Doğum Kontrol Hapı Önerir Misiniz
123 görüntüleme
M
Melda A. K.
9 Temmuz 2026 20:54
Doktorum doğum kontrol hapı kullanabileceğimi söyledi kızlar hangisini önerirsiniz yasmin mi yazz mı yan etkileri oluyo mu

Afranur K.
9 Temmuz 2026 21:16
Emziriyor musunuz? Emziriyorsanız bunları kullanamazsınız? Sadece progesteron içeren doğum kontrol hapları var ( zlynda , cerazette) onları kullanabilirsiniz.
Eğer emzirmiyorsanız ben yasmin ve Clarista kullandım. Clarista da daha az yan etki görmüştüm. Yazz hiç denemedim.
Eğer emzirmiyorsanız ben yasmin ve Clarista kullandım. Clarista da daha az yan etki görmüştüm. Yazz hiç denemedim.

Damla B.
9 Temmuz 2026 21:46
Bence 24+4 olanlar çok daha iyi kullanım açısından. Yazz ve drospera kullanmıştım drosperayı 6 yıl kullandım ve hiçbir yan etki görmedim.
Eğer emziriyorsanız bu hapları kullanamazsınız maalesef. Emzirenler için olanlar da yine süte etki ediyormuş. Sütüm azalır diye ben emzirme bitene kadar diğer doğum kontrol yöntemlerini kullanmayı tercih ettim
Eğer emziriyorsanız bu hapları kullanamazsınız maalesef. Emzirenler için olanlar da yine süte etki ediyormuş. Sütüm azalır diye ben emzirme bitene kadar diğer doğum kontrol yöntemlerini kullanmayı tercih ettim
M
Melda A. K.
9 Temmuz 2026 21:52
Bence 24+4 olanlar çok daha iyi kullanım açısından. Yazz ve drospera kullanmıştım drosperayı 6 yıl kullandım ve hiçbir yan etki görmedim.

Damla B.
9 Temmuz 2026 22:18
Emzirmiyorum 24+4 ne oluyo acava
Yasmin 21+7 bir yani kutunun içinde 21 tane hap var. 21 gün kullanıp 7 gün ara veriyorsunuz. Bu 7 günlük arada koruma sağlıyor elbet ama gün kaçırma, erken veya geç başlama gibi hatalar olabiliyor. Ben ekstra buna kafa patlatmayı tercih etmiyorum bu yüzden toplam 28 hap olanları kullanmak daha basit benim için
M
Melda A. K.
9 Temmuz 2026 22:20
24 pembe 4 beyaz hap oluyor yani toplam 28 hap oluyor içinde. Kutu bittiğinde direkt yeni kutuya geçiyorsunuz böylelikle gün takip etmek zorunda kalmıyorsunuz
Yasmin 21+7 bir yani kutunun içinde 21 tane hap var. 21 gün kullanıp 7 gün ara veriyorsunuz. Bu 7 günlük arada koruma sağlıyor elbet ama gün kaçırma, erken veya geç başlama gibi hatalar olabiliyor. Ben ekstra buna kafa patlatmayı tercih etmiyorum bu yüzden toplam 28 hap olanları kullanmak daha basit benim için

Damla B.
9 Temmuz 2026 22:30
Anladım peki hemen herhangi bir gün kullanmaya başlayabilirmiyim ve ekstra kanama yapıyor mu acaba tatil planımızda var
M
Melda A. K.
9 Temmuz 2026 22:31
Hayır maalesef direkt başlayamazsınız. Adet döneminde, hatta [1.günü](1.günü) başlanması gerekiyor. Her ilaç kişiden kişiye çok farklı yan etkiler verebilir. Ara kanama yapabilir yan etki olarak tabiki. Benim hiç başıma gelmedi ama çevremde böyle yan etki yaşayan oldu
M
Melda E.
9 Temmuz 2026 22:39
Uzun yıllar diane 35 kullandım. Yan etkisi olmamıştı hiç.
Yükleniyor...