Doğum Başladığını Anlamadım

335 görüntüleme
E

Elif V.

13 Ocak 2026 01:18
Hamileliğim çok rahat geçti sporumu yürüyşümü yaptım 7 buçuk aya kadar çalıştım çok aktiftim. Ama hep şey derdim ya yanımda biri olsun ben doğum başlasa anlamam ki derdim binada bile kimse yok kime seslenirim eşim işte olsa diye düşünürdüm. 38.haftamda evde sıkılmaya başlamıştım doğum başlasın diye merdiven inip çıkıyodum, yerleri siliyodum vs ama dışarı yürüyüşe çıkamıyodum çünkü alt karın bölgeme sancı giriyodu dışarıda doğum başlasın istemezdim 😄 bi gün eşim iş yerine yanıma gel ablalar seni merak ediyo hem hava almış olursun ama taksiyle gel dedi. Taksiyle gideceksem nerde hava alcam dimi? Ben çıktım yola hafif tempolu yürüdüm tam 45 dk sürdü yol, hiç ağrım olmadı. Neyse oturdum sohbet ettim gayet normal çıktık eve geliyoruz saat 18.30, eşim arabayla bi çukura girdi o an karnıma bi ağrı saplandı dedim ki böyle 3 tane çukura girsen heralde bugün doğururum. Eve geldik yemek hazırladım yemek yiyoruz ama benim o sürede beş dakikada bir sancım oluyo. Eşim hastaneye gidelim diyo hayır ya diyorum direkt beş dakikada bir başlamaz önce saat saat vurur hem adet ağrısı gibi diyolar öyle bi şey değil diyorum. Yemek yedik rahatlıyim diye duşa girdim evde yürüyorum ama hala beş dakikada bir sancım ve dayanılmaz değil dayanıyorum. Bu arada üç gün öncesi de nişanım gelmişti. Artık dedim ki bu ne böyle geçmedi gel gidelim hastanye dedim giderken de eşimle şakalaşıyoruz oo çabuk geldin demek ki doğursam yetiştirceksin beni hastaneye diyorum. Gece 12 oldu bu arada. Muayene oluyorum bi yandan doktorla sohbet ediyorum dedi ki açıklık 8 cm. Nasıl dedim doğum mu başlamış evet nasıl bu kadar sakinsin diyolar tüm acil yanıma geldi kim o 8 cm açıklıkla rahat olan hasta diye. Ama hiç ağrım yoktu nerdeyse şaşkınlıkla güle oynaya girdim doğuma. Sonra doğumda suyumu açtılar bebeği kanala çektiler sonra benim sancım başladı 😂 sancı başladıktan yarım saat sonra doğum oldu. Her şeyiyle çok güzeldi, Rabbim herkese anlamicağı kadar çabuk sağlıklı doğum nasip etsin. Evlatlarımızı da korusun
Gülşah V. .

Gülşah V. ..

13 Ocak 2026 23:04
Ayyy ne güzel ya, ben 1cm açıklıkla mahvoldum.2 gün sancı çektim
E

Elif A.

12 Şubat 2026 01:28
Ben de 38. hafta kontrolüne gitttim bebek doğum kanalına girmemişti doktor bu saatten sonra girmesi çok zor muhtemelen kordonu dolandı kanala giremiyor çarşamba gel son kez bakayım eğer hala doğum kanalında değilse sezaryen alacağız dedi. Ben salı günü tüm hazırlıklarımı yaptım evimi temizledim hoşafımı bile kaynattım hastaneden çıkınca içerim diye. Gece 4-5 gibi belime minik ağrılar girdi ama çok çok ufak bende tüm gün yoruldum ondan herhalde dedim ama aralıkları aynıydı 5 dk da 1 geliyordu. Biz eşimle evden güle oynaya çıktık kızıma kavuşacağımız gün olduğu için videolar resimler çekildik hastaneye gittik. Doktor kontrol etti ve bebek kanala girmiş doğumun başlamış dedi ben şok oldum. 38+6da tam da sezaryene geldiğim gün kanala girmiş ve doğum başlamıştı. Yatışımı yaptılar sancılar artmaya başladı ama hala normaldi dayanılmayacak gibi değildi ebeyi çağırdım arttığını söyledim doktor kontrol etti bu arada saat 9 da yatışım yapıldı ve akşama anca doğurursun dediler bize normal katta oda bile vermediler bebeğin eşyalarını bile çıkarmayın açıklık 8cm olduğunda oda vereceğiz o zaman getirin dediler. Neyse doktor kontrol etti 3.5 cm olmuş açıklık dedi suyumu patlattı bekleyeceğiz akşamı bulacak dedi saat 12:00 gibi öyle bir sancım arttı ki artık bağırmaya başladım ama kimse gelmedi kontrol etmeye çünkü ben ufak tefek dışarıdan aşır narin kırılgan duran bir kadınım muhtemelen nazlandığımı düşünüp bakmadılar boşuna bağırıyorum diye düşündüler saat 12:40 gibi artık sancımla beraber ıkınma isteği duymaya başladım annemden ebeye söylemesini istedim. Ebe geldi yatakta kontrol etti ve doğum başlamış diyerek beni apar topar doğumhaneye aldılar. 3 ıkınmada bebek doğdu. Muhtemelen ebeyi çağırmadaydık ben yatakta kendi kendime doğuracaktım. Saat 12:51 de kızım dünyaya geldi. Saat 9 da yatışım oldu açıklık yoktu 4 saat olmadan tam açıklıkla doğumu yaptım. Kısacası gerçekten doğum bir mucize, zamanı geldiğinde bebek istediğinde oluyor biz ne kadar plansak bile… Ek olarak doğum sancısını şuan anlat deseler asla anlatamam bebeğim doğduğunda sanki gram acı ağrı çekmemiş gibi oldum ve o dk itibariyle dikişerim olmasına rağmen hiç ağrım sancım olmadı. Doğumhaneden yürüyerek çıktım ve kızıma ilk dkdan beri ben baktım. Minyon olduğum için ne hastanedekiler ne ailem asla böyle hızlı ve ağrısız bir doğum yapacağımı düşünemişti. Allah herkese benim doğumum gibi bir doğum nasip etsin inşallah benim için her dksı ayrı güzeldi ve çevremde doğumdan korkan herkese oturup sıkılmadan anlatıyorum doğumun zor olmadığını bebeğinin ve allahın ona güç vereceğini söylüyorum. Ek olarak ben doğurduysam herkes emin olun doğurur ben 42 kg ile hamile kalan aşırı ufak bir kadındım dediğim gibi ebeler bile inanmadı bakmaya gelmediler ben çağırana kadar :)
E

Edanur Ç.

2 Mart 2026 15:08
Hastaneye gebe okuluna gittim suyum sızdı 4 cm açıklıkla güle oynaya videolarım var kocama sabahtan hazır gitmişken doğuruyormuşum dedim şakalaştık öğlen 12 de konferans başladı 3 de suyum baya baya gelmeye başlayınca ebelerin yanına gittim doğum başlamış 4 cm açıklığın var dediler güle oynaya eşimle şakalaşıyorduk ta ki ebe gelip keseyi tamamen patlatana kadar ondan sonraki sancıları anlatamam 3 saate doğurdum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir