Dişten Dolayı mı ?

103 görüntüleme
N

Neslihan Ö.

26 Şubat 2026 19:54
Kızım 9. Ayını doldurmak üzere doğduğundan beri aynı emziği emiyo diğerlerini reddetti. Emziği de uykudan uykuya emdi hep ama 2 gündür uyuturkem o emziği de emmek istemiyo beni emzik olarak kullanıyodu ben de emziği tersten taktım ağzına öyle tuttu alttan 2 diş çıktı biri tam diğeri yarımda ama deri üzerine çıktı. Acaba üstten diş çıkacak da o yüzden mi rahatsız ediyo var mı böyle bişey yaşayan ?
İlsu O. K.

İlsu O. K.

26 Şubat 2026 20:33
Neslihan Hanım Merhaba; bebeklerin ayına göre emzik kullanması gerekiyor 9 aylık bebek için 0-6 ay kullanacağınız emzik hem diş ağız damak yapısından hemde güvenlik sebebiyle(boğulma) uygun değil. Yine ters yönü kullanım için doğru olmayabilir. ❤ Diş dönemi zor bir dönem bizde yeni atlattık devamı yolda. Oğlumda emziği sadece uyku için kullanır fakat diş döneminde genelde ısırıyor, atıyor, tutmuyor ben emziği soğuk su ve buzlu su da bekletip veriyorum öyle olunca rahatlıyor. Yine gün içinde soğuk uygulama yapmak ve masaj rahatlatır. Yoğurt ve meyve tüketiyorsa meyve süzgeci tavsiye ederim dondurup eline dondurma gibi verebilirsiniz. Anne sütünüde dondurup verebilirsiniz varsa.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir