Dişşş

64 görüntüleme
L

Lale

19 Ocak 2026 17:20
@Nazlı Güleç Baca hocam merhaba kızım 7,5 aylık yedinci dişini çıkartıyor. Altıncı ayda üç tane birden alt dişleri yedinci ayda üst dişleri iki tane alttan da bir tane çıkarmıştı. Şimdi ise üst yandan bir tane daha diş geliyor bu kadar diş çıkarması normal mi sizce? Dişler sıralı ve düzgün bu arada .Hocam bir de 4-5 aylıkken çiğneme hareketi yapıyordu sürekli ağzı boş iken. Şimdi ek gıdayı veriyorum bazen yandan bile veriyorum ek gıdayı ağzını kapatıyor önden çiğneme hareketi yapıyor, dili ve damağı arasında emerek yutuyor ya da atıyor ağzından.Reflüsü olduğundan dolayı doktorumuz bir süre ek gıdaya ara vermişti böyle yapmaya başladı ne yapmamız lazım şaşırıp kaldım. Ben ek gıdayı yemesini öğrenmesini istiyorum ama amacım asla doyması değil. Görünce cevaplarsanız sevinirim sevgiler🌸
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 17:42
Merhaba Lale hanım, diş çıkarma sıklığı ve sırası çoğunlukla genetik faktör etkisinde olan bir durum ve sizlerin sıkı bir bakım yapması gerekliliği dışında bir eksisi yok ☺️
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 17:44
Bebeğiniz çiğnemeyi önce görerek sonra deneyimledikçe öğrenecek o yüzden acele etmeyin ve ona yemek yedirmeye odaklanmak yerine siz yerken göstererek öğretin derim. Ayrıca henüz çiğneyerek yutmayı bilmesi için erken, bazı bebekler dişleri olsa dahi bunu yapamazlar ve sizin bebeğinizdeki dişler sadece koparmaya yarayan dişler bunlar zaten öğütücü dişler değil o sebeple çocuğunuz doğruyu yapıyor ama siz biraz acele ediyorsunuz 🥰
L

Lale

19 Ocak 2026 18:21
@Nazlı Güleç Baca çok teşekkür ediyorum nazlı hanım değerli vaktinizden ayırıp cevap verdiğiniz için. Benim annelik yolunda ilk yolculugum o yüzden sürekli kafam karışıyor ama siz bizlere hep destek oluyorsunuz. Tekrar teşekkür ederim🌸
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 18:27
Annelik böyle bir ruh hali zaten endişe etmeyin, hepimiz böyle hissediyoruz 💕 stres olmamak ve gerçekten de böyle tabak tabak yemek yedirdiğini iddia eden sosyal medya baskısından uzak durmak lazım 😅

Yalnız değilsiniz, sevgiler 🫶🏻🍀

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir