Doğduğundan Beri Uyumuyor, Çaresizim
107 görüntüleme
G
Gülçin G.
5 Mart 2026 11:09
Merhaba bebeğim 4 ay 18 günlük, doğduğundan beri uyumuyor çocuk. İlk zamanlar gaz sancıları vardı. Sabaha kadar onla uğraşıyoduk uyumuyordu. O geçti atak dedik falan filan diş mi derken hiçbir şey geçmiyor. Her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Araştırıp okuyorum uyku saatleri, oda sıcaklığı, rutinler yok hiçbiri fayda etmiyor. Çeşit çeşit beşiği yatağı anakucağı salıncağı var hiçbirinde yatmıyor. Gece uykuya çok zor geçiyor ilk yattığında 2 3 saat uyuyor sonra sabaha kadar saat başı uyanıyor 5ten sonra geri uyutamıyorum. Emerek uyuyor artık başka türlü uykuya geçmiyor. Memeden çektiğim anda uyanıyor. Gündüz uykuları kucağımda bile olsa 30 dkyı geçmiyor. Uyku eğitmenlerinşn dediği yavaş yavaş desteği azaltma imkansız gibi uyandığında tekrar emzirmezsem bağıra bağıra ağlıyor asla sakinleşmiyor. Tükeniyorum artık. Benzer durumda olup çare bulan var mı? Geçiyorsa ne zaman geçiyor bilen var mı🥲gün boyu da kucağımda ve gezmek istiyor kendi kendine durmuyor anakucağında yerde ya da mama sandalyesinde.
A
Aleyna
5 Mart 2026 11:17
Aynı durumu yaşıyoruz her şeyi denedim kızım şuan [16.ayına](16.ayına) girdi hala aynı. Doktorda hiç bir sorun yok gayet sağlıklı ama uyku asla yok. Doğdu gaz diş atak derken 16. Aya girdik ve değişen bir şey olmadı kendim uyuyabilmek için destekli memede uyutuyorum mecburen. Tek sebep mwmede uyuması kaldı yakında gece emzirmesini kesip deneyeceğim. Umarım sizinki daaha çabuk geçeer
B
Beyza C.
5 Mart 2026 11:32
[9.aydan](9.aydan) bildiriyorum hala aynıyız ne zaman uyuyacak bu çocuk. ilk parti uykusunu 2-3 saat uyuyor sonra saat başı uyanıyor. psikolojim bitik sürekli overthinkim.
G
Gülçin G.
5 Mart 2026 11:39
Aynı durumu yaşıyoruz her şeyi denedim kızım şuan [16.ayına](16.ayına) girdi hala aynı. Doktorda hiç bir sorun yok gayet sağlıklı ama uyku asla yok. Doğdu gaz diş atak derken 16. Aya girdik ve değişen bir şey olmadı kendim uyuyabilmek için destekli memede uyutuyorum mecburen. Tek sebep mwmede uyuması kaldı yakında gece emzirmesini kesip deneyeceğim. Umarım sizinki daaha çabuk geçeer
G
Gülçin G.
5 Mart 2026 11:39
[9.aydan](9.aydan) bildiriyorum hala aynıyız ne zaman uyuyacak bu çocuk. ilk parti uykusunu 2-3 saat uyuyor sonra saat başı uyanıyor. psikolojim bitik sürekli overthinkim.
A
Aleyna
5 Mart 2026 11:43
Yaa, Sizin bu kadar uzun sürmesine üzüldüm. Yakında çalışmaya başlayacağım ben de, ne yapacağım bilmiyorum.
S
Selin E.
5 Mart 2026 11:55
Biz 5. Aydayız aynı durumdayız. 2 saatten uzun uykusu olmadı. İşe dönmem gerekiyor ama toplasan 3 saat zor uyuyorum geceleri.
G
Gülçin G.
5 Mart 2026 11:59
Biz 5. Aydayız aynı durumdayız. 2 saatten uzun uykusu olmadı. İşe dönmem gerekiyor ama toplasan 3 saat zor uyuyorum geceleri.
G
Gülçin G.
5 Mart 2026 12:01
Yani artık bende bitmiş durumdayım fiziksel ve psikolojij olarak çok yıprandım. Sizin gibi ne beşikte ne yatakta asla yatmadı 2 ay geceli gündüzlü kucakta uyuttuk. Koyar koymaz kalkardı. Şuanda da sadece yer yatağında yatıyor dönemeyince kalktığı için bu çözümü buldum. Ve [4.aydan](4.aydan) sonra yarım kundak ellerini bağlıyorduk kendini uyandırmasın diye bu sadeece biraz rahatlattı bizi yarım saatte olsa biraz uyuyordu.
E
Esra E.
5 Mart 2026 12:09
Arkadaşımın bebeği de böyleydi. Yer yatağı yapmıştık ona bir keresinde. Arkadaşım “ilk kez bu kadar uzun ve rahat uyudu tabi bende” demişti. Bebeği 11 aylık hala yer yatağında uyutuyor. Sonuçtan memnunlar.
F
Filiz K.
5 Mart 2026 12:12
Bebek arabasinda deneyin dışarıya çıkartıp bn öle yapıyordum uyuminca bizimkide hep 30dk uyup uyaniodu şimdi gündüz sadece 1 1.5saat uyuo 18aylk olacagZ
A
Aleyna
5 Mart 2026 12:16
Yer yatağı mantıklıymış o zaman, bizim tam tersi sıkıştırılınca uyuyor, eskiden battaniyeyle kurulan beşiklerden yaptık odaya tavanı delerek onda da 1 2 gün uyudu sonra onda da uyumamaya başladı. Normal yatakta da yüz üstü yatıyor sadece. Kundak yaptırmadığo için 2 aydan beri yüzüstü uyuyor
G
Gülçin G.
5 Mart 2026 12:27
Arkadaşımın bebeği de böyleydi. Yer yatağı yapmıştık ona bir keresinde. Arkadaşım “ilk kez bu kadar uzun ve rahat uyudu tabi bende” demişti. Bebeği 11 aylık hala yer yatağında uyutuyor. Sonuçtan memnunlar.
G
Gülçin G.
5 Mart 2026 12:28
Bebek arabasinda deneyin dışarıya çıkartıp bn öle yapıyordum uyuminca bizimkide hep 30dk uyup uyaniodu şimdi gündüz sadece 1 1.5saat uyuo 18aylk olacagZ