Dişin Normali mi Bu?

121 görüntüleme
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 09:39
Buraya daha farklı başlıklarda da yazmıştım, bebeğim 6 gündür özellikle akşamları çok ağlıyor. Saat 7 den gece 12 , 1 e kadar. Salyası çok akıyor, ememiyor. Hem uykusuzluk hem emememek onu daha çok huzursuzlandırıyor. İlk soğuk uygulama yaptım. Geçmedi. Sonra tetagil verdim. Geçmedi. 1 saat sonra calpol verdim yine geçmedi. Saat 12.30 da dentinox diş jeli sürdüm istemeyerek de olsa. Bebeğim 10 dakika sonra rahatladı , emdi, uyudu. Ama hala diş yok ya da ben göremiyorum. Doktora gitmeli miyim? Gitmeyi düşündüm ama daha önce bir şey yapmamıştı. Emin değilim.
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 09:42
Bebeğim 6.ayı doldurmak üzere, kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki bu süreçte…
A

Ayşe Ş. ..

7 Ocak 2026 09:48
Bizde çok zor çıkarıyoruz ama kaşıyorum karanfil yağı sürüyorum bir şekil parça parça olsa uyuyor ve o kadar uzun süre ağlamıyor. Belki başka bir sorun vardır. Gidin doktora. Yada yazın belki başka birşey var.
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 09:51
Evet haklısınız, çünkü her yolu deniyorum ve fayda etmiyor, karanfil yağını siz mi yapıyorsunuz ve bebeğiniz kaç aylık? @Ayşe Şahin
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 09:54
@Nazlı Güleç Baca
K

Kübi Y.

7 Ocak 2026 10:54
Bebeğim 8aylık.bundan 1-1.5ay önce doktor kontrolüne gttiğimde damağı şişmiş dişi yakında gelicek dedi o zamnlar çok huysuzdu zaten bende huzursuzluğu o yüzden o zaman dedim. Ogünden beri 2saate bir uyanıyor bende calpol tetagil veriyorum ama işe yramıyor .dişi çıktı 2hafta önce bu arada ama hala aynı şeyler devam. Bikaç gün önce kontrole gttik doktora ve 2-3ay çekebilir bu diş sancısnı bebek dedi bu gaz gibi bir süreç dedi🥹düşünün yaklaşık 2aydır sizin yaşadıklarınızı yaşıyoruz siz daha başında olabilrsiniz,
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 11:00
@Kübi Yılmaz ahhh çok zor, sürekli zorluyor dişler, peki osanit veya diş jeli verdiniz mi yoksa?
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 11:05
@Kübi Yılmaz sürekli ağlaması , uzun saatler uyanık kalması bizi mahvetti, siz her gün calpol veriyor musunuz?
A

Ayşe Ş. ..

7 Ocak 2026 11:50
Şuan sekiz aylık ama bizde ilk dışı 5.5 çıkardık ilk altlar geldi sonra üst köpekler. 🤷
A

Ayşe Ş. ..

7 Ocak 2026 11:53
Biz yapıyoruz zeytin yağının içine sarımsak dövecegi ile eziyorum 1 gün buzlukta bekliyor sonra cam kaseye koyup kapağını kapatıp dolaba koydum kullanıyorum parmak parmak sürüyorum. Ve o kadar uzun süren ağlamalar olmuyor. Diş olsa ağrı kesici verince rahatlardı.
K

Kübi Y.

7 Ocak 2026 13:07
Ben tetagil aldım doktorumuz çok zorlanırsan calpol ver dedi çünkü biz ne yapsak da o acıyı çekicek vücudu sürekli uyuşturamayız dedi ayşegül hanım.ben tetagil verdim ama çok da işe yaradığını söyleyemem soğuk seyler veriyorum onlar rahatkatıyor biraz ama uykusuzluk çok kötü
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 13:21
@Kübi Yılmaz doktorumuz bize de tetagil verdi ama etkisi çok anlık. Haklısınız çok zor hem de , uyuyamadığı için daha da huzursuzlanıyo, gözleri kızarıyo daha küçücük dayanamıyorum bu halini görmeye. Ne zaman çıkacağı da belli değil en fenası bu.
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 13:24
@Ayşe Şahin doktorumuza gideceğiz, bakalım ne diyecek. Ben de sizin yaptığınız gibi yapayım, çok teşekkür ederim.🙏🏻
A

Ayşe Ş. ..

7 Ocak 2026 16:07
@Ayşegül Ünal doktorumuz tetagil ve ilaçlar işe yaramayinca. Orta boy soğanı soy rendele 15 dk beklet sonra suyunu al posasinı at, icinede 3 damla karanfil yağı damlatın sürün diye birşey önerdi yaptım işe yaradı gibi idi ama bebeğim ağzını kitledi sürdürmedi sevmedi. işinize yarar belki deneyin.
A

Ayşegül Ü.

7 Ocak 2026 16:45
@Ayşe Şahin çok teşekkür ediyorum, deneyeceğim mutlaka, Allah razı olsun 🙏🏻🤍
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

7 Ocak 2026 18:00
Merhaba eğer başka bir enfeksiyon belirtiniz yok ise diş ağrısıdır ve ayını bilmiyorum ama uygunsa osanit verebilirsiniz. Onun haricinde gün içi yeterli oral uyarım ve soğuk uygulama olmalı. Bunlar hemen etki göstermezler düzenli ve gündüz yapmak gerekir. Ağrı kesici de30-45 dk arasında etkisini gösterir bu sebeple eğer ağrı kesici verilecekse 5:30-6 gibi verin öncelikle

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir