Dişten Midir Lütfen Yardım
126 görüntüleme
D
Deniz T.
28 Mayıs 2026 17:38
Kızım 5 ay 26 günlük ve bi tane dişini çıkardı hiç ateş falan da yaşamadık ama ikinci alt dişini çıkarırken kıyametler koptu. Gece 5 dk uyuyo sonra ağlayarak uyanıyor, ayağımda sallıyorum salladığım müddetçe uyuyor ama bırakınca ağlayarak uyanıyordu. Dün gece sadece 1 saat uyuyabildik 12 den sabah 8 e kadar 5 er dk arayla uyuduk uyandık korkunçtu. Şimdi asıl sorun şu, iki dişte çıktı görüyorum elimle de hissediyorum. Çıkan diş böyle ateş yapar mı ya? Yoksa başka dişleri mi harekete geçti bu kadar ağrı yapan çıkan dişleri midir? Bana fikir verir misiniz nolur?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Mayıs 2026 17:55
Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde yaşadığı sorunlar anlaşılabilir. İkinci alt dişinin çıkarken gösterdiği tepkiler, muhtemelen dişin çıkmasıyla ilgilidir.
Diş çıkarma süreci her bebekte farklıdır. Bazı bebeklerde diş çıkarken ağrı ve huzursuzluk görülürken, bazılarında bu belirtiler daha hafif veya hiç görülmeyebilir.
İki dişin de çıkmış olması, bebeğinizin ağzında bir uyum sağlama süreci olabilir. Bu durum, bebeğinizin diş etlerinde ve ağzında bir hassasiyet yaratmış olabilir.
Ateş, diş çıkarma sürecinin doğrudan bir belirtisi değildir ancak bazen görülür. Genellikle 37.5-38°C'nin üzeri ateş olarak kabul edilir.
Bu süreci atlatmak için şunları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin diş etlerini temiz ve rahat tutun.
2. Soğuk bir bez veya oyuncak, diş etlerini rahatlatabilir.
3. Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve sakin tutun.
4. Emzirme veya biberonla besleme, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Eğer bebeğinizin ateşi çıkarsa veya sizde endişe verici başka belirtiler görürseniz, bir doktora danışmanız en iyi seçenek olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Uyanip 1 Saat Uyumuyor
2. Geceleri Çok Sık Uyanma
3. Gece Aynı Saatte Çığlıkla Uyanma
Diş çıkarma süreci her bebekte farklıdır. Bazı bebeklerde diş çıkarken ağrı ve huzursuzluk görülürken, bazılarında bu belirtiler daha hafif veya hiç görülmeyebilir.
İki dişin de çıkmış olması, bebeğinizin ağzında bir uyum sağlama süreci olabilir. Bu durum, bebeğinizin diş etlerinde ve ağzında bir hassasiyet yaratmış olabilir.
Ateş, diş çıkarma sürecinin doğrudan bir belirtisi değildir ancak bazen görülür. Genellikle 37.5-38°C'nin üzeri ateş olarak kabul edilir.
Bu süreci atlatmak için şunları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin diş etlerini temiz ve rahat tutun.
2. Soğuk bir bez veya oyuncak, diş etlerini rahatlatabilir.
3. Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve sakin tutun.
4. Emzirme veya biberonla besleme, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Eğer bebeğinizin ateşi çıkarsa veya sizde endişe verici başka belirtiler görürseniz, bir doktora danışmanız en iyi seçenek olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Uyanip 1 Saat Uyumuyor
2. Geceleri Çok Sık Uyanma
3. Gece Aynı Saatte Çığlıkla Uyanma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...