Doğum Hikayesi En Pozitifinden

49 görüntüleme
B

Burcu

6 Ocak 2026 19:37
Merhaba hanımlar , gebelik süresince birçok kişiden duymuşsunuzdur ne kadar zor ne kadar acılı olduğuna dair birçok hikaye.bende sizin gibi çok dinledim üstelik acı eşiğimi çok düşük zanneder asla normal doğumu aklıma bile getirmiyordum. Sürece hep sezaryen odaklı gittim 37.haftalara geldiğimizde bebeğimin baş çevresi büyük olduğu için doktorumdan sadece sezaryen yapabiliriz teyidini de aldıktan sonra rahatlamıştım :) o kadar kötü hikayeler dinledim ,doğum esnasında yakınlarımın kaydettiği ses kayıtlarını dinledim ki güzel bir doğum olma ihtimali hele ki benim için imkansız geliyordu. En son doktor kontrolüne 39.hafta gittiğimde doktor en az 1.5 hafta daha var keyfine bak demişti bir sonraki hafta sezaryeni planlamak üzere sözleşmiştik. Çatı muayenesinden dolayı mıdır bilmiyorum aynı akşam nişan geldi ben bilmiyorum tabi nişan nedir ne demektir. Hayatıma devam ettim ertesi gün gece23.00 civarı ufak ufak adet sancılarının bir tık fazlası sancılar girmeye başladı. Yoruldum herhalde dedim eşime söyledim yat uyu doktor daha var demişti dedi ve yatıp uyumaya çalıştım :) ne mümkün uyumak sancıların süreleri azaldı daha sıklaşıyor ve sancının geleceğini hissediyorum sadece ayakta dolaşmaya başladım evin içinde belki kesilir normaldir yalancı sancıdır diye teselli ediyorum kendimi.
Sancı gelecek gibi olıyor oturuyorum 2 dakikada hafifliyor öyle öldüren sancılarda değildi en azından benimki. Gece 4 oldu saat ben hala dolaşıyorum evde kayınvalidem namaza kalkmış kızım sen napıyorsun dedi anlattım durumu eşimi kaldırmasıyla evden çıkışımız bir oldu. Kendi evime uğrayıp ne olur ne olmaz diye çanta hazırladım o sancılarla üstümü değiştirdim durumun hafifliğini anlatmak amacıyla bu detayları veriyorum.hastaneye ulaştığımızda nöbetçi ebe varmış saat 6 civarı muayene etti 8cm açıklık var biraz daha gelmesen doğuracakmışsın dedi. Böyle bir şey mi ya diyorum kendi kendime hala her neyse ebe doktoru çağıracağım dedi tamam ama epidural yapın ben normal doğuramam dedim çok geç artık 8cm açıklıktan sonra dedi kadın ısrarla yapmıyor ne sezaryene hazırlık ne epidural . Doğum haneye girdiğimde saat 06:35di o saat tam karşımda ıkın diyorlar ıkınıyorsun da o doktorların dediği nefes egzersizlerine çalışmıştım neyse ki merak ettiğim için nefesimi düzenleyerek süreci atlattım. 07:05 de bebeğim kucağımdaydı.hani diyorlar ya vajinal doğumda bebek çıktıktan sonra mükemmel bir rahatlama oluyor diye hakikaten öyle. Bol bolyürüyün bol bol su için ve nefes egsersizlerine bakın hanımlar. Herkesin hikayesi kendine özel kötü örneklere bakmayın bile. Sandığınızdan daha güçlüsünüz…

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir