Doğum Sonrası
97 görüntüleme
B
Beste D.
30 Mart 2026 18:53
Öncelikle merhabalar :)
Doğum sonrası tekrar hamile kalmamak için nasıl bir yol izlediniz önerisi olan var mıdır?
Doğum sonrası tekrar hamile kalmamak için nasıl bir yol izlediniz önerisi olan var mıdır?

Latife K.
31 Mart 2026 00:46
Süt korumuyor bunu bilin. Emzirme bitene kadar adet görmeseniz dahi yumurtlama oluyor. O yüzden zaten adet görmüyorum bir şey olmaz diye düşünmeyin. Görmeseniz de hamile kalınabilir. Bazısı spiral takıyor, bazısı doğum kontrol hapı kullanıyor. Ben erkeğin korunması gerektiğini düşünüyorum. Ve özellikle ilk aylarda hamile kalan çok oluyor. Yeni doğum yapıldığı için doğum kanalları açık olur derler. O yüzden dikkat etmekte fayda var.
N
Nigar .. Ş.
31 Mart 2026 14:05
Gebelik öncesi enjeksiyonla korunuyordum fakat iki yıl hamileliği tavsiye etmedikleri için spiralli yöntemi tercih ettim.
A
Ayşe M.
3 Nisan 2026 18:56
Bebeğim 17 günlükken doktora götürdüm ve doktor üstü çok kalın diye hastaneden çıkarken battaniyeyi de kaldırdı. Eve gidene kadar sorun yoktu fakat eve geldikten bir süre sonra yoğun bir gaz sancısı ile katıla katıla ağlama atakları oldu.. Bebekler üşümez diyorlar fakat bu yaşadığım durum doktorun söylediğinin tersini gösteriyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım? Ayaklarını ve karnını sıcak tutunca daha rahat uyuyor ve gaz sorunu yaşamıyor. Ne yapmalıyım?
G
Gamze M.
3 Nisan 2026 19:43
Bebeğim 17 günlükken doktora götürdüm ve doktor üstü çok kalın diye hastaneden çıkarken battaniyeyi de kaldırdı. Eve gidene kadar sorun yoktu fakat eve geldikten bir süre sonra yoğun bir gaz sancısı ile katıla katıla ağlama atakları oldu.. Bebekler üşümez diyorlar fakat bu yaşadığım durum doktorun söylediğinin tersini gösteriyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım? Ayaklarını ve karnını sıcak tutunca daha rahat uyuyor ve gaz sorunu yaşamıyor. Ne yapmalıyım?
B
Beste D.
3 Nisan 2026 19:54