Doğum Hikayem

166 görüntüleme
Deniz M. G.

Deniz M. G.

4 Eylül 2025 06:49
Ben öğretmenim, özel bir kurumda çalışıyorum. Hamileliğim süresince bebeğim artık “anne artık dur, çalışma” sinyallerini verene kadar çalışacağım demiş çalışabilir raporu almıştım. 36. Haftamda artık çok yorulduğumu hissetmeye başladım yani ayaklarım geri geri gidiyordu işe giderken. O hafta içinde aile hekimliğine gitmiştim tansiyonuma baktılar biraz dikkat et dediler. O gün işe gittim izin aldım, eve geldiğimde tansiyonumu ölçtüm tansiyonum yükselmişti, acile gittim bir süre takip edildi ve tansiyonum düşmedi. Beni apar topar Artvin devlet hastanesine sevk ettiler. (Ben ilçede yaşıyorum)
Yatışım verildi. 1 gün boyunca idrar topladım, sonuç olarak protein kaçağı olmadığı için taburcu oldum.
Sonrasında işten de ayrıldığım için biraz daha stresim azalmıştı kontrollerime gidiyordum. Bu arada doktorum Artvin’deydi ve vajinal doğum planlıyorduk. Benim doğum yapacağım hafta eğitimi vardı ve ben kara kara ne yapacağımı düşünüyordum. Yaşadığım ilçedede doktor vardı fakat hastane koşulları dolayısıyla ile yönlendiriyorlardı. Neyse 39+4’te ben nst için hastaneye gittim. 5 tane düzenli sancım oldu fakat ben hissetmiyordum. Doktor muayene etti açılmam yoktu. Ultrasonla bakıldı bebeğimin 4 kg üzerinde olduğunu vajinal doğum yapamayacağımı söyledi. Ben hiç sezaryen düşünmediğim için bi an ne yapacağımı şaşırdım. Bebeğin 1 hafta içerisinde neredeyse 1 kilo alması da beni endişelendirdi. Kendi doktorumun gelmesi için dua ediyordu. Neyseki baktığımda doktorum eğitimden erken dönmüştü. Ertesi gün Artvin’e kendi doktoruma randevu alıp gittim. Nst bakıldı sancı çıkmadı. Muayene oldum,doktorum bebeğin 4250 kg olduğunu söyledi. İkimizde şaşırdık çünkü 1 hafta önce kendisi 3300 kg civarında demişti. O sırada ben sezaryen olmaya karar verdim. Ağrılarım çok artmış, karnım çok büyümüştü. Suni sancı almak istemedim çünkü bebeği asla vajinal yolla doğuramazdım hissediyordum. Sonrası yine sezaryen olacaktı. Yatışım verildi, bir gün sonrasında sabah 10.30’da sezaryen oldum ve bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım. (Bebeğim 4350 kg doğdu). Spinal anestezi olduğum için doğum esnasındaki bütün anları ağrısız sızısız hatırlıyorum. Hatta doktorumun doğum esnasında yaptığı esprileri. Teşekkür ederim Serkan Bey.
Benim için süreç bu şekilde ilerledi. Sonrasında da çok çabuk toparladım. Bu arada şunu söylemek istiyorum, tercihim vajinal doğumdan yanaydı fakat şartlar neyi gösteriyorsa ona göre ilerlemekte fayda var. Bedenimizi yormaya hırpalamaya gerek yok.
Ayşe K. O.

Ayşe K. O.

16 Eylül 2025 22:10
Merhabalar. Sürecinizi sağlıklı bir şekilde tamamlamanıza çok sevindim. Bende 3 ay önce spinal anestezi ile sezaryen oldum. Operasyon sonrası bol kahve tükettim. Uyuşukluk geçince de bol bol yürüdüm. Ne baş ne bel ağrısı yaşamadım. Tüm anne adaylarına sıkıntısız ve sağlıklı bir süreç diliyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir