Doğduğu Günden Beri Her Emzirmede Kusuyor
84 görüntüleme
İ
İlayda H. Y.
28 Temmuz 2025 07:35
İlk emzirdiğim andan beri sürekli kusuyor 14 günlükken doktora götürdüm kusma şikayetiyle doğumdan sonra 2900 grama düşen bebeğim 600 gram almıştı iki haftada çok yediği için reflüsü var kustuktan 1,5 saat sonra normalde de 3 saatte bir emzir dedi doktor öyle de yaptım şu an 3 aylık olmak üzere ama kusma hala devam ediyor. Gastrotuss baby kullandık bir şişe kesmedi kusmasını bu sefer de çocuk gastroentroloğa gösterdik süt alerjisi gibi görünüyor dedi diyete başladım 10 gün oldu ama kusma hala devam ediyor ilacı da kullanıyorum aynı zamanda havalar sıcak günde max 3 bez ıslatıyor iki saatte bir emzirsem olur mu
N
Nurten
28 Temmuz 2025 07:52
Bence yapabilirseniz tabi az az sık sık emzirin. Büyük insanlarda midede hassasiyet olduğunda nasıl ki bizler az az sık sık yiyoruz hazım için bence bebeklerdede geçerli bu. Ve yarım saat dik pozisyonda tutmaya çalışın. Belkide bunları yapmışsınızdır ama aklıma tek bunlar geliyor. İnşallah en kısa zamanda bu durumdan kurtulursunuz. Hepimizin bebekleri hastalanıyor, farklı durumları oluyor kendinizi bunaltıp üzmeyin bir şekilde büyüyecekler bizler onlar için elimizden geleninin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu arada bez sayıda bebiş terlediği için terlede su attığı için azalma olabiliyormuş
Ç
Çağla T.
28 Temmuz 2025 08:55
Bizde de aynı şekildeydi gastrotuss 2 ay kullandık hiç bir değişim olmadı kilo alması da yavaşlamıştı artık doktor sadece 5 dk emzir dedi doktorumu değiştirdim yeni doktorumuz süt alerjisinden şüphelendi 1 haftadır alerji maması kullanıyoruz ve sıkı diyet yapıyorum biraz azalmaya başladı. 2 saatte bir emziriyorum bence dilediğiniz gibi emzirin

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
28 Temmuz 2025 08:57
Bebeğinizin kilo alımıyla birlikte kusmaların devam etmesi önemli bir bulgu. Özellikle süt alerjisi şüphesi varsa burada doktor muayenesi çok çok kıymetli. Mide hassasiyetine karşı az ve sık emzirme, dik pozisyonda tutma gibi önlemleri alıp nulguları izlemeniz önemli. Bu süreçte bez sayısını, kilo takibini ve bebeğinizin genel huzurunu izlemeye devam edin🤗Günde 2 saatte bir emzirmek, bebeğiniz istedikçe ve tolere edebildikçe vermeniz iyi olur
B
Begüm E.
28 Temmuz 2025 09:23
Benim kızımda emzirdikten sonra kusuyordu ama fışkırır tarzda değil karna yapılan baskı sizin tutuş pozisyonuz hepsi etkiliyor ya da iştahlı bir bebekse çok emdiği için fazlalığını çıkarıyor da olabilir süt peynirsi ve kokusuzsa korkmayın 8 veya 9 aydan sonra yavaşlayıp bitiyor