şuan da 55 kiloyum
D

Dilan B.

20 Mayıs 2026 12:14
bende 100 kg ile doğuma girdim şuan 86 kg ama kendimş beğenmiyorum aynaya bakamıyorum giyinip makyaj bile yapmıyorum yakıştırmıyorum doğum yaptım yapalı bir tane kıyafet almadım kendime bilmiyorum ne olucak hamileikten kalan sürekli atıştırma isteğim var dolabı açıp duruyorum tatlı krizleri yaşıyorum
Ç

Çiğdem A.

20 Mayıs 2026 12:48
Dilan Boran
bende 100 kg ile doğuma girdim şuan 86 kg ama kendimş beğenmiyorum aynaya bakamıyorum giyinip makyaj bile yapmıyorum yakıştırmıyorum doğum yaptım yapalı bir tane kıyafet almadım kendime bilmiyorum ne olucak hamileikten kalan sürekli atıştırma isteğim var dolabı açıp duruyorum tatlı krizleri yaşıyorum
O atıştırma isteği bende de var Ben kıyafet aldım mecbur kaldım Dışarı çıktığımda giyecek bir şeyim yoktu diye Aynaya bakıyorum ama ne olacak bu halim diye
G

Gizem Y. V.

21 Mayıs 2026 20:38
Ben emziriyorum o da kalori yakıyor akşam yemeği yedikten sonra geçe emzirmek için kalktığımda bir şey yemiyorum su içiyorum sadece akşam yemeğinde sonra canım bir şey isterse süt kuru incir gibi şeylerle geçiştiriyorum tam buğday dışında beyaz ekmek yemiyorum kahvaltı normal yapıyorum yumurtayı eksik etmiyorum öğlende sebze yemeği yulaf yoğurt meyve evde ne varsa atabilirsem kuruyemiş atıyorum ağzıma akşam tavuk köfte sebze yemeği salata önemli nokta ne yersem yiyiyim salata mutlaka yiyorum ve salata yiyerek başlıyorum karbonhidrat alıyorum ama abartmadan arada dışardan söylediğim kızartma hamburger yediğim günde oluyor ertesi gün dengelemeye çalışıyorum diyet yapmıyorum ama paketli gıda tüketmiyorum bol su içiyorum ve fırsat buldukça kanguru yada bebek arabası ile yürüyorum yavaş yavaş gidiyor birde kilo vericeğimi kafama koyduğum için yeni kıyafet hiç almıyorum beğenip aldığım bir şey varsa da eski bedenime göre alıyorum çünkü kafa olarak o kiloya düşüceğime inandırdım kendimi ve gidiyor yavaş yavaş arada da video açıp hareket yapıyorum fırsat buldukça ben bunları yapa yapa 77 kilo ile girdim doğum sonrası 70 dim şuan 62 yim 3 buçuk aylık oldu bebek
T

Tuba

22 Mayıs 2026 18:35
Bnde de aynı sorun ya hamıle iken almadım şimdi resmen alıyorum sürekli yeme ıstegı var bnde nasıl durdurcam bilmiyorum ozellıkle göbek kaldı
B

Burcu B.

22 Mayıs 2026 22:41
Ben de hamileyken almadım doğumdan 2 hafta sonra doğuma girdiğim kilodan 10 kg azdı kilom. Şu an 6 ay oldu ve o 10 kiloyu geri aldım. Resmen sabah başlayıp akşam bitiriyorum, geçer umarım başarabilirim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir