Doğum Sonrası Ayak Tabanından Batma Yanma Hissi(topuk Dikeni)

64 görüntüleme
A

Ayşe N. ..

20 Temmuz 2025 21:36
Doğumdan sonra çok aşırı ödemim olmuştu. Şişlikler indikten sonra da ağrı batma kaldı. İlk zaman ödemden sandım ama 4 ay oldu hala geçmedi. Sabah kalkınca özellikle çok yoğun yaşıyorum komple ayak tabanım batıyor yürüdükçe açılıyor. Yine aynı şekilde gün içerisinde ayağa kalktığım zaman ufak ağrılarım oluyo. Geceleri de günün yorgunluğu sanırım ağrı olmaya başladı. Vitamin eksikliği dedi aile hekimi ama takviye kullanmama rağmen geçmedi. Yaşayan var mı veya tavsiyesi olan kalıcı olacak diye korkuyorum.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Temmuz 2025 23:15
Topuk dikeni yazmışsınız olabilir mi olabilir tabii ama bir hekim muayenesi sonrası tanısı konulması çok önemli topuk dikenine prp uygulaması vs yapılıyor ama işin özünde kilo vermeniz çok önemli. Şöyle düşünelim hamilelikle ayağınıza verdiğiniz ağırlık artıyor doğum sonrası da aniden tüm kilolardan kurtulamıyoruz ayak ağrılarının geneli kilo kaynaklı oluyor. Bol su tüketerek karbonhidrat değil protein ağırlıklı bir diyetle kilo verip ağrılardan kurtulabilirsiniz. Ama yine de öncesinde arzu ederseniz bir fizik tedavi uzmanına görünmenizde fayda var, sevgiler.
E

Elif S.

20 Temmuz 2025 23:29
Selamlar, fizik tedavi uzmanı olarak muayene etmeden anlattığınız hikayeyle vardığım nokta; plantar fasiit gib görünüyor. Bulguları ve tedavisi yazdığınız topuk dikenşyle aynı diyebilirim. Ayakkabı içime tabanlık (çoğu vakit evde geçiriyorsa evde kullanmanızı tavsiye ederim), ayak tabanına buzlu şişe koyarak çevirmek, ve bir elastik bant yardımıyla ayak parmaklarınızı kendinize doğru çekerek aşil tendonunuzu germek şeklinde egzersizleriniz yapın. halihazırda emzirme nedenli ilaç önermeyiz, kilo verebiliyorsak çok güzel olur, en azından almayalım-yükü hafifletmek önemli. 2 hafta deneyin; geçmiyorsa eswt? şeklinde ek tedaviler veya tanıyı netleştirmek adıma muayene için bir ftr hekimine başvurabilirsiniz
A

Ayşe N. ..

21 Temmuz 2025 01:07
Teşekkür ederim cevaplarınız için☺️
Topuk dikeni olabilir belki diye yine bi sağlıkçı söylemişti zaten ilk mesajımı eksik yazmışım. Belki başına gelen varsa diye onu da ekleyerek açtm konuyu diyebilirim. Doğum kilolarımı verdim aslında 3 kilo fazlam kaldı şuan da 64 kiloyum. En iyisi ben bi ftr uzmanı ile görüşeyim. Tekrardan teşekkürler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir