Dişte Lekelenme
40 görüntüleme
S
Sümeyra İ.
5 Mart 2026 16:36
Merhabalar, bebeğime 4.ayından beri newvit demir damlası kullanıyorum ve 5. Ayda alt ön dişleri çıktı. Her demir sonrası bezle silmeye ve [6.aydan](6.aydan) sonra su vermeye ve de fırçalamaya özen gösteriyorum. Buna rağmen alt dişlerinin iç tarafında çok küçük siyah lekelenme gördüm bugün. Doktorumuz şu anda kesmemizi söyledi şu an bebeğim 7 ay 22 günlük. [9.ay](9.ay) kontrolünde karar veririz dedi ama çok canım sıkıldı leke geçer mi?

Ayça K. A.
Hemşire
5 Mart 2026 16:47
Demirden kaynaklanan büyük lekeler geçmiyor. (Kısmi geçebilir)Ama süt dişleri dökülecek üzülmeyin. Tekrar demir kullanmak gerekirse Ocean alın derim lekelenmeyi en aza indiren Ocean yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız ona rağmen lekelenme olmuş ona yapabilecek bir şey yok. Lekeler çok ufaksa zamanla kaybolabilir bu arada fırçalamaya devam edin🙏🏼

Afranur K.
5 Mart 2026 17:33
Sümeyra hanım, demir lekeleri ileride bebeğinize sorun çıkartırsa, estetik olarak ya da sosyal izolasyon dediğimiz konuşmayı istememe durumları, diş hekimleri olarak müdahale ediyoruz. Her hastaya etmeyiz çünkü çürüğe sebep olan, zarar veren bir durum değil ama gerekli şartlarda da temizlenir.
Ama demir eksikliği bundan daha kıymetli bir durum, doktor takibi ile bırakmış olmanız zaten kıymetli ama yine de diş lekesi yapıyoru düşünmeyin. Eğer leke konusunda kafanız çok karışırsa ben de sideferi öneririm demir ilacı olarak, leke yapma potansiyeli en düşük demir ilacıdır.
Ama demir eksikliği bundan daha kıymetli bir durum, doktor takibi ile bırakmış olmanız zaten kıymetli ama yine de diş lekesi yapıyoru düşünmeyin. Eğer leke konusunda kafanız çok karışırsa ben de sideferi öneririm demir ilacı olarak, leke yapma potansiyeli en düşük demir ilacıdır.
C
Cerennn
5 Mart 2026 17:36
Sümeyra hanım, demir lekeleri ileride bebeğinize sorun çıkartırsa, estetik olarak ya da sosyal izolasyon dediğimiz konuşmayı istememe durumları, diş hekimleri olarak müdahale ediyoruz. Her hastaya etmeyiz çünkü çürüğe sebep olan, zarar veren bir durum değil ama gerekli şartlarda da temizlenir.