Doğum Elbisesi
800 görüntüleme
D
Derya Ö.
5 Haziran 2026 15:18
Normal doğum olacağı zaman hastane doğum elbisesi ya da gecelik tarzında bir elbise veriyor mu? Yoksa biz kendimiz mi temin ediyoruz?

Selcan Y.
Premium Üye
5 Haziran 2026 15:31
Doğum anında giyilecek hastane elbisesini veriyorlar ama gecelik, pijama gibi kıyafetleri kendiniz götürüyorsunuz.
D
Derya Ö.
5 Haziran 2026 15:36
Doğum anında giyilecek hastane elbisesini veriyorlar ama gecelik, pijama gibi kıyafetleri kendiniz götürüyorsunuz.
D
Dilek ..
5 Haziran 2026 15:49
Doğum anında hastane elbisesi vermediler gittiğim kazak ile doğurdum
D
Dilek ..
5 Haziran 2026 15:50
Söyleyen bile olmadı böyle şey. Tedbirli gidin
D
Derya Ö.
5 Haziran 2026 15:51
D
Dilek ..
5 Haziran 2026 15:54
Evet devlet hastanesi
Normal doğum
Normal doğum

Kader T.
5 Haziran 2026 16:19
Üstümdeki tişört ile doğurdum
D
Derya Ö.
5 Haziran 2026 17:07
Üstümdeki tişört ile doğurdum
N
Nilay
Premium Üye
5 Haziran 2026 17:12
Verseler dahi bir tane elbise gecelik alın doğumdan sonra da rahat oluyor. Eğilip alt pijama giymek falan biraz zor. Elbiseyle tuvalet yürüyüş falan rahat edersiniz.

Fatma A. U.
5 Haziran 2026 18:01

Kader T.
13 Haziran 2026 23:55
Devlet hastanesi miydi
C
Canan T. ..
23 Haziran 2026 23:08
Verilmiyor diye biliyorum. Hatta ben kontrol için gittiğimde nst de sancı çıktığı ve 2 santim açılma için direkt doğum için yatış verdiler. Eve gidip çantamı almama falan izin vermediler. Çantam ve refakatçim gelene kadar altımdaki pantalon ve iç çamaşırını çıkarttırdılar ve sadece altımı örtmek için çarşaf verdiler. Hatta sordular çantan hazır mı ne koydun. Pantalon tarzı pijama değil de elbise gibi olanlardan yoksa refakatçin gelirken alsın dediler. Maalesef yarım saatte bir muayene yaptıkları için elbise tarzındakiler kullanışlı oluyor. Bence doğum için çok pahalı bir şey alma. Doğumdan sonra giymek için de normal alt üst takım almıştım ama biraz zorlamıştı. O kısımda da yine elbise tarzı olanlar daha iyi olabilirmiş. Benim doğum esnasında giydiğim elbise tarzı olan kan içinde kalmıştı. Zaten korkunç bir doğum geçirdiğim ve çok kötü muamele gördüğüm için eve geldiğimde ağlayarak çöpe atmalarını söyledim.
C
Canan T. ..
23 Haziran 2026 23:25
Yanınıza depend yada hasta bezi tarzı bir şeyler almayı da ihmal etmeyin. Doğumdan sonra bir tane veriyorlar daha da vermiyorlar. Doğumdan sonrası için bence elle sağım yapmayı öğrenin. Çünkü benim göğüslerim taş gibi olmuştu ama hemşireler doğru düzgün yardımcı olmamıştı. Göğüslerim zonkluyordu ve bebeği emziremiyordum. Meğer emmek ve emzirmek öğrenilen bir şeymiş. Bir de bence yanınıza sağdığınız sütü vermek için temizlenmiş bir süt kaşığı alın. Ben ebeleri hemşireleri dinleyip emzik, biberon, pompa, süt kaşığı, mama hiçbir şey koymadım. Doğduktan sonra alıp götürdüler. Getirdiklerinde ilk beslemeyi biz yaptık muayene öncesi dediler. Artık bundan sonra siz emzirirsiniz dediler. Emzirmeyi gösterdiler ama zaten doğum sonrası yaşanan şok ile insan rüyada gibi oluyor. Normal odaya geçince hemşire kontrole geldiğinde tekrar sordum ben emziremiyorum tekrar gösterir misiniz diye. Bir kere daha gösterdiler. Sonra ben yine emziremedim. Bu sefer göğüslerim doldukça ağrı acı ile kıvrandım. Kayınvalidem refakatçi idi kadıncağız tekrar rica etmeye gitti yanlarına. Sizden başka işimiz yok mu 2 kere gösterdik zaten diye azarlayıp göndermişler koca kadını. Sonra odaya kontrole geldiğinde rica ettim lütfen çok ağrıyor uyuyamıyorum ağrıdan bebek saatlerdir aç dedim. O zaman açta internetten iki video seyredip annelik öğren ben yoğunum deyip göstermeden gitti. Allah razı olsun ki odadaki diğer hastanın refakatçisi kızım ben elle sağayım hem ağrın hafifler hem biraz bebeğe çay kaşığıyla veririz dedi. O olmasa ne yapardık bilmiyorum. O yüzden elle sağmayı öğren. Zaten doğduklarında mideleri çok çok küçük (kiraz tanesi kadar diyorlar) oluyormuş. Hastaneden çıkmadan da eşime manuel pompa aldırdım. Emzirmeyi öğrenene kadar zor da olsa o pompayla sağarak hem ağrımı dindirdim hem bebeğin aç kalmasının önüne geçtim. İlk zamanlar biraz zor geliyor pompaya sakın endişe etme. Miktarınada hiç takılma. Biraz uzun oldu ama benim için en kritik noktalar bunlardı.
G
Gülcan Ş.
23 Haziran 2026 23:42
Ben şehir hastanesinde doğum yaptım elbise vermişlerdi her iki doğum da da bence bazı hastaneler vermiyor gittiğiniz hastaneye kontrol amaçlı gıderseniz sorun çantanızda da hem boydan elbise hemde normal pijama takımızlarınız olsun
Yükleniyor...