Doğum Sonrası Depresyon
119 görüntüleme
A
Ayşe Y. ..
12 Temmuz 2025 08:01
Arkadaşlar merhaba.
Doğum sonrası ciddi depresyon ve kaygı yaşadım. Hala devam ediyor. Bebek 4 aylıkken çalışmak zorunda kaldım çünkü raporum bitti ve maddi olarak zorluk çektik. Şu an aile büyüklerinden biri bakıyor. Fakat bu süreçte aile büyüğü annenin yerine geçmeye çalışıyor gibi hissediyorum. Benim söylediğimin bir ehemmiyeti yok, o doğru bildiği önermelerle ilerlemeye devam ediyor bebek hakkında. Hal böyle olunca çıkmaza girmiş gibi hissediyorum. Lütfen yargılamayın, bu durumda ihtiyacım olan son şey zira.
Eğer öneriniz varsa dinlemeyi çok isterim, teşekkür ederim.
Doğum sonrası ciddi depresyon ve kaygı yaşadım. Hala devam ediyor. Bebek 4 aylıkken çalışmak zorunda kaldım çünkü raporum bitti ve maddi olarak zorluk çektik. Şu an aile büyüklerinden biri bakıyor. Fakat bu süreçte aile büyüğü annenin yerine geçmeye çalışıyor gibi hissediyorum. Benim söylediğimin bir ehemmiyeti yok, o doğru bildiği önermelerle ilerlemeye devam ediyor bebek hakkında. Hal böyle olunca çıkmaza girmiş gibi hissediyorum. Lütfen yargılamayın, bu durumda ihtiyacım olan son şey zira.
Eğer öneriniz varsa dinlemeyi çok isterim, teşekkür ederim.
T
Tuğçe T.
12 Temmuz 2025 08:09
Çocuğa baktıkları için mutlaka biraz söz hakları oluyor bunu kabul etmek lazım fakat annenin yerine geçmeye çalışıyorsa bu biraz fazla bence. Rahatsız olmakta çok haklısın. Çözüm nedir bilmiyorum ama Seni anladığımı söylemek için buradayım.

Münevver K.
12 Temmuz 2025 08:13
Bunu lütfen açıkça dile getirin büyüdükçe sizi asla dinlemez lütfen küçükken önüne geçin bunun 🙏🏼 instagram da joker anne diye aratırsanız bu konuyu ona da danışın yardımı dokunacaktır mutlaka
A
Ayşe Y. ..
12 Temmuz 2025 08:43
Çok çok teşekkür ederim, hem desteğiniz hem öneriniz için 🙏🙏
Ü
Ümmü M.
12 Temmuz 2025 08:55
Bebeğim 35 günlüktü lohusa depresyonuna girdim eşim cezaevindeydi ailemin yanında doğum yaptım çok zor zamanlar geçirdim bir uzmana gittim ve ilaç başladım şuanda bebeğim 7 aylık eşim özgür iyiki destek almışım yoksa iyiye gitmiyordum lütfen destek almaktan korkmayın çekinmeyin
A
Ayşe Y. ..
12 Temmuz 2025 09:49
Çok teşekkür ederim desteğiniz Ümmü hanım, bana da ilaç başladı doktor daha iyiyim ama bu durumlar yaşanınca eskisi gibi olmasa da biraz kötü hissettim kendimi. Sizlere de çok çok geçmiş olsun 🙏

Zeynep Ş. R. S. U.
22 Temmuz 2025 20:33
Merhaba,
Yazdıklarınızda çok tanıdık bir yorgunluk, çok derin bir yalnızlık var…
Doğum sonrası depresyon yaşarken işe dönmek zorunda kalmak, ardından bebeğinizin bakımında kendinizi geri planda hissetmek oldukça yıpratıcı olabilir. Bu durum annenin hem ruh sağlığını hem de bebekle kurduğu bağı etkileyebilir.
Yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim. Bu tür duygular düşündüğünüzden çok daha yaygın. Ama zamanında destek alınmadığında daha da derinleşebilir.
Bende bebek annesi olan bir ruh sağlığı uzmanıyım kendi deneyimlerimden sonra bu konuda annelerin bu dönem gerçekten desteklenmesi gerektiğini fark ederek bu konularda instagramda destekleyici yazılar içerikler hazırlayarak bu konularda değiniyorum. Bilmenizi isterim ki yalnız degilsiniz kocaman bir aileyiz 🩷takip etmekistersenix
@uzman.zeynepsanli
Sevgilerimle 🌸
Yazdıklarınızda çok tanıdık bir yorgunluk, çok derin bir yalnızlık var…
Doğum sonrası depresyon yaşarken işe dönmek zorunda kalmak, ardından bebeğinizin bakımında kendinizi geri planda hissetmek oldukça yıpratıcı olabilir. Bu durum annenin hem ruh sağlığını hem de bebekle kurduğu bağı etkileyebilir.
Yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim. Bu tür duygular düşündüğünüzden çok daha yaygın. Ama zamanında destek alınmadığında daha da derinleşebilir.
Bende bebek annesi olan bir ruh sağlığı uzmanıyım kendi deneyimlerimden sonra bu konuda annelerin bu dönem gerçekten desteklenmesi gerektiğini fark ederek bu konularda instagramda destekleyici yazılar içerikler hazırlayarak bu konularda değiniyorum. Bilmenizi isterim ki yalnız degilsiniz kocaman bir aileyiz 🩷takip etmekistersenix
@uzman.zeynepsanli
Sevgilerimle 🌸