Doğum İzni

205 görüntüleme
Ş

Şaziye

30 Mart 2026 00:07
Doğum izni 24 haftaya çıkacaktı. En son meclise sunuldu vs denildi. Şimdi adını anan yok. Ben bir değişiklik duymadım. Duyan var mı? Elin memleketi 2 yıl ücretli izin verir biz daha 6 aya çıkamadık. Sonra doğum oranları düştü diyorlar. Düşer tabi. Hem maddi hem manevi kadınlar yoruldu artık.
Ş

Şilan

30 Mart 2026 00:23
2 Nisan'da kurula gelip görüşülecek imiş sonra resmi gazetede yayımlanacakmis. Doğum izni bitip başlayanlari da kapsayacak imiş
Ş

Şaziye

30 Mart 2026 00:26
Doğum izni bitenleri nasıl kapsayabilir ki? O zaman rapor alanlar ne yapacak? Memurlar için soruyorum. Yani hem doğum izinli hem raporlu nasıl olacak. Bence geriye dönük olmaz. O an doğum izninde olanlar için geçerli olabilir diye düşünüyorum. Fakat çıkarmazlar bu yasayı. Ellerinden geldikçe uzaklaştırıyorlar. Ama başka şeylere gelince mesela MV maaşı olunca bir gecede hallediyorlar.
Afranur K.

Afranur K.

30 Mart 2026 00:30

Şaziye

Doğum izni bitenleri nasıl kapsayabilir ki? O zaman rapor alanlar ne yapacak? Memurlar için soruyorum. Yani hem doğum izinli hem raporlu nasıl olacak. Bence geriye dönük olmaz. O an doğum izninde olanlar için geçerli olabilir diye düşünüyorum. Fakat çıkarmazlar bu yasayı. Ellerinden geldikçe uzaklaştırıyorlar. Ama başka şeylere gelince mesela MV maaşı olunca bir gecede hallediyorlar.

Yok geriye dönük düzenleme yapılması da maddeler arasına konulmuş, yani diyelim ki 16 haftayı doldurdunuz işe başladınız ama hala 24 haftalık sınır içindesiniz. O zaman işe başlamış olsanız bile siz yeniden izin kullanabiliyorsunuz.

Rapor bu durumların tamamının dışında biliyorsunuz. Onu resmi izinler dışında kullanıyorsunuz. Yani bu yasayla genel bağlantısı yok.

Bu arada benve bu yasa çıkacak çünkü ülkenin son dönemdeki nüfus oranındaki ciddi düşüş genç neslim zayıflaması vs. Ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Bu durumun dengelemek için yapılacaktır diye düşünüyorum. Bi de seçimler yakındayse eğer tüm kitlelerin mutlu edilmesi gerekir. Yaşlı, hamile, yeni doğum yapmış anne…..
Ş

Şaziye

30 Mart 2026 01:59

Afranur Keskin

Yok geriye dönük düzenleme yapılması da maddeler arasına konulmuş, yani diyelim ki 16 haftayı doldurdunuz işe başladınız ama hala 24 haftalık sınır içindesiniz. O zaman işe başlamış olsanız bile siz yeniden izin kullanabiliyorsunuz.

Rapor bu durumların tamamının dışında biliyorsunuz. Onu resmi izinler dışında kullanıyorsunuz. Yani bu yasayla genel bağlantısı yok.

Bu arada benve bu yasa çıkacak çünkü ülkenin son dönemdeki nüfus oranındaki ciddi düşüş genç neslim zayıflaması vs. Ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Bu durumun dengelemek için yapılacaktır diye düşünüyorum. Bi de seçimler yakındayse eğer tüm kitlelerin mutlu edilmesi gerekir. Yaşlı, hamile, yeni doğum yapmış anne…..

Rapor nasıl tamamen dışında olur. Şimdi iznim bitti diyelim. Ben heyet raporu aldık 30 gün. Gel gelelim ki bu yasa 30 gün sonra çıktı. Şimdi ben o kullanmadığım 6 haftayı bu raporun üzerine mi kullanacağım? O zaman haksızlık olur. O izin süresi o zaman o kişi için 10 hafta olur. Eğer 20. Gününde diyelim böyle bir hak tanıdılar. Sisteme nasıl girilecek? Hem raporlu hem doğum izinli. Sağlık izni farklı, mazeret izni farklı.
Ş

Şaziye

30 Mart 2026 02:04
Yasa çıkacak evet ama çok geciktiriyorlar. Başka şeylere gelince hemen yangından mal kaçırır gibi çıkıyor ama bu yasa bir türlü çıkamadı. Valla izin sürem biterse bana yarayacağını hiç zannetmiyorum. Şu ekonomik koşullarda da çocuk yapmak çok zor. Gençler zaten işsiz. Kaldı ki evlenmiyorlar. 6 aya çıkaramayanlar bu dediklerime çözüm zor bulurlar.
Ş

Şule ..

30 Mart 2026 02:25
Ben de bekliyorum nisan sonu iznim bitiyor. Ha çıktı ha çıkacak diye diye burnundan getirdiler insanın hiç böyle bir muhabbet olmasa ona göre yaparız planımızı
K

K.Y

30 Mart 2026 12:33
Gerçekten insanları bezdiriyorlar. Benim de iznim bitti ücretsiz izin alacağım düşünüyorum nasıl yapacağım diye bizi kapsayacak mı vs yani bunların yapacakları işe
Ş

Şaziye

30 Mart 2026 19:19
Benim de az kaldı 17 Nisan da bitecek. Şunu anladım ki gerçekten iş ahlakı bizim ülkemizde maalesef yerlerde. Baştan ayağa kadar her yerimizde iş yapmamak için çabalayan yapınca da eksik yapan bir tarafımız hep olacak ne yazık ki
Ş

Şaziye

2 Nisan 2026 14:15

Şilan

2 Nisan'da kurula gelip görüşülecek imiş sonra resmi gazetede yayımlanacakmis. Doğum izni bitip başlayanlari da kapsayacak imiş

Haber var mı acaba 2 Nisan demiştiniz. Aklımda kalmış sorayım dedim. Ben de takip ediyorum ama göremedim bir şey.
Ş

Şilan

2 Nisan 2026 14:54
8 haftayı geçenler işe başladı ya. İşte diyelim 4 hafta ise gitti veya rapor aldı hâlâ ilk 6 ayında bebek. O zaman veriyorlarmış o 4 haftayı da.
Ş

Şaziye

2 Nisan 2026 19:58

Şilan

8 haftayı geçenler işe başladı ya. İşte diyelim 4 hafta ise gitti veya rapor aldı hâlâ ilk 6 ayında bebek. O zaman veriyorlarmış o 4 haftayı da.

Bugün mecliste konuşulmuş mu kurula gelip görüşülecekmiş yazmışsınız ya ben onu soruyorum. Bir gelişme var mı yani duydunuz mu?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir