Doğum Çantasında Olmaması Gerekenler!

427 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

30 Eylül 2025 09:06
🎒Sevgili anne adayları, doğum çantanızı hazırlarken bazı malzemelere aslında hiç ihtiyacınız olmadığını bilmek sizi rahatlatabilir.

👶 İlk saatlerde en önemli şey; anne-bebek temasıdır! Mama, biberon, emzik gibi malzemeler bu bağı geciktirebilir ve sütün geç gelmesine neden olabilir. Ne kadar erken temas, o kadar çok süt ve huzurlu bir başlangıç demektir.

❌ Çantada olmaması gerekenler:
- Mama
- Emzik
- Biberon
- Göğüs pompası
- Göğüs pedi
- Sıkı sütyen
- Düğmesiz ve sıkı pijama

Unutmayın: Doğal akışa güvenin, ilk temasın ve ten tene bağın gücünü hafife almayın.
Sade bir çanta = Sağlıklı bir başlangıç!
G

Gizem K.

30 Eylül 2025 09:58
Mama ve biberon konusundaki yorumunuza istinaden, her bebek doğar doğmaz annesini ememeyebilir, annenin sütü olmayabilir, göğüs ucu belirginleşmeyebilir bunların hepsini benden çok daha iyi biliyorsunuz. Bu durumda bebeğin aç kalması gibi bir durum söz konusu olamayacağından mecburen mama başlamak gerekebilir. Hastanede başlamak istemediğiniz bir mama bulunabilir. Yanınıza her koşulda evet bu mamayı verebilirim diyeceğiniz, araştırdığınız güvendiğiniz bir marka mamanın küçük boyu olmalı bence. Herkes ister sadece anne sütüyle beslemeyi ama her koşulda bu mümkün değil. Her duruma hazırlıklı olmak daha gerçekçi.
Nurhak B.

Nurhak B.

30 Eylül 2025 10:15
Benim bebeğimi doğumdan hemn sonra küveze aldılar bizde hiç ten tene temas olmadı 🥹 hastane pompa verdi onunla sağım yaptım bebeğime verdiler. Ben özel ve büyük bi hastanede doğum yaptım pompa almamıştım ordan temin ettiler diğer hastanelerde ne olur bilemiyorum bence almakta fayda var
T

Tuğba Ö.

8 Ekim 2025 20:25
Benim bebeğim ilk doğduğunda fazla ememediği için sütüm gelmemişti pompa ile sağarak sütün gelmesini sağlamıştık bence de pompa olmalı
M

Melis Ö.

9 Ekim 2025 17:00
Doğum çantama mama koymadım ve sütüm gelmedi eczaneden mama alınıp gelinmesini bekledik. Bence olmalı mama ve biberon zaten stresli bir süreç en azından hali hazırda yanlarında bulunması önemli.
A

Aslıhan Ç.

10 Ekim 2025 10:28
Olmaması gerekenler diyince kullanılması hayati risk taşıyor edası ile olmuş. İki bebeğime de emzik teklif ettim doğdukları gün itibari ile biri hala emzikli diğeri ise hiçbir zaman kabul etmedi. Her ikisinde de sütüm gelmediği için ve devamında da sütüm olmadığı için biberon ile besledim hali hazırda küçüğümü de biberon ile beslemeye devam ediyorum. Her iki bebeğim de sağlıkla büyüyor ve sorun yaşamadık çok şükür. Yada hazırda ne olur ne olmaz diye mamanın hazırda olması ve bebek anlık ağlarsa o an ve lohusalığın çevresel faktörlerin etkisiyle stres yaşamaktansa yanında bulunmasının nasıl bir sakıncası olabilir? Anlayacağınız her iki bebeğini sezaryen doğum yapmış biberon ve mama ile beslemiş emzik vermiş bir anne olarak her iki bebeğimde yanıbaşımda uyurken bunları yazıyorum. Bebeklerim memeyide biberonu da emziği de tuttu ve burda her şey yolunda. Bu şekilde hayatını yaşayanyeni doğum yapmış ya da yapacak olan kadınlarımızı strese sokmak yerine öncelik psikolojik olarak destek vermeyi tercih edebilirsiniz. Olmaması gerekenler diye belirttiğiniz şey lohusa olan ve bu şekilde bebeklerini büyüten kadınlarımıza sadece yetersizlik hissi verir. Umarım iş dışında psikolojik tarafı düşünerekte burada var olabilirsiniz bir gün sevgiler ♥️
Fatma A. U.

Fatma A. U.

16 Ekim 2025 20:16
Hastanede doğum yapmadan 5 hafta boyunca gebe okuluna gittim bu yazdıklarınızın hepsini öğrendik
Ama doğumdan sonra herşey öyle olmuyor çantaya koymadık biberon alın mama alın dediler
Çantaya koymadık gazı çıksın diye emzik verin dediler
4 gün hastanede sarılık yüzünden yattık süt sağma makinası al dediler
Yani hemen sütümüz gelecekmiş gibi davranmaktansa tedbirlik gitmek gerektiğini düşünüyorum artık
Melis G.

Melis G.

16 Ekim 2025 20:32
Kesinlikle emzik ve biberon çantanızda olsun. Onun yanında kaşık biberon ve silikon uçta koyun. Hemşire beni tebrik etmişti ne olur ne olmaz aldım diye. Örneğin oğlum mememi tutamadı 1 ay silikon uç ile emdi. Emziği de gece ebe emme refleksini kontrol etmek için vermişti. Biberonu evde kullanmıştım ama kaşık biberonu hastanede kullandı hemşireler.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir