Dişte Lekelenme

142 görüntüleme
S

Sümeyra İ.

Premium Üye
5 Mart 2026 16:36
Merhabalar, bebeğime 4.ayından beri newvit demir damlası kullanıyorum ve 5. Ayda alt ön dişleri çıktı. Her demir sonrası bezle silmeye ve [6.aydan](6.aydan) sonra su vermeye ve de fırçalamaya özen gösteriyorum. Buna rağmen alt dişlerinin iç tarafında çok küçük siyah lekelenme gördüm bugün. Doktorumuz şu anda kesmemizi söyledi şu an bebeğim 7 ay 22 günlük. [9.ay](9.ay) kontrolünde karar veririz dedi ama çok canım sıkıldı leke geçer mi?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

5 Mart 2026 16:47
Demirden kaynaklanan büyük lekeler geçmiyor. (Kısmi geçebilir)Ama süt dişleri dökülecek üzülmeyin. Tekrar demir kullanmak gerekirse Ocean alın derim lekelenmeyi en aza indiren Ocean yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız ona rağmen lekelenme olmuş ona yapabilecek bir şey yok. Lekeler çok ufaksa zamanla kaybolabilir bu arada fırçalamaya devam edin🙏🏼
Afranur K.

Afranur K.

5 Mart 2026 17:33
Sümeyra hanım, demir lekeleri ileride bebeğinize sorun çıkartırsa, estetik olarak ya da sosyal izolasyon dediğimiz konuşmayı istememe durumları, diş hekimleri olarak müdahale ediyoruz. Her hastaya etmeyiz çünkü çürüğe sebep olan, zarar veren bir durum değil ama gerekli şartlarda da temizlenir.

Ama demir eksikliği bundan daha kıymetli bir durum, doktor takibi ile bırakmış olmanız zaten kıymetli ama yine de diş lekesi yapıyoru düşünmeyin. Eğer leke konusunda kafanız çok karışırsa ben de sideferi öneririm demir ilacı olarak, leke yapma potansiyeli en düşük demir ilacıdır.
C

Cerennn

5 Mart 2026 17:36
Afranur Keskin
Sümeyra hanım, demir lekeleri ileride bebeğinize sorun çıkartırsa, estetik olarak ya da sosyal izolasyon dediğimiz konuşmayı istememe durumları, diş hekimleri olarak müdahale ediyoruz. Her hastaya etmeyiz çünkü çürüğe sebep olan, zarar veren bir durum değil ama gerekli şartlarda da temizlenir.

Ama demir eksikliği bundan daha kıymetli bir durum, doktor takibi ile bırakmış olmanız zaten kıymetli ama yine de diş lekesi yapıyoru düşünmeyin. Eğer leke konusunda kafanız çok karışırsa ben de sideferi öneririm demir ilacı olarak, leke yapma potansiyeli en düşük demir ilacıdır.
Afranur Hanım oğlumun dişlerinde süt çürüğü olustu sadece üst dört dişinde var. Bugün soğuk muz vermek istedim ama ıstemedı soğuk kamaştırdı mı acaba ve o çürükler ağrı yapar mı
Afranur K.

Afranur K.

5 Mart 2026 20:20
Cerennn
Afranur Hanım oğlumun dişlerinde süt çürüğü olustu sadece üst dört dişinde var. Bugün soğuk muz vermek istedim ama ıstemedı soğuk kamaştırdı mı acaba ve o çürükler ağrı yapar mı
Evet ağrı yapabiliyor maalesef, aynı yetişkinlerin dişlerinin çürükten ağrıması gibi düşünebilirsiniz. diş hekimi muayenesine gitmenizi öneririm. Eğer tedavi edilmesi gerekiyorsa erkenden yapılması faydalı olacaktır.

Bu arada pedodontist randevusu alın mutlaka, belirli bir yaş altına uzman muayenesi daha avantajlı olacaktır.
S

Sümeyra İ.

Premium Üye
7 Mart 2026 10:56
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Demirden kaynaklanan büyük lekeler geçmiyor. (Kısmi geçebilir)Ama süt dişleri dökülecek üzülmeyin. Tekrar demir kullanmak gerekirse Ocean alın derim lekelenmeyi en aza indiren Ocean yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız ona rağmen lekelenme olmuş ona yapabilecek bir şey yok. Lekeler çok ufaksa zamanla kaybolabilir bu arada fırçalamaya devam edin🙏🏼
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için yeğenimde böyle bir şey yaşanmıştı sonra önü alınmaz bir hale geldi lekelenmeler o yüzden aşırı tedirgin oldum. Umarım deva etmez 🙏🏼
S

Sümeyra İ.

Premium Üye
7 Mart 2026 10:58
Afranur Keskin

Evet demir eksikliği yaşamak istemem asla gelişimi için çok önemli. Yedirdiğim gıdalarda demir içeriğine dikkat etmeye çalışıyorum ama heralde bir ay kullanmamız büyük bir probleme sebep olmaz sonuçta doktorumuz bırakalım dedi. Gerçi her doktorun dediği şey de benim için okey olmuyor. Hepsi farklı bir şey söylüyor 😞
Afranur K.

Afranur K.

7 Mart 2026 12:14
Sümeyra İpek
Evet demir eksikliği yaşamak istemem asla gelişimi için çok önemli. Yedirdiğim gıdalarda demir içeriğine dikkat etmeye çalışıyorum ama heralde bir ay kullanmamız büyük bir probleme sebep olmaz sonuçta doktorumuz bırakalım dedi. Gerçi her doktorun dediği şey de benim için okey olmuyor. Hepsi farklı bir şey söylüyor 😞
Ben sadece şurada soru işareti yaşadım, bıraktırmak yerine leke yapmayan formuna geçirmek de çözüm olabilirdir bence ( SİDEFER) , gıdadan alınan demirle takviye demir bu dönem bebeği için denk mi emin değilim, çünkü henüz çok yüksek oranda ek gıda tüketmiyorlar, bi de gıdalar artık ne kadar güvenilir 🥲 ? Bizler de sürekli tüketiyoruz ama hep bi eksiklik, buna bağlı yorgunluk, açlık ya da sürekli tokluk, uykusuzluk gibi metabolik bozukluklar yaşıyoruz.

Ama inşallah 9. Ayda demir depoları dolu çıkar kullanmak zorunda kalmazsınız. Eksikliğinin yaşanmamasını çok isterim 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir